Skocz do zawartości

[Opona] przod 1.9, tyl 2.25

Pulse

Rekomendowane odpowiedzi

Oprocz kompletu schwalbe racing ralph 2.25, bede mial jako zapas jedna

opone - larsen tt 1.9, gdbyby byla potrzeba

skorzystania z zapasu, to wowczas byloby przod 1.9 larsen tt i tyl

schwalbe racing ralph 2.25. Czy na takim polaczeniu mozna by pojezdzic

czy lepiej dokupic drugiego larsena i w razie potrzeby zmienic na dwa

larseny?

wypadaloby do przodu dac szersza opone :)

ja jestem tego zdania, ze w teren opony musza miec identyczna przyczepnosc - te same modele, bo pozniej w ostrzejszych warunkach rower ucieka tylko 1 strona i jest nieciekawie, chyba ze smigasz po latwym terenie to tam nie jest tak istotna przyczepnosc

niekoniecznie takie same opony.

po pierwsze sa opony kierunkowe i napedowe - co wtedy z tą identycznościa?

po drugie nic nie stoi na przeszkodzie by tyl byl wiekszy - dobra ochrona antydobiciowa

po trzecie nie widze nic zlego by stosowac zasade z ogumienia motocyklowego - wezsza opona przednia szersza i masywniejsza z tylu.

Ha mam z przodu 2,35 a z tyłu 2,5, w dodatku innych producentów i to akurat mi odpowiada, i nie rozumiem dlaczego piszecie że opony muszą byc takie same ?

Osobiście, czego innego wymagam od opony przedniej, a czego innego od tylnej.

Jak jeździłem XC to też z przodu miałem co innego, a z tyłu co innego - z przodu oponę która dobrze skręca, a z tyłu taką która będzie dobrze ciągnąć na błotnistych podjazdach.

Pulse - wsadzaj oponki jakie chcesz - sam sie przekonasz czy jeździ Ci się dobrze, czy nie, i bedziesz wiedział czy kombinacja którą chcesz zastosować jest dobra, czy nie :)

a ja sie z kolega Lobsterem musze niezgodzić:) zart

dobrze chlop gada. Trzeba bylo zalozyc na przod tego larsona i zobaczyc jak sie jezdzi ewentualnie kupic cos innego (pytajacwczesniej na forum)

swoja droga na xc 2.25 mi sie trochu szeroka wydaje i to mocno ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...