Boberek Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 chciałem pokazać mój rowerek Jest to Scott Scale 35 cały na XT waga wedle katalogu 11100 gram (ale nie wiem przy jakim rozmiarze) przedstawiam co i jak rozebrałem cały rower bo kupiłem wage i chciałem sie przekonać czy rzeczywiscie to jest prawda co piszą duzo sie nie pomylili Brake (Front): (Hamulec przedni) XT BL-M765 Disc + XT BR-M765 Disc 160 (przód) + przewód bez tarczy 298g Brake (Rear): (Hamulec tylny) XT BL-M765 Disc + XT BR-M765 Disc 160 (tył) + przewód bez tarczy 316g Cassette: (Kaseta) Kaseta Deore XT CS-M760 260g Chain: (Lancuch) Łańcuch XT HG-93 273g Crankset: (Korby) Korba Shimano XT FC-M760 hollowtech 2 44Ax32Ax22A T (komplet) 877g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Manetka XT RD-M761 + XT FD-M760A 34.9mm + linka i pancerz 342g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Manetka XT RD-M761 + XT SL-M760 + linka i pancerz 462g Fork: (Widelec) Widelec Fox 32 F100RL + bierznia + gwiazdka + rura sterowa 20 cm 1631g Frame: (Rama) Rama Scott Scale 35 + hak + miski sterów 1726g Grips: (Gripy) Chwyty SCOTT + korki 85g Handlebar: (Kierownica) Kierownica Scott Hot Rod Flat 600 mm 154g Headset: (Stery) FSA Nr.9/ 1 1/8 bez bierzni i gwiazdki 65g Pedals: (Pedaly) Pedały Shimano LX PD-M520 SPD 377g Seat: (Siodlo) Siodło Scott Racing CROM 328g Seatpost: (Sztyca) Sztyca Scott Comp 31.6mm długosc 400mm 370g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) 34,9mm 23g Skewers: (Zaciski kol) Deore XT (komplet) 123g Spacers: (Podkladki pod mostek) SCOTT 2 szt 10mm 13g Stem: (Mostek) Scott Pro 4 Bolt 1-1/8 6 stopni 110mm 149g Wheel Front: (Kolo przednie) Mavic XM-317 32H Black + Scott OXYD 26 x 2.0 + Shimano XT HB-M765 Disc CL + Tarcza XT + dętka (przód) + DT Swiss Champion Black 1.8mm 1636g Wheel Rear: (Kolo tylne) Mavic XM-317 32H Black + Scott OXYD 26 x 2.0 + Shimano XT HB-M765 Disc CL + Tarcza XT + dętka (tył) + DT Swiss Champion Black 1.8mm 1837g wychodzi na to ze waży 11388 gram wymieniona została kaseta na XT zamówiłem siodło SE Geniue Gel nadal bede staral sie schodzić wagą ale zobaczymy jak to bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Nieźle ci sztyca wyszła 370g olaboga U mnie rurka bez jarzma ma długość 37cm a cała sztyca waży 325g Siodło tez ma m lżejsze - 310g. Rama taka droga a taka ciężka, ale i tak mi się podoba tylko nie wiem dlaczego Moja (S) pewnie waży z 50g mniej, słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Dosyć spora Ci wyszła ta waga! No ale przy zmianie siodełka powinieneś zejść z wagą około 10dag, sztyca też wydaje się przyciężkawa. W każdym bądź razie rower cudo! Zapraszam do scott clubu http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...0&start=220 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberek Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 powiem tak rower cały kupiłem jako nowy za 5500 tys czyli opłacało sie kupic tylko dla amorka i ramy rama ciężka to fakt ale cholernie wytrzymała zarazem no sztyca to jakas paranoja no nic bede walczył dalej po trochu ale nie wiem czy jest sens wydać 600 a 700 zł zeby zejsc 300 gram rama w S powinna ważyć około 1550 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Masz jeszcze jedną sztukę w tej cenie?? A te 30 dag zrobisz samą sztycą i siodełkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Kurde ja za scale40 5 tysi dałem łe Jaasne, 1550 gramów aha Przecież rozmiar więcej to prawie 200g nie będzie. Te ramy są przepłacone Wytrzymałe? Coś niesamowitego, jak rama kosztuje ponad 2 tysiące i wazy 1700g PS: Scale 40 wg moich wyliczeń i niestety w sporej części szacunków waży ~12100 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberek Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 niestety nie mam 40 mogłem miec za 5160 zł w sklepie w warszawie a 35 trafiła sie z zagranicy i dlatego taka tania rama jak juz napisałem moze i cięzka ale naprawno wytrzymała i moja to jest rozmiar L czyli 18.9 cala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberek Napisano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2007 po małych zmianach siodło skrucona sztyca waga spadła 11260 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberek Napisano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2007 10868 gram opony i dętki maxxiss fly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Uuuu aż taka różnica? Mógłbyś mi powiedzieć coś co ciekawi mnie od bardzo dawna? Ile ważą opony Scott Oxyd w wersji 120tpi (bo taką zdaje się miałeś)? (żebym miał teraz kaske to bym odkupił bo są rewelacyjne hehe) I ile ważą te klocowate dętki, które są w standardzie i których nie mogę przebić? PS: To się nie trzyma kupy, czemu producenci wrzucają jakieś szitowate dętki do swoich rowerów, skoro mogliby wydać prawie nic więcej i podać wagę katalogową o ponad 100g mniejszą? PPS: Scott oxyd 60tpi waży 500g a te tańsze to już podobno 650 kloce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Mam nadzieje, ze bedzie git, ale odchudzanie przez polaczenie lekkie opony + lekki detki odbija sie nieco na funkcjonalnosci roweru z powodu duzej podatnosci na lapanie kapci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordian Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Uuuu