manio49 Napisano 4 Listopada 2007 Napisano 4 Listopada 2007 Przygotowałem rower na przybycie sztywniaka znaczy zdjęłem RST i zbiłem bieżnię. No i pojawia się problem, jak nabić na sztywniaka bieżnię domowymi sposobami? pewnie nie pójdzie jak ze zbijaniem, czyli śrubokręcikiem, więc może jakąś sztyce? musze sprawdzić czy moja 30.2 bedzie ok.
bartekgib Napisano 4 Listopada 2007 Napisano 4 Listopada 2007 Zakładasz tylko na zimę czy też będziesz go już "zawsze" używał ? Pozdrawiam !
baksik22 Napisano 4 Listopada 2007 Napisano 4 Listopada 2007 Sprawdzaj tylko czy równo wchodzi i tyle Nie ważne czym uderzasz ważne żeby równo i do końca weszło
manio49 Napisano 4 Listopada 2007 Napisano 4 Listopada 2007 Bartek - bede używał do czasu jak mi sie znudzi to znaczy... dopóki nie uzbieram na rebe [albo jakiegoś recona] póki co za mało jeżdże, sztywniak jest lżejszy o ponad kilo od kłody zwanej gilą tl poza tym, cały czas ćmi mi w głowie zrobienie z tractora singla. spróbuje nabić śrubokręciakiem gerus - to drewienko to jak?
karolyfer Napisano 4 Listopada 2007 Napisano 4 Listopada 2007 Powyżej progu beztlenowego Wtedy kiedy rośnie stężenie mleczanu i mieśnie się 'zakwaszają'.
Mod Team Pixon Napisano 4 Listopada 2007 Mod Team Napisano 4 Listopada 2007 Za wiele to ja dzisiaj nie pojeździłem. I etap 18 km - kapeć W domu załatałem elegancko i wyruszyłem na II etap 5 km - kapeć
jurasek Napisano 4 Listopada 2007 Napisano 4 Listopada 2007 Pixon na rower w butkach spd sie wychodzi , nie w kapciach odwaliło mi dziś zamocowałem do kasku lampkę z kierownicy jutro test bojowy
Ciastkorz Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 @Up ja tez nie:P Co do topicu to zakupiłem kask =]
bartekgib Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 -10 km -przednia przerzutka Deore M510 zamontowana -zamontowany znowu odblaskowy pancerz ( został jeszcze czarny od tylnej Alivio do wymiany na biały ) -odłożyłem "fajowskie" nakrętki na wentyle ( zabrakło mi pieniędzy, a "na krechę" nie chciałem brać ) -pojeździłem przetestować Deorke - działa wporząsiu Pozdrawiam !
kantele Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 ja dzisiaj wyszłam pojeździć pierwszy raz od dawna. chyba mi amor zamarzł...i kolana termometr pokazuje -0,5C
Loko Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 U mnie -9 i właśnie wróciłem , jest ok ,potrzebne ochraniacze na buty i dla zdrowotności lepiej za często nie przekraczać 30 km/h
Sixer Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 Pojechałem do szkoły - spoko, wiało troche Wracam ze szkoły - Wszędzie śnieg, deszcz, błoto czyli jest super! No dziś strzeliło mi 5000 km Postaram sie dojezdzic do 5,5 kkm
bilskij Napisano 7 Listopada 2007 Napisano 7 Listopada 2007 A do mnie wlasnie doszlo cos takiego : )) Jutro testy
Fifi Napisano 7 Listopada 2007 Napisano 7 Listopada 2007 Ja dzisiaj jak zwykle w szkole byłem Potem basen a następnie siłownia
bartekgib Napisano 7 Listopada 2007 Napisano 7 Listopada 2007 A ja dzisiaj w ten "piękny" deszcz byłem na mieście. Caluteńki rowerek piękny wyczyszczony, a obręcze + opony zwłaszcza ( rowerek stał na deszczu godzinę - Kross wytrzyma wszystko ). Na końcu złapałem benzyne ekstrakcyjną, czystą szmatkę i porządnie, ale bezpiczenie odczyściłem obręcze i oponki. Teraz wszystko pięknie lśniące, bo przypuszczalnie jutro rowerkiem jadę do szkoły ( jakieś tam przygotowania do czegoś tam ). Trzeba zabłyszczeć Pozdrawiam !
johny89 Napisano 7 Listopada 2007 Napisano 7 Listopada 2007 Ja dzisiaj kupilem nowe linki i taka przelotke do przerzutki: http://www.allegro.pl/item263533355_przelo...rollamajig.html. Kupiel za 35zl w sklepie Dostalem maila ze hamulce dzis zostaly wyslane. W piatek powinny byc u mnie jak poczta polska nie nawali. Juz nie moge sie doczekac. Nie wiem jak wysiedze w szkole w piatek .
jurasek Napisano 7 Listopada 2007 Napisano 7 Listopada 2007 ale bezpiczenie odczyściłem obręcze i oponki. ja tez dziś czyściłem ale szmatką
bartekgib Napisano 7 Listopada 2007 Napisano 7 Listopada 2007 jurasek - ja poszedłem na żywioł i użyłem "ekstrakcyjnej". Pięknie wszystko się błyszczy .... I co ważne - opony mi się nie rozpłynęły Pozdrawiam !
mikołaj Napisano 8 Listopada 2007 Napisano 8 Listopada 2007 Wczoraj rozmontowałem koła, a dzisiaj zaniosłem do serwisu stare piasty i nowe obręcze i teraz będę czekał na telefon.
siwyex Napisano 8 Listopada 2007 Napisano 8 Listopada 2007 A ja dzis w koncu wróciłem ze szpitala po wypadku na rowerze... Przeleciałem w sobote przez kierownice i złamałem w lewej rece obie kosci z przemieszczeniem... W sobote juz zostałem w szpitalu i ustalili mi termin operacji na poniedziałek. Operacja przebiegła bez przeszkód i mam teraz w rece jedna srube i jeden pret;/ Na razie jazda na rowerze wykluczona i tak chyba bedzie do konca roku... Za 10 dni sciagniecie szwów potem tylko wychodzic co wychodzic w gipsie (6 tygodni) i rehabilitacja. To chyba wszystko co robiłem przez 5 dni nieobeconosci Aaa i dziekuje bardzo moim najlepszym kumplom (Łukasz i ejpok z forum) za dostarczenie mi całej reklamówki gazet o tematyce rowerowej i za obecnosc przy połamanym siwym ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.