Skocz do zawartości

[piasta] potrzebna reanimacja po wypadzie w gory

Wilku89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siema. jak wiecie bylem w bieszczadach. tam trening w blocie i przejazdy przez rzeczki po piasty, jak i czasem korone amora :) caly rower skonczylem juz naprawiac, lecz zostala mi piasta tylna... jest to novatec na 2 maszynach.

bebenek kreci sie z oporem, gdy postawie rower na stojaku i krece kolem. dodatkowo slychac swisty co kilka obrotow kola... myslalem, ze to mi lancuch piszczy, jak kiedys, gdy przeoczylem naoliwienie kilku ogniw z rzedu, lecz przestalem krecic pedalami i dalej ten swist slychac z piasty.

bylem w serwisie. zapytalem sie, czy mi tego nie zrobia, to dowiedzialem sie od serwisanta, ze nie ma klucza do piasty... tzn, ze nie ma jak rozebrac bebenka i dostac sie do srodka. a przeciez z przoduu kulkowa deorke mi kiedys rozbieral kluczem plaskim i kontrownikiem...

jakim kluczem sie dobra do piasty tylnej maszynowej? czym sciagnac bebenek? skoro serwis tego nie ma... ? koles mi powiedzial, ze nawet grozi mi wymiana piasty...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...