Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak o oponach to prosze bardzo

wstawiłem sobie authorowskie sliki

ruch na drogach lokalnych już zelżał a dużo jazd do Białogardu mi sie szykuje i czas przygotowac sie do II kołobrzeskiego maratonu szosowego

potestowałem troche narzędzia z Lidlowskiej torby podsiodłowej w wyniku tych testów zmodyfikowane wyposażenie torby wygląda tak :

dętka, szmatka do wytarcia rąk, klucz wielowymiarowy kilka łatek i klej, podstawowe klucze imbusowe i łyżki do opony

Napisano

wracalam dzisiaj z pracy z fragmentem suszarki (taka metalowa emaliowana kratka) do bielizny przewieszonym przez kierownice z lewej strony. jechalam ulica. bardzo ciekawe, dlaczego wszyscy kierowcy zjezdzali na sasiedni pas zeby mnie wyminac... hm bylo to bardzo przyjemne, nie musiec sie przejmowac, ze ktos cie wyprzedza o odleglosc lusterka. chyba musze czesciej jezdzic z ta kratka... :):D

Napisano
za chiny to znaczy za nic :P

Dokładnie :)

Klocki - wogóle tego klockami nie można nazwać. Standardowe Alhongi. Nie powiem - ramiona są wporządku. Ale klocki są chyba z najtwardszego plastiku na ziemi. Ale dzisiaj po błocku to je z lekka zużyłem ponownie :P

Powiem szczerze - na tym rowerze i częściach do niego nauczyłem się, że jednak "pazerny dwa razy traci". Ale już u mnie w sklepie są Speed King'i. Rozpatrzę się za nimi :D Jak tylko zdejmę te opony - przerobię je na ...... nie wiem, po prostu je spale. Pozdrawiam !

P.S. Transformers - fajny film, ale powoli te filmy zaczynają coraz mocniej odbiegać od jakiejkolwiek składni życia ludzkiego. Ogólnie mówiąc - same bajki się porobiły ..... Wolę filmy typu "Reich" :P

Napisano

U mnie dziś dzień wyglądał tak:

w południe przyjechał samochód Poczty i odebrałem rogi Accent Airplane (to samo co Smica/Boplight) i doznałem szoku, jakie one krótkie, jakie one wąski, jakie one lekkie!

No i ściągnąłem swoje stare Accent 3D i założyłem nowe. 74g zysku na samych rogach, stare idą na sprzedaż.

Szkoda tylko, że te nowe są strasznie niewygodne.

Poza tym kupiłem dziś nowy łańcuch Sram PC-48 i kasetę Shimano HG40, czyli zestaw budżetowy dobry na zimę :D.

Tutaj po zmianie z kasety Sram 5.0 straciłem 86g.

Zobaczymy co jest wytrzymalsze, na Sramie zrobiłem ok 6200km.

Co ciekawe jak gość przy mnie ważył tą kasetę wyszło mu 280g, doznałem szoku, jednak w domu poznałem prawdę - 360g :). Chciałem kupić kasetę Srama, ale w Sanoku za 5.0 żądają 79zł!.

Od jutra zaczynam ostro jeździć, bo nie chcę, żeby wyszło że zrobiłem więcej km w marcu niż w sierpniu.

Napisano
P.S. Transformers - fajny film, ale powoli te filmy zaczynają coraz mocniej odbiegać od jakiejkolwiek składni życia ludzkiego. Ogólnie mówiąc - same bajki się porobiły ..... Wolę filmy typu "Reich" :D

Filmy SF mają to do siebie, że w przeciwieństwie do baśniowych filmów typu "Chory Poter" ukazją przypuszczalną przyszłość. Przykład. Był taki film o wyprawie na Marsa (tytułu nie pamiętam) gdzie w jednej ze scen, kosmonauta wyjął kawałek folii i na nim wyśietlił sobie mapę (coś na foliowy ekran LCD, mam nadzieję że kumacie ocb) I co? Dziś takie cuda już stworzono. Oglądając ten film nikt już nie powie że to SF :)

Napisano
to kup sobie bbb veestopy - wiele dobrych zawodniokow jezdzacych na vkach je poleca

Nie wiem czy wiesz, ale wcale "zawodnicy" ich nie polecają.

