Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

sprezyna to mi pekla w tektro 832al, gdy hamowalem, lol :) a tu mi peklo nagwintowanie w miejscu, gdzie sie wkreca srube od regulacji napiecia sprezyny... eh B) ja jestem mistrzem rozwalania gwintow i srubek :D moze ktorys z modow mi przypisze taka role pod avatarem? hah ;)

• Mod Team
Napisano
ehh a dzis doszla do mnie koszulka northwave skeleton... kurde, szkoda, ze to dla qmpla, a nie dla mnie B) jest cudowna ;) ale w zyciu nie dalbym 160zł za koszulke... lekka przesada :D

I to mówi ktoś, kto w ciągu mniej więcej roku od zakupu nowego roweru wymienił w nim 90% części i kupił amora za 1500zł :)

Dziś ok. 9:30 przetestowałem lidlową pompkę nabijając koła Ukrainki do 4 atm, po czym pomknąłem do pracy.

Napisano

hehe, wymienic trzeba bylo na lepsze i lzejsze ;]i nadal bedzie sie wymieniac :D a co do amora, raz, a porzadnie kupione :) ale jak mowie, koszulki za tyle kasy bym nie kupil B)

Napisano

Ja przygotowałem Amuletka na Kraków...co do kluczy to wg. mnie najlepszy zestaw to klucze Rockrider z Decathlona...19,99zł, używam ich rok, robie wszystko, a z kluczami nic się nie dzieje...Co do Avida, też rozwaliłem ten gwint w 5. Nagwintowałem, wstawiłem śrubę z grubszym gwintem i jak na razie śmiga...zobaczymy na ile to da...

Napisano

no wlasnie, ja jutro pojade po vke do qmpla, zaloze ja, w pon zaloze ramie od sd7, a to moje z rozwalonym gwintem pojde do slusarza... ehh nie spodziewalem sie po avidzie, ze tak miekkie beda te gwinty w hamulcach

Napisano

Wilku z taka pierdołą do ślusarza idziesz? Nie lepiej to samemu nawiercic i nagwintować? Biorąc pod uwagę to, ze jak sma napisałeś "jestes mistrzem w rozwalaniu gwintów i śrubek" to moze warto by sie zaopatrzyc w gwintownik? :PP

Ja zaraz ide skosic trawe, potem obiadek i na rower :)

Napisano

Kupilem sobie Kendy Karmy (509 i 516g) oraz detki Kenda Ultra Lite (120 i 122g). W trakcie rozmowy z ojcem stwierdzilismy, ze zrobimy mala zamiane. Ja biore na jesien i zime do GT jego Conti Vapory Pro, a jemu oddaje Karmy i detki, a sam biore Conti Lighta z zapasu i jedna Kende. Matts Sport 500 schudnie do 11.5 kg (za 130 zł 450 g na kolach!), a GT do 12.6 kg (za 30 zł 700g na kolach!). To jest dopiero deal ;) Zaraz sie zabieram robic przekladki :)

Niestety Merida stoi w serwisie na reanimacji, linki + pancerze umarły po Połczynie, a Barlinek je dobił ostatecznie. Tylnie koło bez szprychy zrobiło cały maraton 70 km + 150 km jazdy w terenie po maratonie i dostalo bicia. Dodatkowo naped powoli kona. Nic tylko sie rozpałakać.

Swoja droga tez mam pompke z lidla. Dziala jak ta lala, a Wy jestescie niesamowici, nie mialem neta 22h i juz sa 3 nowe strony B)

Napisano

A ja przeżyłem dziś na rowerze małą kąpiel. Przejechałem jedną dużą kałużę - było płytko, przejechałem drugą kałużę - było płytko, przejechałem trzecią kałużę - a tu niespodzianka - wody ponad piasty. I znowu buty muszą się suszyć :)

Dojeżdżam do Gniezna a tu część ulic pozalewana, kumple z pracy mają około 100 interwencji, a na drodze pod mostem kolejowym wody po szyję.

Napisano

Ja godzinę temu wstałem dopiero bo o 7 rano wróciłem z małej imprezki u kumpla ;) A zaraz chyba pójdę zobaczyć czy coś w tym Lidlu zostało, mam koło 500m do lidla więc luzik :D a potem na trening pod wieczór.

Napisano

Przed chwilą skończyłem generalne mycie i smarowanie roweru. Sprzęt przyszykowany do jutrzejszego wypadu, bo dzisiaj już raczej nigdzie nie wyskoczę. Za dużo obowiązków ;).

