Skocz do zawartości

[licznik pulsometr] sigma bc 2006 mhr dts

Pulse

Rekomendowane odpowiedzi

Planowalem zakupic pulsometr, ale ostatnio zobaczylem specyfikacje licznika bc 2006 mhr i bardzo mnie zaciekawil. Ma ktos moze doswiadczenia z tym licznikiem? Czy lepiej miec licznik i pulsometr osobno? Generalnie bc 2006 ma wszystko czego potrzebuje (z funkcji pulsometru nie liczy kalorii ale mi to nie potrzebne) Z fajnych funkcji jest jeszcze aktualna wysokość , dzienna suma przewyższeń, całkowita suma przewyższeń. Kosztuje dosyc sporo dlatego przed ewentualnym zakupem wole sie upewnic co do tego wyboru.

Tak więc postanowiłem dziś się szarpnąć i kupiłem sobie tego 2006 :D Wyszło mnie mniej więcej tyle po ile chodzą na allegro, niecałe 300pln. Poustawiałem, skalibrowałem, założyłem na rowerek no i oto moje spostrzeżenia:

- nie obsługuje czujnika kadencji

- pomiar pulsu działa bardzo dobrze, opaska na klatkę jest wygodna i nigdzie nie uwiera, git

- można używać w trybie "spacerowym" czyli bez roweru - zakładasz inną podstawkę z uchwytem na pasek

- na kierownicy prezentuje się godnie :)

- na pewno nie ma tylu bajerów co przeciętny Polar, ale te podstawowe dane które wymieniłeś, wystarczają, jeżeli nie masz analnego podejścia do danych i statystyk

- termometr jest i działa

- reszta jak w każdej innej Sigmie, łatwo i intuyicyjnie

Jak coś to pytaj :)

• 3 miesiące temu...

Hmm, ja rozumiem, że Polary mają łączność z komputerem "Mobile connectivity - Polar MobileLink" a na komputerze odpowiedni software do analizy danych i układaniu treningu. W Sigmie czegoś takiego nie ma - http://www.sigmasport.com/en/produkte/bike...?punkt=features - w Accessories też o niczym takim nie wspominają.

Sigma jest w gruncie rzeczy nieskomplikowanym urządzeniem. Żeby analizować i układać trening, będziesz chyba potrzebować jakiegoś Polara.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...