Są to zwykłe przeciętniaki w dobrej cenie (okładziny - 28zł/4szt).

Polecane sa przede wszystkim klocki Kool Stop, które nie są już tanie.

No i polecane są również okładziny XTR.

Co do klocków w SD-7 to moim zdaniem są super, ale szybko się zużywają, wkrótce już ich mieć nie będe.

Napisano

offtopik mode: on

a clarksy?

offtopik mode: off

dzisiaj poszedlem do apteki zeby kupic strzykawke i igle bo chcialem zaaplikować wazelinke do amorka. patrzyli na mnie jak na narkomana jakiegoś :( pani w okienku stwierdziła, że to masakryczny zestaw a dziadek za mną powiedzial ze to bardzo podejrzane.. :-P

zaaplikowałem co miałem zaaplikować i wydaje mi się, że w początkowych fazach ugięcia amorka, ugina się on trochę czulej.. może mi się tylko tak wydaje?

nic tam, straciłem tylko 23 grosze :P

Napisano

ooo dziekuje za przypisanie mi roli pod avatarem :P a dokladniej, ktory z szanownych modow tego dokonal? wydaje mi sie, ze juraseeeeek ?:> eh juz nie ma :(:D

Napisano
a ja sobie nakleilem taka o to naklejke na rame, a co ! :(

bikingve3.th.jpg

Wilku skąd wziąłeś tą naklejke na ramę "Wilku89" ? bo chciałem sobie coś podobnego zrobić.

A żeby nie było OT to dzisaj odebrałem rower z serwisu. Wymieniali mi koronki w suporcie...(ehh te stare suporty :P ). Potem miałem trening w klubie. Trochę interwałów i tempówek. Wyszło 54km.

Napisano

kupilem literki gotowe, 3 arkusze papieru samoprzylepnego - bialy, czerwony i czarny. z nich wycialem prostokaty na flage i obwodke, potem to wszystko nakleilem na rame, i lakierem bezbarwnym do paznokci po obwodzie liter posmarowalem, aby sie nie odklejalo.

Napisano

do europy przyjechał władca z krainy kanibali

na konferencji prasowej zapytano go o wrażenia

- ooo bardzo mi sie podobało , tylko żarcie nieludzkie macie

bartek , nie dostaniesz klocków z ludzkiej skóry

:PB):D

Napisano

No, przyszła paczka..

zabralem sie zaraz do montowania nowego przewodu wsyzstko bylo ladnie az.. wbilem mosiezna koncówke i sie okazalo ze zapomnialem zalozyc wzcesniej sruby na wezyk. no i klapa. Musialem sila go wyciagac a on wchodzi tylko w jedna strone. Wyjalem ja troche z wewnetrzna zcescia przewodu ale udalo mi sie go skrocic i na razie wysztsko gra wiec jest spoko, ale na pewno jest troche nadwyrezony. Troche pierniczenia sie mialem z odpowietrzanie bo robilem to pierwszy raz ale klamka dziala teraz 150x lepiej niz wczesniej wiec jest looz. Ale naklalem sie jak nigdy :] i rece mi sie trzesly bo sie balem ze zj.. ten rpzewod.

Zalozylem nowa tarcze i nowe klocki i pojeździlem troche.. poki co wszedzie jest od h opilków zelaza i strasznie bardzo mocno ten zestaw piszczy :/ Widze ze mnie troche docierania dzisiaj czeka :] i mam nadzieje ze to predko minie

macie fotki:

44579263pp6.th.jpgaash5.th.jpgaaayt1.th.jpg

wydaje mi sie ze z ta tarcza sie rower 150razy lepiej prezentuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...