Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

osłonka pod łańcuch to znane ,

coś jeszcze ?

250 km to przebieg nowego roweru

256 już ale zimnisko okrutne i do domu wróciłem

spotkałem dziś kolesia który na krótki rękaw śmigał (7*C )

Napisano

ja dzisiaj też śmigalem w krótkich spodenkach i bez rekawiczek

z dętki możesz sobie zrobić... balona;)

zadziwiające jak wielka może się zrobić ów dętka;)

ewentualnie my dętki przerabialismy kiedyś na tzw flower sticki - ale to już jak sie bedziesz chcial bawic ogniem:)

dalej: dętkę zdarza mi sie przerabiać na łatki - kiedy w niedzielę się skończą

więcej nie wiem

dzisiaj 3,5 godziny konkretnego jeżdżenia i w końcu udało mi się zdobyć amfiteatr na cytadeli w poznaniu. mało tego mam już na niego sposób więc zdobyłem go od razu 4 razy:D

teraz biorę się za obliczanie mojego dziennego zapotrzebowania na kalorię (zadanie z żywienia;) )

Napisano

ja dzis z rowerowych pojechałem kupić łancuch ( XT) i skuwacz.... jutro go założe bo dzis jestem wykonczony :)

Jurasek ja ze starej dętki zrobiłem mocowanie do lampki i dzieki temu lapmka ani drgnie ;]

Napisano

Ja zmarzłem w bluzie i nogawkach :) a Wy tu mowicie o jakis podkoszulkach .

Dzis lajtowo pare km z kumplem , zimno bylo i troche juz pozno na jakas dluzsza trase.Rano gdy zobaczylem termometr odechcialo mi sie zyc :P -2 stopnie ...

Napisano

Ja byłem dzisaj na treningu, zimno jak cholera....;/ juz sie zima powoli zbliża... dzisiaj ustanowiłem swój nowy rekord, na płaskim odcinku o długości około 250metrów osiągnąłem 57,5km/h :):D

Napisano

Zamontowałem dziś bagażnik Crosso do mojego roweru :P Przez chwilę myślałem, że przekręcę gwint w ramie (w tej rurce co się wkręca śrubkę bo coś miękko to wszystko pracuje... :) Do tej pory mam obawy czy to nie padnie...)

Napisano

Moja tylna lampka też została zamocowana z użyciem dętki. Dokładnie to kawałek dętki zastąpił oryginalny pasek z gumy który gdzieś się zapodział. Ale żeby było profesjonalnie to wykorzystałem do tego celu dętkę light.

Napisano

co się kurde obijacie? od wczoraj tylko jeden nowy wpis?

a może moderatorzy wykosili...?

no to ja napiszę:

wczoraj wróciłam z pracy o 23.10 :) ale się fajnie jeździ po warszawie po nocy, pusto, nie ma aut, można sobie spokojnie pocinać ulicą bez konieczności uciekania na chodnik bo korek... superancko :)

a dzisiaj przeżyłam szok termiczny bo rano było strasznie wilgotno i w związku z tym bardziej się odczuwało zimno. za to jak wracałam z pracy to się ugotowałam... teraz też jest fajnie, właśnie wróciłam z dojo :)

• Mod Team
Napisano

Wyczyściłem wreszcie rower po niedzielnym nieoficjalnym maratonie w Łodzi. Zmieniłem łańcuch gdyż pierwszy doszedł do magicznej granicy przeze mnie ustalonej ~300 km Ponad to udało mi się założyć moją Sigmę BC800 (stary model) na środku kokpitu dzięki zipowi i odpowiedniemu ustawieniu i zaczepieniu gumki do kierownicy i mostka. Wykonałem na dzień dzisiejszy kawał dobrej roboty :)

Napisano

A ja dziś ściągnąłem rower z trenażera i poszedłem pośmigać po okolicy... :) Po trenażerze mam wrażenie że dostałem niezłego kopa, zobaczmy jeszcze przez jak długi czas... :)

Napisano

A ja - w ramach rekompensaty za nieudany wyjazd w góry (mieliśmy na weekend wyskoczyć w Świętokrzyskie, ale z pewnych względów musieliśmy zrezygnować) - za pieniądze przeznaczone na tenże wyjazd nabyłam sobie drogą kupna z dawien dawna już upatrzoną kurteczkę-wiatróweczkę :D . Moja to oczywiście wersja damska - nie dość, że leży, jakby na mnie szyta (co w moim przypadku jest dużym sukcesem, bo z reguły nic na mnie nie pasuje), to jeszcze kolorystycznie trafiona w 10 :) ... I zniżkę całkiem ładną dostałam :) - toteż humorek, mimo perspektywy spędzenia kolejnego weekendu na mazowieckich płaszczyznach, przedni :)

Pozdrówko do przodu :)

Napisano

Odebrałem, założyłem i przetestowałem w trasce moje nowe siodełko - san marco skn :) Chciałem zrobić ok 60km ale sie nie udało i zrobiłem 30 z czego 10 w deszczu (w domu nic suchego na sobie nie miałem B) )

A co do siodełka to na razie wydaje mi się wygodne i lepsze od poprzedniego, a i jeszcze przez tą wymianę odchudziłem rower o ~ 150g :D

img0320od6.th.jpg

Napisano

Ja po powrocie ze szkoły zdecydowałem się na bika sam nie wiem czy dobrze czy źle bo wróciłem mokry i brudny B)

zrobiłem sobie 32km , że też akurat dziś mi się zachciało iśc na rower w taką pogode :)

Za to dziś nie było mi tak zimno jak wczoraj...

Napisano

A ja dziś kupiłem Manitou Skareb (teraz tylko będę czekał na paczkę) :) Dziś w nocy kończy mi się aukcja SID'a więc oddałem go na serwis... No i pośmigałem troszkę B)

Napisano

Ojjj... trochę tu nie pisałem :D ale to chyba przez szkołę (nie ma to jak monotonia B) ) po za tym czekam na rozstrzygnięcie sprawy gwarancyjnej z damperem. A korzystając z czasu rowerowego uziemienia rozbieram KTM-a na części, co też jest kłopotem bo Panowie z Coframy nie mają obecnie klucza do misek suportu HTII. Ehhh... cały czas pod górkę :D

Na pocieszenie dowiedziałem się że stanę się posiadaczem edycji kolekcjonerskiej Wiedźmina :D

Napisano

Poszedłem dzisiaj do sklepu rowerowego ponieważ chciałem zamówić siodło. Niestety nie ma mozliwosci sciagniecia B) Musze teraz zamówić z allegro :D

Napisano

A ja ostatnio inwestuje w rower i sprzedaje cześci ;) Wczoraj w nocy SID poszedł mi za 570zł (jestem bardzo zadowolony) i z tego powodu dziś kupiłem sobie siodło Selle Italia SLR 165g :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.