aż taka różnica? Mógłbyś mi powiedzieć coś co ciekawi mnie od bardzo dawna? Ile ważą opony Scott Oxyd w wersji 120tpi (bo taką zdaje się miałeś)? (żebym miał teraz kaske to bym odkupił bo są rewelacyjne hehe) I ile ważą te klocowate dętki, które są w standardzie i których nie mogę przebić? PS: To się nie trzyma kupy, czemu producenci wrzucają jakieś szitowate dętki do swoich rowerów, skoro mogliby wydać prawie nic więcej i podać wagę katalogową o ponad 100g mniejszą? PPS: Scott oxyd 60tpi waży 500g a te tańsze to już podobno 650 kloce. Ja też śmigam na rowerku scott'a z serii scale i usilnie staram się przebić dętkę, ale jak do tej pory (przjechane 500 km w terenie) nie udało mi się to. Jestem pełen podziwu dla inżynierów, którzy skomponowali mieszankę gumy. Opony Scott Oxyd 60 tpi spisują się świetnie i nie wymianiałbym ich aż do zaniknięcia bierznika. Tak jak kolega chętnie odkupiłbym te opony, ciężko na nie trafić. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 11 Września 2007 Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ja mam pod nosem sklep Scotta, obnizek nie będzie ale skłaniam się ku takim samym na przyszły sezon a jedynym kontrargumentem jest poszukiwanie nowości (no i kaska ). Zrobiłem już jakie4,5tys na nich i się robi semislick ale cały sezon da radę przejechać PS: Ja złapałem kolca pod koniec kwietnia i snake 1 maja na maratonie (się za mało napompowało) a tak to mam spokój ale jak widać da rade, widocznie mój kolcowy niefart wyczerpał się wraz z wywaleniem Kend na śmietnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 11 Września 2007 Udostępnij Napisano 11 Września 2007 rama ciężka to fakt ale cholernie wytrzymała zarazem Co masz na myśli mówiąc cholernie wytrzymała?? Daj zdjęcie na jakiś fotosik czy coś bo tak to mało widać. O co chodzi z tym DPI bo ja tego u siebie nie mogę znaleźć, jedynie mam 70 a Compound Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberek Napisano 12 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2007 No to tak opona scott OXYD realnie waży 491 gram jest to opona zwijana z domieszką kevlaru Dętka jest SUPER TIN firmy SHIN realna waga 130 gram Fotki wrzuce jak zrobie na nowych oponkach zdjecia Mam do sprzednia te oponki jak ktos chce to 100 zł za 2 szt http://www.allegro.pl/item243201731_opony_..._0_zwijane.html mam tez siodło i kasete LX z łańcuchem a co mam na mysli ze cholernie wytrzymała nie gnie sie na boki jak pedałuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 12 Września 2007 Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Za te opony to chyba za dużo chcesz. Nowe kosztują 56 (jedna opona), dwie 112 zł więc ja bym już wolał dołożyć 12 zł i kupić nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 12 Września 2007 Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Nowe kosztują 129 sztuka, są ich 3 wersje. 55 to kosztują te najtańsze, najsłabsze i 650g/szt ważące http://www.scott.pl/product.php?UID=173 PS: Skoro moje 60tpi ważą 500g a tamte 490 to nie taka wielka różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 12 Września 2007 Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Skoro ja mam te najtańsze i najsłabsze i naprawdę dużo wytrzymują to wniosek nasuwa się tak, że te za najlepsze (dętkowe) to chyba pancerne są. A co do opon Boberka to nie napisał jaki model :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberek Napisano 12 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2007 tak jest w katalogu Scott OXYD 26 x 2.0 / 120TPI Kevlar Bead dual compound 70a / 62a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberek Napisano 9 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam rowerek sie troche pozmieniał Dostał pare nowych gratów Całą grupe Deore XT 2008 Koła Mavic Cross Ride Opony continental Race King SUPER SONIC Dętki Maxix Ultra Light Całego WCSa (kiera mostek sztyca stery) podkładki Carbon Ritchey Siodło SE Pro link Chwyty Scott PRO LTD Zacisk sztycy KCNC Kółeczka przerzutkowe KCNC i śrubki do korby KCNC Pedały XT 540 no i waga jaka jest to około 10,724 gramy a wyglada tak (na fotach nie ma jeszcze korby ale fizycznie juz jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 9 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Ważyłeś te swoje Crossride? Jeśli tak to bardzo proszę podaj ich wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberek Napisano 9 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 ok napisze wieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 9 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Nareszcie będzie wiadomo ile ważą Crossridy only disc Na całym internecie nie mogłem znaleźć ich realnej wagi A rower śliczny, aczkolwiek dokładając 100 zł mogłeś złożyć dużo lżejsze koła, ale jak rozumiem lekkość nie jest w tym rowerze priorytetem, jak np wytrzymałość Poza tym te Mavico to jedne z ładniejszych kół na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 9 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Wielkie dzięki za zważenie. Wpadnę na forum wieczorkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberek Napisano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 1056 tył 907 przód bez zacisków Crossride CL disc only Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.