Napisano

Jak na razie to wróciłem z pracy o 16 i od razu wbił do mnie kumpel, któremu od razu zmieniłem opony i ustawiłem hamulce ;) Teraz wybieram się na rower (trening przed wyścigiem niedzielnym) a wieczorkiem może jakaś nocna jaz\da z tym kumplem który zaczyna smigać :D

Napisano

widzę, że będziemy mieli okazje trochę razem pośmigać xD też sie melduje w niedziele .;] a dziś i jutro już wolne, bo mi sie zawsze organizm wolno regeneruje.;/

Napisano

Ktoś tu pisał że są lody w lidlu moje ulubione po złotówce, wybrałem się na pieszą wycieczkę i zahaczyłem - nie ma ich ;) Są jakieś podróby :P

Z rowerowych to 30km dość mocno bo jeszcze się zacząlem z kimś ścigać po drodze i pobiłem swój rekord - tętno 213 :D Jak to jest, że wystarczy pojechać z kimś i nagle okazuje się że tak łatwo przycisnąć na zupełnie płaskiej drodze :D

Napisano

Odwiedzilem kilka sklepow rowerowych w Krakowie. Kupilem czesci dla siostry i na dnich bede jej skrecel rower na mojej starej ramie i czesciach ktore mi zostaly . Widzialem rame Boplight poprostu piekna. Jeszcze nie widzialem takiego wykonczenia. Kiedys bedzie moja :)

Napisano
Widzialem rame Boplight poprostu piekna. Jeszcze nie widzialem takiego wykonczenia. Kiedys bedzie moja :)

Bedzie moja juz za jakieś 1-2 tygodnie ;P ajss. mocc.

Napisano

Tylko 15.5 km, bo takie błotko w lesie po wczorajszej burzy, że aż bidonu nie mogłem złapać ( tak zachlapany ). No ale cóż - zawsze coś :D Klocki hamulcowe to totalny sh*t ! Tak samo tyczy się opon ..... W pewnym momencie jade przez kałuże, a tu nagle czuje, że zaczynam buksować. A że nie chciałem po prostu się ubrudzić - starałem się jechać powoli. A tu oponki sobie elegancko oblepiły się błotem i .... za Chiny nie mogłem wyjechać z kałuży. No ale Bartek jest Supermenem i jakoś z tego wyszedłem. Ale już przestanę gadać o oponach, bo i Was i siebie wkurzam. Pazerny 2 razy traci ( opony za 16 zł :) ). Ogólnie dzień nie był jakiś fajny. Pozdrawiam !

Napisano
Bartek zmień te opony :) Bo co post to o złych oponach :D

Chyba napiszę całt felieton, jak te opony są kiepskie .... Z jazdy na jazdę coraz gorsze :P Nigdy w życiu Kenda Khan ! ! ! Pozdrawiam !

Napisano
Tylko 15.5 km, bo takie błotko w lesie po wczorajszej burzy, że aż bidonu nie mogłem złapać ( tak zachlapany ). No ale cóż - zawsze coś :P Klocki hamulcowe to totalny sh*t ! Tak samo tyczy się opon ..... W pewnym momencie jade przez kałuże, a tu nagle czuje, że zaczynam buksować. A że nie chciałem po prostu się ubrudzić - starałem się jechać powoli. A tu oponki sobie elegancko oblepiły się błotem i .... za Chiny nie mogłem wyjechać z kałuży. No ale Bartek jest Supermenem i jakoś z tego wyszedłem. Ale już przestanę gadać o oponach, bo i Was i siebie wkurzam. Pazerny 2 razy traci ( opony za 16 zł :) ). Ogólnie dzień nie był jakiś fajny. Pozdrawiam !

1. "za Chiny" <-- ee what the F**k? mozesz z twojego slangojezyka wytlumaczyc, co ten zwrot oznacza? :D

2. jakie masz klocki hamulcowe?

3. powtarasz sie z tymi oponami :P wez kup sobie wreszcie cos normalnego, a nie tylko narzekasz, jakie to one kiepskie sa...

Napisano

Kupiłem korby Truvativ Xflow wraz z suportem na allegro, rozkręciłem swoją capę zobaczyć co tam w niej świszczy i nic ciekawego nie odkryłem :) Jutro pójdę po olej i zaleję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...