jo_jacek Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 Tak wiec moim kolejnym elementem do roweru bedzie koło na tył włącznie z tarczówką :] Interesują mnie piasty kóre GŁOŚNO terkoczą, im głośniej tym lepiej. Piasta ma mieć mocowanie pod tarcze obojetnie jakie. Na 6 srub wiaodmo a na CL sie zgodze bo podobaja mi sie nowe tarcze XTR'a :] Dobrze by było zeby cena była jakas w miare mozliwości rozsądna.. jak sie nie da to aby nie przekraczac tych 500zł.. Wiem ze Hugi głośno tykają ale ceny ponizej 700 praktycznie nie schodzą (tych pod tarcze). Mavici tez slychac ale samej piasty nei dostane a nawet jesli to trzeba specjalne szprychy. Na festivalu bawilem sie rowerem na Xt 08' i tylna piasta calkiem glosno chodzila ale tam byly koła XT. Na jakiejs aukcji z sama piasta spotkalem sie z opinia, że sa cichsze niz XT stare. prosze o wszelkie propozycje :] P.s. Zauwazyliscie ze do przodu da rade wyrwac jaka nietuzinkowa piaste a do tyłu nie ma nic ciekawego ?
Wilku89 Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 ze tak sie zapytam: po co ci jaucs piasta glosno tyrkajaca? czyzby zalazek mini lansu? btw glosna jest piasta mavica w crossmaxach slr... mniam
bodziekk Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 Prodigy podobno głośno terkocze (ja z nią nie miałem do czynienia, dlatego podobno).
Mad Max Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 Sąsiad ma Mavica i ładnie dają decybeli Zapytam się dokładnie co to za model.
hudy Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 Hope'y podobno głośno terkoczą. W 7annie pisali mi, że komplet w okolicach 900 zł, więc tył może mógłbyś dostać taniej.
jo_jacek Napisano 26 Sierpnia 2007 Autor Napisano 26 Sierpnia 2007 Wilku kumpel przerobil hugi ze tyrka tak glosno ze to przesada. I wiesz jak fajnie jak sie leci 30km/h i nagle przestaje pedalowac.. o kruca Zawsze mi sie podobaly takie piasty ale nigdy nie bylo mnie stac na cos fajnie tykajacego. No wlasnie jesli chodzi o Mavici to raczej wchodzi kupno calego kompletu lub kompletnego koła.. to mnie srednio urzadza.. Hope cos ciekawego :] No i w koncu cos czego nie ma wiele :] Popatrze na Prodigy i Hopy. Moze jeszcze jakies propozycje ;> p.s. XTR glosno tyka ?
baksik22 Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 Jacku weź sobie Mavica 5 literek szpanu i te cykanie
nikodem Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 ach ja też kocham tyrkoczące piasty tym bardziej mi w szosie to pasi taka piasta z mavica pięknie tyrkocze i jeszcze campy ojj aż się rozmarzyłem
Sintesi Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 jak rowniez polecam hope...sa bardzo glosne! dodam jeszcze, ze serwisowanie bebenka jest czysta przyjemnoscia ze wzgledu na banalnosc konstrukcji. nawet bebenek shimano bedzie w miare glosny jesli uzyjesz rzadszego srodka smarujacego
Ulf Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 może nie będę oryginalny i zaraz zostanę zrugany że się nie znam i sh*t polecam ale mój Novatec głośno terkocze
Sintesi Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 nie widze zadnego powodu dla ktorego ktokolwiek mialby cie zrugac! niby za co? kazdy ma takie czesci jakie lubi
jo_jacek Napisano 26 Sierpnia 2007 Autor Napisano 26 Sierpnia 2007 http://www.hopegb.com/voir_RH6XCS32H_image...ndeimage_1.html O tym mowa ? Sintesi orientujesz sie moze w jakiej okolicy jest cena ? Mi tam koła mavica jakos nie leża.. jedyne co mi sie podobaja to te nowe slr i stare crossmaxy ale cena nie ta Fakt cykaja ale ale da sie glosniej :] P.s. Tak wyglada najlepiej terkoczaca piasta swiata
Sintesi Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 czesto kupuje z tego sklepu i polecam go jako sprawdzony. http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=1264 dolicz do tego 10gbp za wysylke albo dobij zamowienie do 100gbp zyskujac 10%rabatu i przesylke do pl gratis. mysle, ze te piasty sa na pewno osiagalne w polsce, ale poszukiwania np na allegro pozostawiam juz tobie.
