Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie sama wymiana, lecz razem z suportem Accent BB 9915AL, robocizna 30zł, ośka 90zł. Do tego regulacja przerzutek i hamulców, teraz jeździ jak nowy :huh:

Napisano

Stalo sie :huh: Kupilem dzis hamulce XTRa DC. Z przodu zakladam tarcze XTR 2007 180mm z tylu jak wczesniej 160mm. rowniez XTR 2007. Koniec zmian w moim rowerk na jakis czas.

Napisano

Night Bike :huh:

Wypad Nocny do Puszczy Bukowej wraz z Szymonem,Thomash'em , Adamickim,Jaktro...

Oczywiscie wybierając sie z Szymonem do Puszczy to wiadomo ze nie będzie łatwo no i nie było, teren hardcorowy ( 3 gleby moje, 2 to takie zwyczajne na bok natomiast jedna w połowie przez kierownice , dziura na zjeździe :) )

Całe szczęscie ze nie ja dzis sie tylko wywalałem :)

60km zrobione...

Fotki:

Paruje

noc001ln8.th.jpg

Jasne Błonia ( nie ma to jak dobry aparat) i widok na Urząd miejski

noc002wi8.th.jpg

Oczekiwanie pod Cool Bike na Adamickiego

noc003sn4.th.jpg

Magdalena

noc004rv3.th.jpg

Centrum Słoneczne i oczekiwanie na Tomka i Kube

noc005wg6.th.jpg

Zestaw Adamickiego

noc007od4.th.jpg

Jezioro w Binowie

noc008or5.th.jpg

:P

noc009bp9.th.jpg noc011hg9.th.jpg

...

noc012pl0.th.jpg

Napisano
czy MTB czy szosa to będę rzucał monetą

wywiozłem limuzynke do firmy , wiec problem mam rozwiązany trekingiem na szosowych kółkach do firmy , przesiadka i w dźwirzyńskim lesie pofruwać wśród liści, a powrót znowu szosa

nie wyobrażałem sobie ze dzieje się to tak w zaskakująco szybkim tempie... człowiek nie zdąży porządnie zareagować i trach.

kiedy leciałem spod TIRa na lampe chciałem krzyknąc <<Mama>> zdążyłem pierwsze <<M>> i juz osuwałem sie na ziemie podrapany

• Mod Team
Napisano

Wypucowałem nasmarowałem i postawiłem bo żal mi go było ubrudzić, taki pedant :)

Ale nic jutro wyjdę to pojeżdżę na moim lśniącym cacku.

Napisano

A ja niestety ciągle czekam na troszkę wolnego, żebym mógł do servisu pojechać po przednią Deorke :) I jeszcze później kółka zostaną do wymiany ( ale chyba będe musiał założyć nowy temat, żeby się poradzić w kwestii doboru obręczy, itd. ). Pozdrawiam !

Napisano

A ja dzisiaj pośmigałem 2h w deszczu...na obrzeżach Parku Krajobrazowego zauważyłem pewnego obywatela wyrzucającego ogromną ilość śmieci pod lasem...zadzwoniłem 112...zdziwiłem się, bo przyjęli i się zjawili...ukarali...pojechałem dalej...teraz mogę stwierdzić, że mam czyste sumienie;) bo nie olałem...A jutro z treningiem będzie ciężko, bo Wroclove wzywa...trzeba kupić parę rzeczy...

Napisano

Dzis wystawilem moje hamulce na allegro i czekam na nowe :rolleyes: Chcialem jeszcze dzis pojezdzic ale nie mialem czasu na bika.

Wyczyscilem moje 'stare' hamulce i ladnie juz je zapakowalem. Jutro sprobuje sie przejechac bez hamulcow ;)

Napisano

Spotkanie ze znajomymi. Podjechalem rowerem , posiedzielismy, porozmawialismy, zastal nas deszcz i wszyscy sie rozeszli :rolleyes:

Podregulowałem moje hamulce ;)

Napisano

Z rowerowych umyłem rower i może jutro jakąś traskę sie trzaśnie =] No i przeprowadziłem wywiad z pr0 bikerem Paszulem [ pozdrawiam go^^] Pozwolę sobie zamieścić kawałek tej oto rozmowy:

Ciastkorz

witamy odkrycie sezonu 07' w kolarstwie górskim, jest nim Paweł Paszul Gałuch z zajechanym kolem LX-a. Możemy prosić o chwile rozmowy?

Paszul

Z przyjemnością.Ale nie przesadzał bym ze stwierdzeniem "odkrycie". Kilka zawodów wygrałem, m.in. mistrzostwa polski i swiata ale nie popadajmy w skrajności... żeby zaraz odkrycie?

Ciastkorz

otóż, jak to sie stało ze zajechał pan te koło na tak fantastyczniej piaście jakim jest LX.m.in Ciastkorz go używa, i wiele innych lepszych bikerów 07 roku. Wiec jak to sie stało?

Paszul

kolo jest ok, siadla tylko piasta,no cóż.. 10 000 km w ekstremalnie trudnym terenie robi swoje.Nawet produkty najwyższej jakosci maja swe granice wytrzymałości

Ciastkorz

extremalny teren, ma pan na myśli droge dom-->mostek-->bar--> dom ?

Paszul

raczej dom=>sklep duek=>mostek (tutaj najtrudniejszy moment: ciężki zjazd od kościoła w dol)=> powrót do domu inaczej zwany slalomem gigantem

Ciastkorz

jakie zmiany na sezon 08' ?

