Skocz do zawartości

[Piasta] Wymiana ze zwyklej na wersje pod tarcze

slooo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałem zalozyc do mojego roweru tarcze z przodu i mam pewnien dylemat.

Chodzi o przednie koło. Mam tam zwykłą piaste bez otworów na tarcze.

Czy jak kupie piaste z mocowaniem na tarcze, bede musial kupic inne szprychy, czy te co teraz mam ze starą piastą beda dobre ? Czytalem kiedys cos ze jak sie zmienia piaste na taką z otworami na tarcze to sie szerokosc zmienia czy tam dlugość szprych... pewnie nie ale chce się upewnić...

Proszę o pomoc :)

Pozdrawiam

slooo

Napisano

ja też zmieniałem sobie piastę na taką z mocowaniem pod tarczę tylko że na tylne koło ale szprych nie musiałem wymieniać :P

myślałem że będzie trzeba wymienić lecz okazało się że stare będą pasować no i pasowały :)

no i tak do końca nie wiesz czy musisz szprychy też kupić czy nie, najlepiej będzie jak kupisz piastę i pójdziesz do serwisu niech obejrzą i ci powiedzą czy szprychy mogą zostać czy trzeba nowe kupić.

to chyba najlepsze rozwiązanie

Napisano

Wywody na temat nowych szprych i ponownym ich zaplataniu były poruszane na forum i w sumie ciężko stwierdzić czy można użyć starych.

Napisano

sciagnij crazybikes wheel maker

popros sprzedajacego zeby zmierzyl kolnierze piasty i reszte danych potrzebnych w w/w programie

zmierz swojej

i sprawdz jakie masz teraz a jakie beda potrzebne:)

Napisano

Stoję przed podobnym dylematem i mam 3 krótkie pytania:

1. Opłacalna jest w ogóle taka operacja?

2. Ile kosztuje zaplatanie koła?

3. Nie lepiej kupić gotowe koło a stare opylić?

Napisano

1. Czasami tak, czasami nie

2. 20 - 30 zł

3. To zależy, jak masz fajną drogą obręcz, to sobie zostaw, jak masz zwykłe kółko bez fajerwerków, to moim zdaniem lepiej sprzedać i kupić używke pod tarczę (albo nowe jeśli masz kasę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...