Viviusek Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Chciałbym zaprosić wszystkich miłośników rowerów na impreze o troche innym temacie, a mianowicie Air show. Impreza odbywa sie co 2 lata u mnie w mieście i przyciąga bardzo duże ilości osób nie tylko z Polski. Mamy przyjemność gościć pilotów i samoloty z całego świata. W tym roku pokazy będą trwać od 1 do 2 Września. Po dokładniejsze informacje zapraszam na stronę http://www.airshow.sp.mil.pl/
Loko Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Ja to będę jak najbardziej kombinować żeby sie wybrać bo wiem że będzie zaj**** .
Adamos05 Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Ja byłem dwa lata temu, w tym roku niestety nie da rady a szkoda bo naprawde warto, to co ci ludzie robią ze swoimi samolotami w głowie się nie mieści a ryku jaki robi lecący pionowo do góry F-16 albo Mig-29 (ten drugi zdecydowanie bardziej mi sie podobał) nie da się porównać z niczym innym. Do tego można pooglądać i posłuchać takich samolotów Eurofighter'y i Grippen'y. Są też powalające pokazy profesjonalnych, zagranicznych i krajowych grup akrobatycznych. Dochodzi do tego ciekawa ekspozycja stała w postaci dużej liczby śmigłowców i samolotów (także te które przed chwilą były w powietrzu), przy każdym egzemplarzu jest tabliczka z informacjami technicznymi, bardziej ogólnym opisem i do czego i gdzie są stosowane a jak sie trafi miła obsługa to (za wyjątkiem tych najnowocześniejszych jak F-16, Migi itp.) pozwolą wejść do środka i wszystkiego podotykać. Podsumowując: naprawde warto, nigdy nie widziałem tylu róznych samolotów nagromadzonych w jednym miejscu samolotów, takich niesamowitych akrobacji i możliwości pooglądania każdego egzamplarza z tak bliska. No i ten ryk Miga 29...mmmmmmmmm
rObO87 Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Ja na razie planuje, bo mam dylemat. Albo Radom albo MSPO Kielce Pamiętam 2 lata temu, ryk F-16...
Marker Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Z tego co wiem będzie bardzo soczyście. Mianowicie zobaczymy w powietrzu F-15, F/A-18, Mirage'a F1, Black Hawk'a czy Sabre'a, a tego jeszcze na polskim Air Show nie było. W dodatku na ziemi będzie można zobaczyć zarówno polską szesnastkę jak i Tornado (szkoda że tylko statycznie, pamiętam jak pare lat temu miał pokaz w powietrzu. Najgłośniejszy i zarazem najpiękniejszy widok tamtego weekendu), a nawet Apache'a . Co prawda nadal nie zobaczymy suczek czy cięższego sprzętu latającego ale nie jest źle. Choć ja osobiście odkąd jeżdże na AirShow'y (od ładnych paru lat) zawsze czekam na występ holenderskiego pilota dosiadającego F-16. To co on robi z tą maszyną jest poprostu niesamowite. To nie jest kolejny flegmatyczny pokaz typu, przelot na niskiej wysokości, pare pętli, kilka beczek, jakaś świeca i do domu. On naprawde daje wielkie show. Może być ciekawie. Co do MSPO - ja bym pojechał i na Air Show i do Kielc ale jak mniemam decydują tutaj środki finansowe?