Paszul

poki co wspomniana piasta do remontu,reszta jest ok, napęd wymieniony w zeszłym roku.Wszystko zostanie najprawdopodobniej tak jak bylo.W koncu zwycięskiego sprzętu sie nie zmienia hehe.

Ciastkorz

czy pan zamierza zmienic siodło sztyce i rame na super lekkiego pr0 own3erskiego Authora bo cierpią na tym pańskie genitalia? i czy Ciastkorz ma szanse zostać umywaczem pańskiego sprzętu i czy może zarabiać krocie na czyszczeniu pańskich Six Six One i ogólnie roweru =] ? --> takie spekulacje pojawiły sie w mediach, źródło www.paszulbikerXXIw.pl

Paszul

moje genitalia maja sie ok, dziewczyny nie narzekająca (chciałbym tutaj lyjna pozdrowić -> buziaczki kochanie muuua ;*) wiec nie zamierzam nic zmieniać

A co do Ciastkorza to,myślę ze jest kandydatem na wielkiego kolarza w przyszłości wiec raczej powinien zajac sie treningiem niż myciem sprzętu.

Ciastkorz

dziękuje za mile słowa, moj mistrzu :D i dziękuje za rozmowę

Paszul

również dziękuje, korzystając z okazji pozdrawiam lyjne i moja przemiła koleżankę z wf Aleksandrę B)

p.s Lyjna to dziewczyna która mieszka w tej miejscowości co my i próbowaliśmy ją swatać z przedstawionym wyżej Paszulem.

To tak z nudów było na rozluźnienie, jeśli moderator uzna to za niestosowne proszę usunąć;P

Napisano

Ja od 2 dni bawię się tym

Mogę smiało powiedzieć że to bardzo dobrze spożytkowane 150zł. W kategorii cena/radosć ma 11/10 punktów :blink::D

Helikopterek po wylatanych 40 minutach leci, jak się mu zagra :P A raczej my wtedy umiemy go dobrze kierować :P

http://www.allegro.pl/search.php?string=picooz

tutaj nieoryginalne - podróbki:

http://www.allegro.pl/item260273263_mini_h...na_zabawa_.html

http://www.allegro.pl/item260485480_super_...er_rc_wawa.html

A zgadnijcie ile ten Picooz waży? :P

Niespodzianka - 10g :D Jest to pierwsza rzecz, którą specjalnie dociążałem B)

Zabaweczka jest naprawde "niezniszczalna". Uderzenia w ścianę/przedmioty z solidnej prędkości nie robią na nim wrażenia.

Wiatrak {rotor} daje całkiem konkretny podmuch a po wielu niezaplanowych lądowaniach w kwiatkach nic się z nim nie dzieje.

Jednym zdaniem- małe, wytrzymałe, tanie, lekkie i sprytne, a cieszy jak szarża rowerem. :)

Z takimi modelami ma wspólnego tyle, że lata i jest R/C {radio control}:

http://www.allegro.pl/item259384237_calibe...wy_zestaw_.html / http://www.allegro.pl/item260999434_gigant...od_1zl_bcm.html / http://www.allegro.pl/item261884342_depron..._z_turbina.html

Jeżeli ktoś chce zobaczyć co da się z Picoozem zrobić to wideo

1

TUNING :P

2

Sadyzm, czyli tzw. Rycie kota :D

Jeszcze jeden filmik z mikro helikopterkiem, nie skupiajcie uwagi na rowerze który stoi obok :geek:

Napisano

@Biera, na meczu byliśmy w kosza a potem tak się jakoś złożyło i wywiad powstał^^ Idę na dziennikarstwo do szkoły po gimnazjum to muszę już szlifować zawód.

@Adik ładny helkopterek =]

Napisano

Jak przestało padać wybrałem się na trening po szosie i wyszło 70,5km ze średnią 21,7km/h. Brrrr ale wieje, ściana powietrza, a że jeszcze kręciło i z powrotem wcale nie miałem w plecy tylko prosto w bok (poza ostatnimi 10km gdy znów się odwróciło) to na zmianę zasypiałem albo się irytowałem że tak wolno jadę, a pod byle pagórki stawałem na pedały żeby stwarzać iluzję podjeżdżania :)

Adik ładnie tak stresować kotka? :P

Napisano

Hehe - nie żeby to były moje filmiki na youtubie - poprostu wybrałem te ciekawsze, obrazujące frajdę z latania tym helikopterkiem :D

Fajny prezent pod gwiazdkę - dziecko się bardziej ucieszy dostając helikopter niż np. tylnią piastę :D

Ostatni dzień długiego weekendu znowu spedzam w domu... Rower będzie chyba stał w pokoju aż do wiosny...

Napisano

Dzisiaj się trochę 'przetarłem' bo w przyszłym tygodniu prawdopodobnie wystartuje na przełaju więc trzeba było się zmachać :D 45 minut w deszczu(bez rozgrzewki i rozjazdu) w tym 20 minut w beztlenie, średnie tętno 167 czyli taka symulacja wyścigu, a kilometrów wyszło koło 17-20 z rozgrzewką i rozjazdem. Fajnie sie ludzie gapią jak ktoś jedzie z zagryzionymi zębami jakby miał kogoś zaraz zabić :D Teraz nauka nadchodzi :D

Napisano

ja dzisiaj sowite jak na ostatnie czasy 86 km przez 4 godziny 20 minut

już nie pamiętam kiedy ostatnio miałem czas i warunki na taką wycieczkę

• Mod Team
Napisano

Ja dzisiaj sobie wyczyściłem klocki w MX-2 papierem ściernym i tarcze wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną, nasmarowałem też tłok.

Zobaczymy czy hamulce nie będą teraz piszczeć podczas hamowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...