Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako iż policja zablokowała wszystkie dojazdy do cmentarzy. Pojechałem odwiedzić groby rowerkiem

Właśnie wróciłem. Odwiedziłem następujące cmentarze gdzie są pochowani moi bliscy

Wólka Węglowa, Powązki i Solipce

pt6jg7.th.jpg

Napisano

Ja miałem tez stłuczkę w stylu Kuli. Jak jeszcze miałem stare hamulce w Krossie (okropny badziew) i założyłem sobie nowy licznik :D Zagapiłem się na niego i nagle patrze autobus :D pewnie bym wyhamował gdyby nie fakt, że przedni hamulec miał tendencję do wypinania się od czasu do czasu przy gwałtownym nacisku klamkę no i tak też sie stało :P Wleciałem pełną prędkością w tył. Ponieważ autobus ma trochę większy prześwit niż Golf to przednie koło zaklinowało się między asfaltem, a zderzakiem, a ja uderzyłem głową w lampę :P Schodzę roweru wchodzę na chodnik i czekam aż gościu zacznie mnie opieprzać, ale ten jak tylko włączyło się zielone światło odjechał. Odetchnąłem z ulgą... :P Szkody to guz na mojej głowie i czarny ślad od gumy na lakierze autobusu :D Nauczka, żeby nigdy nie gapić się w licznik zbyt długo :P

Napisano

A ja zdążyłem już dzisiaj zrobić 62,5km po szosce ze średnią 21,7km/h. Przez pierwsze 20km jechałem sobie i rozmawiałem z jakimś strarszym panem na szosówce, potem przepadł gdzieś w sklepie na wsi (otwartym a co :D) a ja pognałem dalej. Wracając miałem ciekawą sytuację. Wjechałem w kawałek grubego druta czy czegoś innego o kształcie koła i przez moment słyszałem, że to coś się pode mnie podczepiło. Zerknąłem w dół i w tym momencie oberwałem owym przedmiotem w czachę (a w zasadzie to kask oberwał) ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu :D

Napisano

Zrobiłem jedyne 38km... od miesiąca nie dotykałem roweru więc nie muszę pisać że średnia nie była zachwycająca...

ok 30km w terenie po bezdrożach kampinoskich... zapaliłem kilka zniczy na rozrzuconych po lesie mogiłach żołnierzy... starałem się unikać "cywilizowanych" szlaków i miejsc ale i tak spotkałem kilku bikerów i konnych( ;) )

c289c67116ec3665m.jpg b16602f8cf5361dbm.jpg

eaa96fe106670862m.jpg 806fb98ae2231be2m.jpg 2ba71739d944537fm.jpgtrzy kolory lasu

Napisano

120zł to bardzo dużo, u mnie w miescie wymiana supprotu waha sie od 15 do 20zł.... ;)

A zeby nie było off'u to dzisiaj na rowerek jedynie sobie popatrzyłem..;/ ehh gdzie te czasy, w których śmigało sie na krótki rękaw ;)

Napisano

Ojjj Wojtek - widzę, że jesteśmy przystosowani do tego samego klimatu. Lekki wietrzyk, 28 stopni, słońce na niebie, 0 chmur, siadam na rowerek i ...... po prostu jadę ;) Boże - co to za czasy .....

A tak naprawdę z rowerowych to rozmawiałem z rodzinką, co chcę dostać na swięta. Powiedziałem, że pieniążki, bo chcę zainwestować w rower. Mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie. W końcu koła czekają ;) Ale muszę się troszkę zastanowić, czy naprawdę koła Deore są warte aż 400 zł ile chcą w moim miastowym rowerowym ;) Nie wiem, czy nie warto zainwestować w tańszy sprzęt z allegro. Pozdrawiam !

Napisano

Masochiści :D !

Dla mnie optymalna temperatura na rower to 12-15*C; powyżej 20*C zaczyna się horror :) ... a 28*C to już regularna masakra :) ! Jadąc w takich warunkach z prędkością powyżej 20 km/h, nie radzę się zatrzymywać - grozi natychmiastowym uduszeniem B)

Pozdrówko chłodzące B)

Napisano

Ja dzisiaj byłem na cmentarzu, potem z kolegami na dworze, a z rowerowych to popatrzyłem na rower i popatrzyłem na lekkie mostki na Allegro

Napisano

Ojjjj Ecia - nie wiesz co dobre :) Tak naprawdę po prostu ja lubię "dobre" warunki jazdy, kiedy mogę jeździć na luzie w krótkich spodenkach + t-shirt'cie. I tyle ..... Nie za dużo potu, nie za dużo chłodu, oby jechać tak, żeby się nie przegrzać i nie przeziębić. Po prostu - godne warunki w słońcu i bez WMORDEWINDU ! Pozdrawiam !

P.S. Przepraszam za OFF.

Napisano

Eciu popieram optymalna temperatura to do 20° nie lubię przedziału 0°- 5° bo wtedy wilgotno i paskudnie po niżej 0° jest OK gdy zaczyna sie robić sucho i sterylnie po niżej -10° staram się nie jeździć

Napisano

Lubie wysokie temperatury :) fajnie sie człowiek opala i przyjemniej sie jedzie.

Cały dzien u rodzinki . Spedzilem troche czasu na cmentarzach , zreszta jak wiekszosc z nas...

Teraz rozgladam sie za nowymi butam spd . Kasa jest , trzeba zakupic cos fajnego :)

Bartku , co do Twoich kól to uwazam , ze cena jest za wysoka.350 to max jaki dałbym za te koła w sklepie stacjonarnym.Na allegro 340-370 + przesyłka . Zawsze to około 40 zł roznicy.

Napisano

Bartek, to zaczynamy poszukiwania miejsca godnego do jazdy z odpowiednia dla nas temperaturą :) Może zorganizujemy jakis masowy wyjazd bajkerów do jakiegoś ciepłego miejsca, np. Afryka itp. ? :)

Napisano

wg planów właśnie powinienem korzystając z wolnego dnia jechać przez lasy koło Łasku i Ldzania

niestety po przebudzeniu okazało się ze pogoda nie za bardzo sprzyja tym pomysłom, mokro i niefajnie

niby się trochę zaczęło przejaśniać, ale znów wiatr się wzmógł i chęci na wyjazd gdzieś zanikają :o

nie wiem tylko czy to oznaka starości, jesiennej inercji a może racjonalnego podejścia do warunków atmosferycznych :)

Napisano

Mokro, niefajnie, wieje jak nie wiem co... w lecie może by mi to przeszkadzało ale teraz co za różnica ;)

Pojechałem sobie na szoskę (jak zwykle ostatnio) i zrobiłem 68km ze średnią 22,56km/h. Jakoś na teren mnie w taką pogodę nie ciągnie, czekam na mrozy. A poza tym wymieniłem baterie w pasku od pulsometru.

PS: Pogoda jest na ogół straszna tylko przez okno więc to na pewno nie jest "racjonalne podejście do warunków atmosferycznych" :D

Napisano

Coraz bardziej mam ochotę jechać gdzieś, na okres zimowy, gdzie jest ciepło. Dzisiaj zrobiłem tylko 12km. Więcej sie nie dało, bo coś mi zaczęło strzelać w korbie i już sie robiło ciemno, a ja lampek nie miałem. A poza tym to sprzedam rower szosowy firmy Romet. Może sie komuś przyda jako pierwsza szosa, albo rower zimowy/ ostre koło. Cena, za którą sprzedam to 300zł+torebka na ramę Author. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...