baksik22 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Świetny temat ale Xsystof ma racje wszyscy polecają krossa mówią że tylko tam się nie dopłaca za znaczek ETC a to przecież nie prawda Sorki za OFf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Prawda, prawda lepiej zbierajcie kasę na Krossa i w przyszłym sezonie mi się meldować na nowych bikach Xsystoff jak będziesz w stolicy to nie zapomnij wpaść i wyczyścić mi monitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Świetny temat Pytanie: Co dziś robiłeś rowerowego? Odpowiedź: Właśnie zmieniłem opony, założyłem nową kierę i rogi, jutro kupię nowy napęd. O właśnie zadzwonił listonosz, przyniósł nowy amorek. A w przyszłym tygodniu kupię sobie nową kierę i rogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Prawda, prawda lepiej zbierajcie kasę na Krossa i w przyszłym sezonie mi się meldować na nowych bikach Albo dodamy jeszcze trochę kasy i kupimy jeszcze lepsze Krossy z mocniejszymi śrubkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homik Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ja dodam jeszcze takie z życia wzięte hehe ,, Pyt. Witam chciałbym sprzedaćrower za x zł. Czy dostane tyle za niego ?? Odp. Lepiej sprzedaj go na części " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 do homika przykładu jeszcze "......sprzedaj go na części i kup Krossa " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Na forum raczej wyglądałoby tak: P: Witam chciałbym sprzedać rower za x zł. Czy dostane tyle za niego ?? Nie sprzedaje na części. O: Lepiej sprzedaj go na części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 P: Witam chciałbym sprzedać rower za x zł. Czy dostane tyle za niego ?? Nie sprzedaje na części. O: Tego nikt nie kupi, lepiej oddaj na złom to coś zarobisz. Możesz też zawsze zostawić co lepsze części i je sprzedać a resztę dać na złom. Dodałbym jeszcze coś takiego: P: Witam. Jestem kobietą, 180cm wzrostu, podoba mi się XXXX czy ramka 18" będzie dobra? O: Lepiej kup Krossa, ale najmniejszy Kross to 17" a ty potrzebujesz raczej 14" i długą sztycę bo może być na ciebie za długi, ew będziesz musiała jeździć na mostku 40mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 P: Co sądzcie o xxxx?? O: Kolega kolegi ma i bardzo sobie chwali:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Testy P: Po jakim przebiegu mogę umieścić test roweru / osprzętu w dziale testy? O: Myślę, że 50 km spokojnie wystarczy, aby dogłębnie poznać wszystkie aspekty posiadanego roweru / osprzętu. Rowery / ramy P: Czy rama Author Vision jest tak slaba jak się o niej wszędziej pisze? O: Author Vision to bardzo dobra rama, a wszsystkie negatywne opinie to spisek posiadaczy Krossa. P: Czy rowerem MTB można na szosie wyprzedzić szosowca? O: Oczywiście, że tak. Mając Kendy Khan i odpowiednią łydkę można nawet wyprzedzić skuter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 P: Czy rama Author Vision jest tak slaba jak się o niej wszędziej pisze?O: Author Vision to bardzo dobra rama, a wszsystkie negatywne opinie to spisek posiadaczy Krossa. Oj tutaj dowaliłeś strasznie n1! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek89xc Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 P: Czy rowerem MTB można na szosie wyprzedzić szosowca?O: Oczywiście, że tak. Mając Kendy Khan i odpowiednią łydkę można nawet wyprzedzić skuter. OMG Dobre, hehehe Ja mam Kendę Blue Groove na przodzie i Nevegala na tyle, więc chyba nie będę próbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 P: Co sądzicie o amortyzatorze XXXXX? O: Nie miałem z nim w ogóle do czynienia, ale wiem, że jest sztywny. P: Czy Finish Line jest najlepszym smarem do łańcucha? O: Tak, ale znajdziesz wiele lepszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 P: Czy zielony Finish Line będzie odpowiedni? O: Finish Line się ni opłaca. Lepiej