Skocz do zawartości

[Piasty] Głośno terkoczące.

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak wiec moim kolejnym elementem do roweru bedzie koło na tył włącznie z tarczówką :]

Interesują mnie piasty kóre GŁOŚNO terkoczą, im głośniej tym lepiej. Piasta ma mieć mocowanie pod tarcze obojetnie jakie. Na 6 srub wiaodmo a na CL sie zgodze bo podobaja mi sie nowe tarcze XTR'a :]

Dobrze by było zeby cena była jakas w miare mozliwości rozsądna.. jak sie nie da to aby nie przekraczac tych 500zł..

Wiem ze Hugi głośno tykają ale ceny ponizej 700 praktycznie nie schodzą (tych pod tarcze).

Mavici tez slychac ale samej piasty nei dostane a nawet jesli to trzeba specjalne szprychy.

Na festivalu bawilem sie rowerem na Xt 08' i tylna piasta calkiem glosno chodzila ale tam byly koła XT. Na jakiejs aukcji z sama piasta spotkalem sie z opinia, że sa cichsze niz XT stare.

prosze o wszelkie propozycje :]

P.s. Zauwazyliscie ze do przodu da rade wyrwac jaka nietuzinkowa piaste a do tyłu nie ma nic ciekawego ?

Napisano

ze tak sie zapytam: po co ci jaucs piasta glosno tyrkajaca? czyzby zalazek mini lansu? :D:P

btw glosna jest piasta mavica w crossmaxach slr... mniam :D

Napisano

Hope'y podobno głośno terkoczą. W 7annie pisali mi, że komplet w okolicach 900 zł, więc tył może mógłbyś dostać taniej.

Napisano

Wilku kumpel przerobil hugi ze tyrka tak glosno ze to przesada. I wiesz jak fajnie jak sie leci 30km/h i nagle przestaje pedalowac.. o kruca :down: Zawsze mi sie podobaly takie piasty ale nigdy nie bylo mnie stac na cos fajnie tykajacego.

No wlasnie jesli chodzi o Mavici to raczej wchodzi kupno calego kompletu lub kompletnego koła.. to mnie srednio urzadza..

Hope cos ciekawego :] No i w koncu cos czego nie ma wiele :]

Popatrze na Prodigy i Hopy. Moze jeszcze jakies propozycje ;>

p.s. XTR glosno tyka ?

Napisano

jak rowniez polecam hope...sa bardzo glosne! dodam jeszcze, ze serwisowanie bebenka jest czysta przyjemnoscia ze wzgledu na banalnosc konstrukcji.

nawet bebenek shimano bedzie w miare glosny jesli uzyjesz rzadszego srodka smarujacego

Napisano

może nie będę oryginalny i zaraz zostanę zrugany że się nie znam i sh*t polecam ;) ale mój Novatec głośno terkocze ;)

Napisano

Wow to w sumie wrazie co zmieszcze sie w 500 zl :]

Dzieki wielkie za pomoc

Jak tam kupujesz to placisz z góry czy przy odbiorze ? zakladam ze z góry ;)

Napisano

wszystkie platnosci sa realizowane przy pomocy karty debetowej/kredytowej. jesli nie uda ci sie znalezc tych piast w polsce i gdybys chcial kupowac z tego sklepu to trzeba zawsze sprawdzac promocje obowiazujace w danym czasie. najczesciej jest tak, ze te oferty lacza sie ze soba i oprocz jakiegos tam upustu mozna sie jeszcze zalapac na gratis wysylke przy przekroczeniu np 100 funtow.

Napisano

Bonusowo - piasty całkiem lekkie, a na mtbr'e zbierają opinie podobne do tych co najlepiej terkoczą :) (ech ck - marzenie). W sumie ostrzę sobie powoli (bardzo powoli) zęby na komplet hope'ow, więc jeśli pojawiłaby się jakaś polska opinia na temat piat to byłoby super ;)

Napisano

to tak samo jakbys chcial miec pelny portfel i wypchal go sobie rublami! tez pieniadze, a zero wartosci <_<

fajnie, ze ostrzegles potencjalnych nabywcow.

Napisano

Nie rozumiem czemu masz obiekcje co do Mavica. Też kiedyś chciałem miec dobrą piastę z porządną terkotką i wybrałem jakiegoś DM za 169zł. Obecnie jest zamontowana w rowerze użytkowym i ledwie wydaje jakikolwiek dźwięk. Do głównego roweru zakupiłem Mavic CrossRide. Drugi sezon na nich jeżdżę i nadal terkorzą jak nówki (myję je szlaufem, jak cały rower). Czasem jak jadę przez miasto to głupio się czuję, gdy przestaję pedałowac... pewno ludzie myślą, że jadę na nowo zakupionym rowerze ^^

Napisano

Ja tam bym wolał, żeby mój cały ower był bezgłośny, ale to tak tytułem OT ;D. Jak moja formula zaczęła być słyszalna to aż się przestraszyłem i na forum dawałem nagrany dźwięk terkotania, myślałem, że coś jest nie tak ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...