baksik22 Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam dzisiaj próbowałem odkręcić ramie mojego Avida sd7 od Reby i niestety zauważyłem że ułamał się taki kawałek przy piwocie fotki : http://img168.imageshack.us/my.php?image=dsc02000xx9.jpg http://img249.imageshack.us/my.php?image=dsc02002do2.jpg http://img249.imageshack.us/my.php?image=dsc02003mm7.jpg Co z tym zrobić ?? Jakie zagrożenie niesie jazda na tym ?? I czy komuś już sie to przytrafiło , nie chce słać na gwarę od razu bo wiem że z miesiąc sobie poczekam jeśli jednak będzie trzeba to wyślę
omen Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 ja bym odsyłał na gware. tak jak Ci na gg pisałem, nie ma sensu kombinować. mogło sie teraz całe mocowanie osłabić. potem jakiś mocniejsze hamowanie i możesz całego piwota urwać.;/
baksik22 Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Napisano 24 Sierpnia 2007 http://img520.imageshack.us/my.php?image=dsc02007nb4.jpg Najdokładniejsza fotka jaką mogłem uzyskać z tym światłem widać dokładnie co sie ułamało
koncertownik Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 baksik22 Pogratulować talentu! A tak poważnie to ja bym również wysłał na gwarancję, w tym miejscu nie miałeś jak sam uwalić więc samo odpadło. Dostaniesz nowe golenie albo całego amorka pewnie...
Blue Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 Gwara, jak nie uznają to musisz polakierować, żeby sie nie utleniał magnez.
Oktanek Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 pewnie powiedzą ze z winy uzytkownika i tyle bedzie...... a propo tego utleniana magnezu to po pierwsze jest to jakis stop magnezu i zanim on sie utleni to kolega bedzie juz na emeryturze...... tak wogóle to proces korozji magnezu jest hamowany przez jego pasywacje...
Gość BarteX88 Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 Odeślij na gwarancję, w końcu po to jest. Myślę że konstrukcja pivota nie uległa osłabieniu.
Blue Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 a propo tego utleniana magnezu to po pierwsze jest to jakis stop magnezu i zanim on sie utleni to kolega bedzie juz na emeryturze......] Ja już widziałem tak utlenione golenie od sida, ze wolałbym dmuchać na zimne .
baksik22 Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Napisano 24 Sierpnia 2007 Dobra do końca sezonu to wytrzyma ?
Schwefel Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 Takie uszkodzenie albo wcale albo w znikomym stopniu wpływa na mocowanie piwota. Nie wiem czy uznają gwarancję jak pojedziesz za pół roku. Ten stop może zmienić kolor i lipa
baksik22 Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Napisano 24 Sierpnia 2007 Czyli jeśli amorka oddam np za miesiąc to mogą poznać tak? Dobra to po niedzielnym wyścigu oddaję go na gwarę miejmy nadzieje że uznają, proszę o nie kasowanie tego tematu będę was informował jak przebiega proces gwarancyjny etc
omen Napisano 25 Sierpnia 2007 Napisano 25 Sierpnia 2007 ajs czyli jednak bedziesz. to oblukamy co Ci sie tam stało. ;D pozdrawiam.
baksik22 Napisano 25 Sierpnia 2007 Autor Napisano 25 Sierpnia 2007 Przed chwilą dzwoniłem do Pana od którego amortyzator kupiłem, powiedział żebym go przysłał oczywiście ale nie wie czy mi to wymienią bo to jest miejsce które nie jest niczym obciążone ani nie przenosi żadnych naprężeń i wydaje mu się dziwne to że to tam pękło, powiedział mi też że kiedyś miał sprawę że gość urwał pivot i niestety nie wymienili, mam nadzieje że u mnie będzie inaczej
Robert Napisano 25 Sierpnia 2007 Napisano 25 Sierpnia 2007 Nawet jak nie wymienią (czego oczywiście Ci nie życzę) to w tym miejscu nie pojawia się zbyt wiele naprężeń. Zamalujesz jakimś lakierem czarnym (co by to magnez się nie utleniał) i można spokojnie jeździć. A jak bardzo Ci ten ubytek przeszkadza, to nałóż trochę poxipolu, wymodeluj żeby było jak trzeba i dopiero wtedy zamaluj.
Lobster Napisano 25 Sierpnia 2007 Napisano 25 Sierpnia 2007 To jest znak. Twój rower domaga sie tarczówek . Tak na serio to w ogole bym sie tym nie przejmował. Jedyne co, to możesz sprawdzić czy śruba od v-braków dochodzi do samego końca pivota, a jeśłi nie, to wkręć maxymalnie długą jaka wejdzie, tak dla pewności A jak Ci ubytek przeskzadza wizualnie, to zakjakstruj poxiliną i pomaluj
baksik22 Napisano 25 Sierpnia 2007 Autor Napisano 25 Sierpnia 2007 Lobster to dziwne ale też pomyślałem z tymi tarczówkami tak kiedy to zobaczyłem Mam takie pytanie czy nie zrobić fotek tego że wkładam amortyzator do pudełka albo jakiegoś filmiku żeby jakiegoś wała potem nie było jak np na poczcie podpieprzą paczkę? Z tego co pamiętam był taki temat na forum że ukradli ramę a do paczki wsadzili jakieś kawałki rurek i nie znalazła się rama więc się zastanawiam czy takiej foto sesji czy też filmiku nie zrobić jak uważacie ?
baksik22 Napisano 26 Sierpnia 2007 Autor Napisano 26 Sierpnia 2007 Więc jak myślicie robić to czy jest to zbędne ?
baksik22 Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Napisano 27 Sierpnia 2007 Rebka spakowana Życzcie powodzenia
darmach Napisano 27 Sierpnia 2007 Napisano 27 Sierpnia 2007 Baksik - nie dygaj Jakby ktos ci chcial pod*iwanić rybkę to by to zrobił i tak a filmiki nie na wiele by Tobie się zdały ...bo nigdy nie wiadomo czyś po filmiku nie wyjął rebki i rurek tam nie napchał xD Powodzenia
MarcinGoluch Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 Baksik 3maj fason i nie płacz ! Nawet sobie nie wyobrazasz z jaka radoscia odbiera sie widelec po reklamacji. Sam to przezylem! Życze Ci żebys szybciej dostal widelec niz to bylo u mnie!
baksik22 Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Napisano 29 Sierpnia 2007 No wsadziłem sztywny widelec i odkrywam MTB od nowa
Lobster Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 A jak dostaniesz Rebe z powrotem to ją sprzedasz, bo stwierdzisz że amortyzacja jest dla mięczaków
koncertownik Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 Oby Ci nie wykręcili takiego wałka, jak mi przy reklamacji ramy...
baksik22 Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Napisano 30 Sierpnia 2007 Koncertownik jakiego wała to uno i drugo nie strasz
koncertownik Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 baksik22 Hehe, spokojnie, może Tobie się uda... Wejdź sobie na mój profil i rzuć okiem na temat z Krzywą rurą - Krzywoforming...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.