kupić w Castoramie olej do pił mechanicznych. Kosztuje 13 zł za litr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 TestyP: Czy rowerem MTB można na szosie wyprzedzić szosowca? O: Oczywiście, że tak. Mając Kendy Khan i odpowiednią łydkę można nawet wyprzedzić skuter. O: Oczywiście, że tak. Mając Kendy Khan i wracając z treningu Swoim tempem po chodniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 P: Jakie pedały zatrzaskowe do 200 zł? O: Shimano PD-M520 chyba że nie masz co robić z pieniędzmi to weź 540. Czyli kult PD-M520 na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 P: Co lepiej kupić : RS Pike 409 czy może Manitou Minute 1:00 ? O: Kup Duro 07', stuninguj, a za resztę całego Sign'a DS. P: Mam Sign'a FR2, jednakże ramka ma małą sztywność boczną. Na co ją wymienić ? O: Kup całego Sign'a DS i wymień amorek na Duro 07'. Mam wrażenie, że wiele osób tylko DS'a poleca ..... Pozdrawiam ! P.S. Tylko wiecie, że to wszystko co jest w tym temacie ukazuje błędy większości nas ( także moje ) i trzeba to jakoś zmienić ? ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 a tam, nic nie trzeba, wszyscy wiedzą, że kross i tak jest najlepszy (cena jakość) a nawet jak jest dużo tańszy niż nasz pułap finansowy możemy sobie dokupić części do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Xsystoff czyżby Ci sie pomysły skończyły? może coś nowego, tak na rozluźnienie od szkoły? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Wlasnie realizuje nowy pomysl ale to potrwa, bo jedna reka ciezko sie pisze. Jutro powinno byc gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Przydałyby się także twoje kryteria odnośnie lansu, procenty tudzież punkty, z których można by zrobić kalkulator lansu aby każdy mógł poznać prawdę o swoim rowerze (kolega napisał że popełni kalkulator tylko potrzebne są twoje, oryginalne kryteria) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2007 mostek na minusie +10% siodelko typu deska +10% wysoko ustawione siodło +10% czarne golenie +10% rogi wiadacej firmy +10% dwa bidony +5% pulsometr +10% czarne szprychy i piasty + 10% spd +15% naklejka na rame z grupa krwi +20% brak osłonki na korbie +5% sid +15% widoczny element z carbonu +15% brak odblaskow +5% pancerze inne niż czarne +10% komponent xt lub xtr +5% za kazdy hamulce tarczowe +15% wgniota na ramie +5% maskotka pod siodełkeim +5% naklejka z nickiem +5% czerwony kolor ramy +5% rower na stojaku przy robieniu fotki +5% hydroforming ramy +10% komponent wcs +5% za kazdy blotniki -20% oswietlenie -10% gieta kierownica -10% widoczny element z grupy altus/acera -10% za każdy kanapowate siodelko -10% platformy -15% krótki i wysoki mostek - 15% brak rogow lub niewlasciwe rogi -10% gięte rogi - 10% ciezkie oslonki na wentyle -5% licznik bez avs -5% napis "XC" na ramie -10% lusterka -60% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 To jeszcze nasze propozycje jak już jest w 1 miejscu: Nóżka -20% Podkładki nad mostkiem -10% za każdy centymetr dual control -10% tarcza hamulcowa większa niż 160mm -5% opony drutowe -10% gripy inne niż piankowe -5% sztyca + kiera + mostek tej samej firmy +15% Owijka na kierze +15% racing ralfy +5% rama bardzo popularnej firmy +10% (tu trzeba kuknąć na miasto) napisy "speed" i "team" +5% piasta szosowa z przodu +10% licznik kadencji +5% każda aluśrubka zakupiona osobno i wsadzona do bike +0,5% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Zdarcie lakieru po ostrej glebie- +5% ochrona ramy przed łańcuchem zrobiona ze starej opony- +5% Kaseta na alu pająku+5%, na czerwonym pająku +7% Każda śrubka w innym kolorze +10% +0,5% x (36- ilość szprych w każdym kole) +5% za każde koło z płaskimi szprychami +3% za lekkie zaciski kół na imbus +5% za korbę ze zint. osią i zewnętrznymi łożyskami -5% za dzwonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.