Xsystoff Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 P - pytanie O - odpowiedz Rowery / ramy P: Jaki rower kupić do 1000 zł ? O: Dołóż 300 zł i kup Krossa A2 P: Jaki rower kupić do 1200 zł ? O: Dołóż 100 zł i kup Krossa A2 P: Jaki rower kupić do 1500 zł ? O: Dołóż 100 zł i kup Krossa A6 P: Jaki rower kupić do 2000 zł ? O: Kup Krossa A6, a za reszte kasy kup sobie coś do roweru. P: Jaki rower kupić do 2500 zł ? O: Kup Krossa A8. P: Jaki rower kupić do 3000 zł ? O: Kup Krossa A8, a za reszte kasy kup sobie coś do roweru. P: Jaki rower kupić do 3500 zł ? O: Kup Krossa A8, a za reszte kasy kup sobie coś do roweru. P: Jaki rower kupić do 4000 zł ? O: Poison / Radon P: Jaki rower kupić do X zł (gdzie X jest >4 tys) ? O: Amatorowi nie jest potrzebny taki rower, kup Krossa A6 albo A8 i ciesz się każdym kilometrem. P: Jaki tani full jest w miarę ok ? O: Kross nie robi tanich fulli więc żaden tani full nie jest ok. Kup hardtaila, np Kross A6. P: O co chodzi z długością górnej rury ? O: Jest to tajemna wiedza, którą posiedli jedynie użytkownicy evo i Rulez, tylko oni mogą odpowiedzieć na to pytanie. P: Chce kupić rower firmy X (gdzie X to każda firma oprócz Krossa), co o tym sądzicie ? O: Kup Krossa, tylko tam nie płacisz za naklejkę. P: Czy opłaca się składać rower do X zł (gdzie X <4 tys zł) ? O: Nie opłaca się, kup Krossa. Amortyzatory P: Jaki amor do 100 zł ? O: Dołóż i kup XCR`a. P: Jaki amor do 200 zł ? O: XCR P: Jaki amor do 300 zł ? O: XCR + tuning P: Jaki amor do 400 zł ? O: XCR + tuning albo Axon. P: Jaki amor do 600 zł ? O: XCR + tuning albo Axon. P: Jaki amor do 1000 zł ? O: XCR + tuning albo Reba. P: Jaki poprawić działanie mojego amora ? O: Papier ścierny, kujawski z pierwszego tłoczenia (to ważne, żeby nie był z drugiego), całość rozkręcamy, czyścimy, smarujemy, zalewamy i mamy tani, wyluzowany i dobry amorek. Po co kupować coś droższego ? Pozdrawiam! Hamulce P: Jakie v-ki do 50 zł ? O: Dołóż i kup Avid SD-7. P: Jakie v-ki do 100 zł ? O: Avid SD-7 P: Jakie v-ki do 150 zł ? O: Avid SD-7 i zostanie na flaszke. P: Jaki v-ki do 200 zł ? O: Avid SD-7 + zostanie na dwie flaszki i zagryche. P: Czy hamulce tektro działają jak hamulce X (gdzie X oznacza dowolny model Shimano niższy od XT) ? O: Tak, hamulce Tektro działają tak samo jak hamulce X. Koła P: Jakie piasty są lepsze: maszynówki novateca czy shimano ? O: Obiektywne zdanie użytkowników maszynówek wskazuje na maszynówki, natomiast obiektywne zdanie użytkowników shimanowskich piast wskazuje na piasty shimanowskie. Mania lekkości P: Jaki lekki komponent X (gdzie X oznacza siodełko, sztyce, mostek, kiere, etc) ? O: Boplight. P: Chciałbym odchudzić rower, od czego zacząć ? O: Zacznij od siebie. Zrzuć 2 kg i wyjdzie na to samo, a będziesz zdrowszy. WERSJA A: P: Ale ja już mam prawidłową wagę... O: Nie szkodzi, zrzuć te dwa kilo i zostaw rower w spokoju. WERSJA B: P: Ale ja mam niedowagę... O: To zacznij trenować więcej, kup Krossa i zostaw ten temat w spokoju. Trening / zdrowie P: Czy maść rozgrzewająca pomaga ? O: Nie! To jest chemia, omijaj to świństwo! P: Czy żelki / kofeina / guarana pomaga na maratonie ? O: Nie! To jest chemia, omijaj to świństwo! P: Czy izotonik coś daje ? O: Obiektywne zdanie zwolenników wody z sokiem wskazuje na brak działania izotonika, natomiast obiektowyne zdanie użytkowników izotoników wskazuje na bardzo dobre działanie i wspomoganie treningu. P: Jak trenować żeby było efekty ? O: Zjazdy i podjazdy to podstawa XC, skup się głównie na tych czynnikach. P: Czy będą ze mnie ludzie ? O: Zapytaj dziadka jak będziesz kończył podjazd. Czekam na Wasze pomysły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Padłem cos w tym jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viviusek Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Xsystoff ale sie uczepiłeś tego Krossa no, ale niestety tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Uśmiałem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ostatnie