pisar89 Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam!!! Kupiłem niedawno używaną szosówkę do jazdy głównie po mieście, trochę ją zmodernizowałem ale nadal mam probem z błotnikami. Dotychczas jeździłem na MTB, przez cały rok, i miałem pełne błotniki. Szosówką również chcę jeździć cały rok tylko nie wiem jakie najlepiej i czy w ogóle da się założyć błotniki. Co do tylnego to na pewno będzie to błotni na sztycę ale zostaje problem przedniego Proszę o pomoc. Jeżeli chodzi o cenę to mile widziane jak najtańsze Jako iż jest to mój pierwszy temat witam wszystkich rowerowych wymiataczy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Możesz kupić przedni błotnik do roweru trekingowego i go zamontować. Jak piszesz, że jest to stara szosa to możesz (ale nie musisz) mieć mocowanie pod błotnik na widełkach. Jeśli nie masz to pozostają opaski samo zaciskowe. Mam nadzieję że jak uda Ci się zamontować ten błotnik to nie będziesz butami o niego zawadzał podczas skrętu kierownicy, lepiej to sprawdzić przed zakupem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 jeśli chcesz tylko częściową osłonę to są jeszcze takie błotniki pod ramę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Są też specjalne błotniki dla szosówki firmy SKS, nazywają się Race Blade. Niestety ich cena to 175 zł :-( http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2.html?PT=53...ZTA=8&HNT=T Z tymi paskami zaciskowymi to bym sie nie bawił. Kiedyś tak zrobiłem w góralu i co chwile musiałem regulować bo albo się błotniki zsuwały albo przesuwały i generalnie mnie trafiało że nie mam mocowania pod pełne błotniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 4 Września 2007 Udostępnij Napisano 4 Września 2007 proponuję udać sie do sklepu zakupic błotniki na 28cali , a mocowanie wykonać samemu uzywając enteligencji politechnicznej sprawdź rzeczywiście czy "...nie będziesz butami o niego zawadzał podczas skrętu kierownicy..." na koniec u dołu błotnika możesz zamocować chlapacz wykonany z kawałka gumy w kształcie ogona bobra ,wówczas full komfort masz nie tylko ty , ale i rura suportowa powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 http://www.allegro.pl/item242385752_blotni..._szosowego.html jest też tańsza alternatywa. Sam się zastanawiam nad zakupem tych błotników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 16 Września 2007 Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Jurasek nie jestem pewien czy błotniki do kół trekkingowych wejdą w widelec szosowy - czy nie będą za szerokie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.