karolyfer Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ja jeszcze bym dodał P: Stary, mało używany XTR czy nówka XT08 Za tyle samo kasy ? O: Nie bierz XTR bo to prehistoryczny sprzęt, chyba że chcesz się polansować, XT08 jest o lata świetlne lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Albo jeszcze można: P: Chciałbym/Chciałabym złożyć koła na obręczach Mavic XC717. Jakie piasty/szprychy polecacie? O: Lepiej kup obręcz DT Swiss XR 4.1 O szprychach też można byłoby coś wymyśleć, ale nic mi do głowy nie przychodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Jeszcze można P: Co lepiej kupić, przerzutkę X-7 czy X-9, czy jest między nimi znacząca różnica w jakości działania ? O: Nie kupuj Srama bo moj dziadek mi powiedział że luzy łapie, lepiej kup używaną XTR z 96 roku, nawet z przebiegiem 100 tys km będzie działać lepiej I jeszcze mi się przypomniało, kiedyś na forum było coś w stylu: P: Chcę skrócić przewód w hamulcu tarczowym hayes. Czy mogę do niego potem zalać jakikolwiek płyn DOT 4 czy musi być oryginalny płyn hayes dot 4? O: Po co wydawać 5 zł na buteleczke płynu hamulcowego. Słyszałem że można zalać wodą, przecież i to i to jest mokre. Jak woda nie będzie działać, to wlej Kujawski [oczywiście z pierwszego tłoczenia], ma konsystencję podobną do płynu hamulcowego. Możesz też spróbować zalać shimanowski płyn do hamulców - niektórzy mówią że może źle wpływać na uszczelki hayesów, ale moja prababcia twierdzi że to nie prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ale jestes fajny. dowartosciowales sie? takich wypowiedzi na forum nigdy nie bylo (chodzi o XTRa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ojej no, nie znasz sie na żartach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Mnie bardziej rozwala: P. Jakie kółeczka do shimano? O. Nie kupuj zamienników, to syf i nie warto... tylko orginalne kółeczka od shimano. Zamienniki są zawsze słabej jakości. [ciekawi mnie czy taki gość jak mu przyjdzie kupić klocki hamulcowe do tektro to też kupuje tektro ;d] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Może jeszcze coś odnośnie pytań zakup roweru miejskiego/trekingowego/crossowego i często pojawiające są odpowiedź "Kup MTB/ATB, (bo jakbyś kiedyś pojechał w teren, to...)". Wierzę, że Xsystoff znów się wykaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 LOL jednym słowem, takie to prawdziwe jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Oczyściłam wątek ze zbędnych naleciałości - i prosimy trzymać się tematu, szkoda doprawdy zaciemniać nic nie wnoszącymi sporami tak wyraziste w swej wymowie vademecum Pozdrówko porządkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Xsystoff czyścisz mi monitor (zwłaszcza prtzy tym dziadku xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 niesamowite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Na którymś z maratonów trzeba posadzić jakiegoś dziadka na ławce ,oczywiście na końcu podjazdu. Taki dopalacz dla zawodników z "dobrym słowem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 To z dziadkiem jest najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 a mi najbardziej sie podoba seria krossa śmieszne śmieszne, ale naprawdę jak się czyta odpowiedzi w takich tematach typu rower doxx zl to kross kross kross sama prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Kross, Suntour oraz Shimanowski osprzęt zawładnęły Polską. Wiele tanich rowerów jest "chwalonych" za to, że mają osprzęt Shimano. Co z tego ? Jeżeli jest to osprzęt klasy TY-..... Ale szczerze - "zajedwabisty" ten tekst autora. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Popłakałem się ze śmiechu moje gratulacje Xsystoff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Kross, Suntour oraz Shimanowski osprzęt zawładnęły Polską. Wiele tanich rowerów jest "chwalonych" za to, że mają osprzęt Shimano. Co z tego ? Jeżeli jest to osprzęt klasy TY-..... Dokładnie, i jeszcze texty w stylu - ten rower ma osprzęt Shimano - najlepszej firmy na świecie - wtedy klient robi już takie oczy . A jak sie jeszcze dowie że ma np 24 przerzutki [tak tak, nie biegi, profesjonalne rowery mają 24 przerzutki ! Mój bidak ma tylko dwie ] to już w ogole klient jest w siodmym niebie, bo do tej pory myślał że rowery mają max 21 biegów... I potem kupuje makrokesza za 170 zł, z osprzętem najlepszej firmy na świecie (na tylnej przerzutce jest napis shimano]. Nie wiem czy śmiać sie czy płakać, ale tak niestety często jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tichy Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Świetne. W szczególności początek z Krossem. Co do Wilka to trzeba wiedzieć o co chodzi, a jak ktoś jest nowy to raczej o wątku z ucieczką przed żmijami nie będzie wiedział. Wilka do FAQ bym nie mieszał. Przynajmniej nie w typowym dla FAQ kontekście Jeszcze raz gratulutuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Oj trzeba nowych użytkowników szybko zaadoptować do środowiska jakie tu panuje, a ten faq nieco im to przybliży Xsystoff teksty obłędne gratki za pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 a Ci znowu z krossem niektóre nie były śmieszne, ale parę rządzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Riposta na każde pytanie: -a macie wyczyszczone rowery?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Jakbym był lekko wredny, to bym dopisał - nie, bo cały czas trenowaliśmy podjazdy i zjazdy i nie mamy siły pucować bikeów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ee lobster, stare, nie smieszne. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Na pucowanie zawsze jest czas nawet w nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 gratulacje , idę czyścic rower , by z czystym sumie... rowerem rano zapytać " a macie wyczyszczone rowery ?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.