najlepsze Bez obrazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Xsystoff Padłem ze śmiechu! Zapytam tak z ciekawości... To z powodu ubawienia czy może irytacji coś takiego napisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ubawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Xsystoff tak zapytam co ćpałeś przed napisaniem owego dzieła? nieźle sie uśmiałem z samego rana. Teraz przynajmniej będę miał dobry humor do końca dnia. Szczególnie jak będę Sobie powtarzał "Czy będą ze mnie ludzie ?" pozdrawiam z uśmiechem na twarzy.;]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Oplułem monitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Niezłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 A najlepsze z tego wszystkiego jest to, że w większości takie porady dominują na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Przecież te wszystkie porady to "głos zdrowego rozsądku" ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymkowar Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Brawa dla autora:) Ale dziw bierze jak czyta się, że fifi nawet podziwia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Kurde, ale było śmiechu. Z resztą dalej nie mogę przestać się śmiać. Chyba roześlę to znajomym bikerom. Mistrzostwo świata!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 buahahahahaha :) dawno się tak nie uśmiałem... brawo dla autora PS muszę koniecznie pogadać z moim dziadkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK! Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 hahahaha dobre max :) nieźle się uśmiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Niezłe, ale zapomniałeś o napędzie, a przede wszystkim o korbach (praktycznie zawsze pojawia się ktoś, kto poleca LX, nawet jeśli pytanie dotyczy korby za "cztery dychy"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ... i jeszcze piankowe gripy authora(jako najlżejsze z najtańszych), złota spinka srama jako jedyne słuszne rozwiązanie no i pytanie "sram czy shimano"(tu też pewnie znalazło by się sporo kwiatków) no i ofc: pompka z lidla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Uzupelnienie: Napęd P: Jaka korba do 50 zł ? O: Suntour, ale lepiej dołozyć do LX`a. P: Jaka korba do 100 zł ? O: Suntour, ale lepiej dołozyć do LX`a. P: Jaka korba do 200 zł ? O: Alivio, ale lepiej dołozyć do LX`a. P: Jaka korba do 300 zł ? O: LX. P: Jakie SPD za 600 zł ? O: Niepotrzebne sa tak drogie SPD, shimanowskie 520-stki spokojnie wystarcza, no ew. możemy się zgodzić na 540-stki. P: Co sądzicie o Deore? O: Lepiej weź Srama. P: Co sądzicie o Deore LX? O: Lepiej weź Srama. P: Lepsze DC czy RF ? O: Lepiej weź Srama. P: Co zrobić gdy uszkodzimy gwint ? O: Wysłać uzytkownikowi Wilku89, on naprawia wszystkie uszkodzone części. Amortyzatory P: Czy SID jest sztywny? O: Mojego wujka znajomego szwagier z pracy twierdzi, że nie. Słyszałeś może o XCR i jego tuningu? Ciuchy P: Czy jest podział na spodenki damskie i męskie ? O: Nie ma takiego podziału, ale lepiej kup męskie. Trening / zdrowie P: Co zrobić jak zaczyna nas gonić żmija ? O: Należy uciekać zygzakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 buahahahahah... to "uzupełnienie" najlepsze !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Nieziemska pomysłowość autora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 geniusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Rozwaliłeś mnie Xstystoff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ja to bym dodała tutaj Koła P: Jakie piasty są lepsze: maszynówki novateca czy shimano ? O: Obiektywne zdanie użytkowników maszynówek wskazuje na maszynówki, natomiast obiektywne zdanie użytkowników shimanowskich piast wskazuje na piasty shimanowskie. P: Jakie piasty są lepsze: maszynówki novateca czy shimano ? O: Novatec i shimano to sh*t. Dołóż drugie tyle i kup DT, ewentualnie doczekaj parę lat może na allegro pojawią się DT w niższej cenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.