Dargi Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Brake (Front): (Hamulec przedni) Canonadle 168g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Canonadle 168g Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) Avid sl 153g Cables: (Pancerze i linki) Fibrax+ Nokon -100g Cassette: (Kaseta) xt- 257g Chain: (Lancuch) xtr- 257g Crankset: (Korby) xt`05- 865g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) xtr`05- 146g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) xtr`04- 233g Fork: (Widelec) Sid Team`05 1390g Frame: (Rama) Kelly`s Sabotage`07- 1530g Grips: (Gripy)Author 28g Handlebar: (Kierownica) Scott Road Hot 578mm- 123g Headset: (Stery) Tioga - 75g Pedals: (Pedaly) Wellgo m-19- 300g Seat: (Siodlo) Gipmemme Cobra 125g Seatpost: (Sztyca) Woodman POST SL+ -194g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Kcnc- 17g Shifters: (Manetki) xtr`07- 240g Skewers: (Zaciski kol) WhellFixed-BBB- 57g Spacers: (Podkladki pod mostek) fsa- 4g Stem: (Mostek) wcs 100mm`05- 109g Tire (Front): (Opona przednia)Trailblaster 1.8- 373g Tire (Rear): (Opona tylna) RedPhoenix 1.8- 385g Top Cap: (Top cap)vp 4g Tubes: (Detki) MAXXIS FLY WEIGHT 180g Wheel Front: (Kolo przednie) 587g -Hub: (Piasta) Rotaz 65g -Rim: (Obrecz) sun rims Ufo- 378g -Spokes: (Szprychy) dt revo+alu nyple- 144g Wheel Rear: (Kolo tylne) 894g -Hub: (Piasta) dt hugi- 335g -Rim: (Obrecz)Swami Matrix- 399g -Spokes: (Szprychy) dt revo+stal nyple- 160g SUMA:8962g Witam: Jest to rower złożony na zawody i maratony. Jak ktoś miałby jeszcze jakieś pomysły w kwestii projektu to proszę o komentarze. Poprzedni rower był na ramie Kelly's Hacker 1480g ale złamała mi sie przymocowaniu tylnego koła. Do roweru zależnie od sytuacji wmontowuje rogi Smica-63g i koszyk alu-45g Wraz ze zmianami specyfikacja będzie aktualizowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 czy ja dobrze widzę, czy zastosowałeś alu śruby w jarzmie sztycy? ile ogniw ma łańcuch ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Stery coś za lekkie, łańcuch też, w projekcie nie widzę kółka do przerzutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 A czy ja dobrze widzę, że nie zastosowałeś się do Zasad pisania nowych tematów ? Następnym razem temat wyląduje w koszu. Pozdrówko porządkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dargi Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Tak więc: W jarzmie jest na razie 1 alu śruba ale pewnie będzie niedługo druga jak znajdę taka długą. Łańcuch ma jak sie nie pomyliłem w liczeniu 104 ogniwa. Jak go teraz zważyłem to mi wyszło 258g czyli pomyłka o 1g Co do sterów to waga jest taka jak napisałem a kółeczka są wliczone w wagę przerzutki i są to kółeczka Tacx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 co zrobiłeś z zaciskami bbb ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 piekny ten rowerek. myślałem troche o sabotagu ale boje sie ze go gdzies w górach połamie. Niedługo trafi tu i mój projekt.;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dargi Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 co zrobiłeś z zaciskami bbb ?? Sfrezowałem je tak aby nie stracić na wytrzymałości a potem wypolerowałem. W sumie można było by ścieniować ośki ale tego akurat bym się bał. Można zobaczyć je na tym zdjęciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Konkret leciutki Może ramę zmień na Scott Scale, tą z karbonu, pół kilo oszczędności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Rogów nie widzę w rozpisce. Pozdrówko mimochodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Bardzo fajny projekt jednak znalazłem błąd Canonadle Pisze się cannondale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bananowiec Napisano 27 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Sztyca jest docinana?Oryginalnie ma 400mm?Moja waży 263g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 27 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Manetki xtr 07r waza 217g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 1 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Fajny ten rower, szczególnie ta jego masa. Ja jak osiągnę kilogram wiecej będę szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 No w rozpisce nie ma ani rogow ani koszyka. Coz, wiadomo - z nimi by bylo 9xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Co jak co ale rowerek świetny Najbardziej podoba mi się kokpit i zacisk sztycy Rotaza masz 32h czy 28h? Był dokładnie ważony? Ekstramalnie lekkie przednie kółko ci wyszło, aczkolwiek tylnie wyglądem nie powala ale na ciekawych komponentach masz je złożone. Jak na Light Bika przystało widać odmiennośc częsci np świetnie wyglądające Avidy Sl, hample Cannona i gdzieniegdzie czerwone śruby - ładnie wizualnie zestrojony rower Ja też mam czerwono-srebrno-czarny, z tym że o 2.5kg cięższy rowerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dargi Napisano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Adik: tak dokładnie ważone co do grama a piasta jest na 32 nie chciałem 28 bo koło za mało sztywne by było. verul: Koszyk i rogi są na końcu dodane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Prezentuje sie b. ładnie. Wiadomo to nie jest najważniejsze, ale jest sie cym pochwalić. Teraz trzeba przy nim "godnie z formą wyglądać: Co do Sabotage, myślałem czy go przypadkiem nie kupić ale jeżdżę dosyć brutalnie więc Kelly's nie miałby u mnie łątwiego życia i mógłby je zbyt szybko zakończyć. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 14 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 To jeszcze pedaly z waga 250 i kasete XTR i masz ponizej 9kg nawet z rogami i koszyczkiem, a bez nich ponizej 8900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi