Skocz do zawartości

[kolano] lekarz sportowy w Poznaniu

verul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

zaczelo sie od tego ze po przejechaniu ok 20 km zaczelo mnie niesamowicie bolec prawe kolano. Uniemozliwilo mi to jazde dalsza, wracalem pedalujac tylko lewa noga... potem nic. Robilem wyprawe 216km. Oszczedzalem je i zaczelo bolec przy ok 190km. Szkoda... bo zrobilbym wiwczas 250...

Poszedlem do rodzinnego ktory zrobil wielkie oczy na to ze przejezdzam 100km. Ciekawe co by powiedzial na to ze przejechalem 216... Ortopeda prywatnie ;) Skierowanie na USG. Wynik:

Aparat wyprostny: wiezadlo rzepki w czesci blizszej pogrubiale z zatarciem struktury, bez wzmozonego ukrwienia, z zachowaniem ciaglosci.

Zapisal 10 ultradzwiekow i fastum. Zabiegi zaczne 3ego wrzesnia.

Dzisiaj przejechalem 41km. Juz dawno nie bolalo, dzisiaj znow zaczelo. Jak usiadlem przed tv to nie moglem potem zgiac nogi. Taki bol. Jakos wstalem, doszedlem do pokoju, wzialem fastum posmarowalem. 10 minut i bol przeszedl. Ale wiem ze to dorazne, kolano ciagle jest walniete.

Boje sie ze ultradzwieki nie pomoga. Dlatego musze isc do dobrego lekarza sportowego. Ktory zna kolarskie przypadlosci. Zna ktos takiego w Poznaniu lub okolicy?

Znam to centrum. Bylem tam u laryngologa :)

Dzieki. Jak ultradzwieki nie pomoga to tam pojade z NFZ. Mzoe nawet nie trzeba bedzie czekac za dlugo, bo laryngolog mnie przyjal w zasadzie od reki z NFZ. Bo nie chce juz chodzic prywatnie :/ Bylem u Kalkowskiego czy jak on sie tam nazywa, nie pamietam. Taki gabinet na ul Wielkiej chyba.

verul, mam ten sam problem co Ty. Znaczy na razie miałem, bo też mnie okropnie kolano bolało, kilka razy wracałem pedałując tylko lewą nogą i troszkę tylko pomagając prawą. Ogólnie zrobiłem sobie 2 tygodnie przerwy i na razie jest ok. Mam nadzieję, że sprawa się nie powtórzy, a jak tak to skorzystam z tego co napisałeś Ty oraz RafalB i Fazi. Chcoiaż wolałbym tego uniknąć. Aha - daj znać jak postępy w leczeniu. Może jakąś maść sobie profilaktycznie zastosuję.

RehaSport http://www.rehasport.pl/

Z kolanami maja do czynienia calkiem sporo. Zajmujem sie stawianiem na nogi zawodnikow kilku klubów piłkarskich m.in. Lecha Poznań i Zagłębia Lubin. Jak widac w galerii mistrzow zajmuja sie tez innymi dziedzinami sportu i przypadlosci zwiaznymi z ich uprawianiem.

Postawili na nogi moją kuzynke ktora trenuje łyżwiarstwo szybkie i miała spore problemy wlasnie z kolanem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...