Lukas_Mako Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 jak byłem mały to te zawody były w Dęblinie ze 2 razy byłem bardzo fajne i raczej nie spotykane uczucie jak CI takie coś duże nad głową śmignie, albo te beczki itp
rObO87 Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Może być ciekawie. Co do MSPO - ja bym pojechał i na Air Show i do Kielc ale jak mniemam decydują tutaj środki finansowe? Na MSPO można praktycznie wszystko, wsiąść do Hummera, posiedzieć za kierwonicą wojskowej ciężarówki, pobawić się kamerą termowizyjną sterowaną dżojstikiem. Warte moim zdaniem tych 40 zł. Na Air Show z kolei jest coś co mnie dziwi. Nie ma zniżki dla studentów Odnoścnie pytanie, to poprostu chodzi tu o ilość wolnego czasu. 10 września zaczyna się sesja egzaminacyjna na uczelni
Viviusek Napisano 22 Sierpnia 2007 Autor Napisano 22 Sierpnia 2007 Nasz Radomski club już ćwiczy od miesiąca do pokazów mam nadzieje, że coś pokażą ciekawego jak co roku atrakcji będzie naprawde dużo. Po godzinie 15-16 wstęp już praktycznie wolny. Nie orientuje sie jak jest z noclegami, jeżeli chodzi o osoby, które chcą zostać na dwa dni. Dodatkowe informacje dostępne tutaj -> http://www.airshowradom.pl/
Viviusek Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Napisano 31 Sierpnia 2007 W takim razie kto z forum sie pokaże jutro na Air show? może sie spotkamy
mico102 Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Ja będę na pewno, ale w niedzielę. Ja byłem na piknikach lotniczych w Łasku, ale w tym roku nie będzie Pikniku, ponieważ remontują płytę lotniska w związku z oczekiwaniem na F-16 ;].
Loko Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 Ponoć wypadek był ,zderzyły się dwa samoloty podczas mijania , dwóch pilotów nie żyje .Jak ktoś coś będzie wiedzieć odnośnie kontynuacji zawodów to niech napisze . 15:50 Tragedia... Dwa samoloty grupy akrobacyjnej "Żelazny" zderzyły się w powietrzu, po czym spadły na ziemię. Pokazy zostały przerwane, a na miejsce natychmiast pospieszyły ekipy medyczne. Na razie nieznany jest los obu pilotów. To ze stronki http://www.tvn24.pl/-1,1519948,wiadomosc.html filmik z wypadku .
piotrek89xc Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 http://wiadomosci.onet.pl/1598380,11,item.html [*][*]
Viviusek Napisano 1 Września 2007 Autor Napisano 1 Września 2007 Niestety Air show odwołane imprezy towarzyszące tak samo byłem i widziałem na własne oczy te pokazy do godziny dokładnie 15:50 było wszystko dobrze. Miałem kręcić film, podczas akrobacji grupy Żelazny ale udało mi sie zrobić zdjęcie naprawde na żywo wyglądało okropnie... nie wiem co powiedzieć Wszyscy przeżyli szok w pierwszej minucie nie wierzyli że tak sie stanie. Nawet komentator nie wiedział co powiedzieć. Odmówiliśmy "Ojcze nasz" i ludzie powoli zaczęli wychodzić z lotniska http://img.1web.cz/images/499756-IMG_0414.JPG moja fotka [`] Dla chętnych moge wstawić inne fotki z Pokazów ale samych samolotów, bo pogoda nie dopisywała zabardzo.
kamykyo Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 Smutna historia i przykra sprawa Chcieli dać z siebie wszystko ... [*][*]
Robert Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 Przykra sprawa, jednak takie wypadki były wliczone w ryzyko zawodowe...
Marker Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 Ta czarna plamka po lewo to chyba pilot... ponoć jeden wyleciał z kabiny... miałem jechać jutro, no ale najwyraźniej nie pojeda...
omen Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 co sie wogle stało? jak byłęm na biku to coś w radiu słyszałem ale o co chodzi niedosłyszałem.;/
Robert Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 W czasie wykonywania akrobacji dwóch pilotów się zderzyło.
Blue Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 http://wiadomosci.onet.pl/1598380,11,item.html
Viviusek Napisano 1 Września 2007 Autor Napisano 1 Września 2007 http://www.filefactory.com/file/397aaa/ zdjęcia przedstawiające akrobacje chłopaków przed wypadkiem naprawde szkoda mi ich
Schwefel Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 Wielki żal, że tak to wyszło. Znałem jednego z pilotów, co roku rozmawialiśmy jak przylatywali do Góraszki. Ich widowisko zawsze oglądałem z przyjemnością. Mam nadzieję, że znajdzie się młodzież która godnie zastąpi pana Marchlewskiego. [']
Kaska Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 Pare dni temu ogladalam miejsce upamietniajace katastrofe, jaka miala miejsce podczas pokazow lotniczych w Ramstein. Dzis mialam byc w Radomiu... Brak mi slow, zeby wyrazic to co czuje. [*] [*]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.