marcin1212 Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam! Zamierzam zakupić nowe siodełko i zastanawiam sie nad tymi dwoma modelami http://www.allegro.pl/item226685529_nowe_s...odel_2007_.html http://www.allegro.pl/item227332535__siode...arco_nowki.html Które z nich jest waszym zdaniem wygodniejsze. Miał ktos z was możliwośc jazdy na obydwóch?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Sa to te same siodelka roznia sie tym ze skn jest mniej sztywny poniewaz ma dziure. Jesli jestes lekkim bikierem to bierz skn'a a jak wazysz np. 85kg wez blaze bo przypuszczam ze w skn moglyby sie powyginac druty. Ja waze 70kg i skn daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 SKN jest lzejszy i wygodniejszy. Blaze jest ladniejszy i trwalszy (nie zdzieraja sie napisy). Bez pampersa do Blaze nie podchodz, jest piekielnie twarde. Jezdziliem i na SKN i na Blaze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 dodalbym jeszcze ze blaze jest wykonane z innego materialu....gorzej sie czysci z blota ale tylek nie slizga sie po tym siedzisku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kolega waży 80kg i bez problemu jeździ na skn-ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Jeździłem na obu i wygodniejsze jest SKN, Blaze minimalnie mniej wygodne Choć po 171 km na SKN miałem już dość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Miałem blaze i mam SKN o SKN na szosę spoko do MTB :) takie sobie jest nieprzyzwoicie szerokie i zjazdy z dupskiem za siodełkiem nie należą do przyjemności. BTW ważę 90 kg i siodełko daje radę do MTB polecam BLAZE jest sztywniejsze, dlatego pampers wskazany. Powierzchnia jest inna, lepiej trzyma i nie jest tak szerokie. A teraz o wytrzymałości: bzdurą jest to że blaze jest wytrzymalsze . w moim wyrwało pręt z mocowaniem z tyłu siodełka SKN ładniej pracuje i amortyzuje dlatego wytrzymało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.