jo_jacek Napisano 26 Sierpnia 2007 Autor Napisano 26 Sierpnia 2007 Wow to w sumie wrazie co zmieszcze sie w 500 zl :] Dzieki wielkie za pomoc Jak tam kupujesz to placisz z góry czy przy odbiorze ? zakladam ze z góry
Sintesi Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 wszystkie platnosci sa realizowane przy pomocy karty debetowej/kredytowej. jesli nie uda ci sie znalezc tych piast w polsce i gdybys chcial kupowac z tego sklepu to trzeba zawsze sprawdzac promocje obowiazujace w danym czasie. najczesciej jest tak, ze te oferty lacza sie ze soba i oprocz jakiegos tam upustu mozna sie jeszcze zalapac na gratis wysylke przy przekroczeniu np 100 funtow.
hudy Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 Bonusowo - piasty całkiem lekkie, a na mtbr'e zbierają opinie podobne do tych co najlepiej terkoczą (ech ck - marzenie). W sumie ostrzę sobie powoli (bardzo powoli) zęby na komplet hope'ow, więc jeśli pojawiłaby się jakaś polska opinia na temat piat to byłoby super
jo_jacek Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Napisano 27 Sierpnia 2007 na razie mi sie jakos nie spieszy do kupna ale juz po woli robie sobie orientacje ile musze sobie pieniedzy zostawić
radomir82 Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 Piasty w tych kółkach nieźle terkoczą: http://www.aclass-wheels.com/mtb_vetrax_D2.html :-) Koleżka ma piasty Hope, jutro sprawdzę jak to pracuje bo jakoś do tej pory nie zwróciłem na to uwagi, możliwe również że udało by się tanio "załatwić" te piastki:-)
Raptor Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 Wiem, że strasznie mocno terkoczały piasty reborna. Jedyny minus jest taki, że szybko się rozpadają.
Raptor Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 Sens, sens :)nie napisał, że piasty mają być super wytrzymałe tylko, że mają terkotać Po prostu ostrzegam
Sintesi Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 to tak samo jakbys chcial miec pelny portfel i wypchal go sobie rublami! tez pieniadze, a zero wartosci fajnie, ze ostrzegles potencjalnych nabywcow.
jo_jacek Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Napisano 31 Sierpnia 2007 Hehe, nie naleze do tych co to sprzet oszczedzaja :] Wiec fajne a zeby to to tez wytrzymałe i było czekam na info o hopie
Astropath Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 Nie rozumiem czemu masz obiekcje co do Mavica. Też kiedyś chciałem miec dobrą piastę z porządną terkotką i wybrałem jakiegoś DM za 169zł. Obecnie jest zamontowana w rowerze użytkowym i ledwie wydaje jakikolwiek dźwięk. Do głównego roweru zakupiłem Mavic CrossRide. Drugi sezon na nich jeżdżę i nadal terkorzą jak nówki (myję je szlaufem, jak cały rower). Czasem jak jadę przez miasto to głupio się czuję, gdy przestaję pedałowac... pewno ludzie myślą, że jadę na nowo zakupionym rowerze ^^
Blue Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 Ja tam bym wolał, żeby mój cały ower był bezgłośny, ale to tak tytułem OT ;D. Jak moja formula zaczęła być słyszalna to aż się przestraszyłem i na forum dawałem nagrany dźwięk terkotania, myślałem, że coś jest nie tak .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.