Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzis był piękny wist w rowerowni

tuż przed zamknięciem wchodzi tatuś z synkiem i z ryjem na sprzedawce że chłopakowi 180 cm wzrostu wcisnęli za grubą kasę rower dla liliputa , pokazuje na dach samochodu gdzie lśnił piękny wheeler Buddy

okazało sie że tatuś wysłał synka po jakiegoś crossowego , trekingowego kilometrożercę a synek streetem był zainteresowany i bez zgody ojca numer mu odwalił

jutro sie dowiem jak zakończyła sie ta przygoda :)

Napisano

Dzisiaj miałem trochę czasu więc wziąłem się w końcu za serwis moich spd 520'tek bo miały spore luzy które coraz bardziej się powiększały.

Rozłożyłem je na części pierwsze, wszystko wyczyściłem, nasmarowałem, skręciłem (było troche problemów z uciekającymi kulkami).

W lewym pedale udało się kompletnie usunąć luz i pedał kręci się leciutko, w prawym niestety trochę gorzej, ale luz został tylko minimalny.

Napisano

jurasek: ten co mi bilet wystawił, to był strażnik miejski, a nawet dwoje strażników miejskich - na rowerach, owszem. nawet gianta :)

policjanta na bajku jeszcze nie spotkałam B)

dzisiaj rano się obudziłam z bólem szyi. chyba mnie wczoraj przewiało na rowerze :)

ale i tak pojechałam rowerem :)

Napisano

A ja wczoraj zabrałem się za przygotowanie roweru do zawodów (czyli zmiana opon i przedniego koła) i przy okazji dokładniej się przyjrzałem niektórym częściom no i niestety okazało się że dla 3 części nadszedł koniec. Tylna przerzutka XT - rozryciu uległ bolec blokujący przez co przerzutka działała już zapewne ostatkiem sił, łańcuch SRAM PC48 - 25% ogniw poblokowało się i nie chciało się zginać, kąpiel nic nie dała, w środku zniszczenia straszne, a wyciągnięcie łańcucha jeszcze bardziej straszyło, jak łańcuch na wywalenie to i ledwo żyjąca kaseta SRAM 5.0 też na wywalenie i już nigdy więcej nie chcę widzieć SRAMa w swoim napędzie bo pierwszy raz w życiu mam sytuację że po 4500 km wywalam napęd na śmietnik. Ale na szczęście przerwy w rowerze nie będzie bo części zapasowe leżą w szufladzie i doczekały się na swoją kolej :rolleyes:

Napisano

Ja dziś od 8:20 walczyłem z bikiem do 11:20...

Porządne czyszczenie wszystkich częsci, samo czyszczenie korby i tylnej przerzutki zajęło mi z 1h :rolleyes: jak już coś robić to porządnie... Balkon i łazienka uchlewione ;)

No i tak jak się spodziewałem amor po ostatnim maratonie dostał mocno w kość - ale nic to mam nadzieje że udało mi się go dziś przywrócić do świata rowerowego B)

Ramka też mocno dostała po tym sezonie...

Teraz aby przetrwać zime i do następnego sezonu :P

Napisano

oj dawno mnie tu nie było <_<

Dziś powoli sie przygotowuje do jutrzejszego wyjazdu w góry :] kupiłem rękawki i pompke, przygotowałem bika, zaraz jadę po jakieś długie spodnie albo ocieplane nogawki :]

Po za tym być może stanę sie posiadaczem ramy czerwonego A6 :D

Napisano

64 km tylko i wyłącznie po mieście, trochę w mżawce, trochę w lekkiej mgle...

wczoraj zaplanowanie optymalnej trasy a dziś coś na kształt alleycata :w00t:

trafiła mi się niezła fucha - do objechania trzydzieści kilka punktów z billboardami i porobienie fotek wyznaczonym billboardom

nie dość że przejażdżka rowerem, to i jeszcze ok. 180 pln do kieszeni ;) (czyli wyszło niecałe 3pln za km ;) )

Po raz pierwszy (no może drugi) w życiu zapłacą mi za coś co naprawdę lubię robić :devil:

Napisano

Ja dzisiaj 50,83 z kumplem na zjazdowce, wiec srednia niska. Pokazał mi troche miejscowek do dh na prawobrzezu, poskakalismy sobie. Podziwiam ludzi ktorzy jezdza po 60-70km/h w lesie, i w miedzyczasie jeszcze skacza ;). Dla mnie to za duzy hardcore :devil:

Napisano

Wróciłem wczoraj ze Szklarskiej Poręby i dzisiaj (w sumie to już wczoraj) się byczyłem w domu. Wyjazd skróciłem, bo jakoś samotność dawała mi się we znaki (na rowerze brak motywacji, a po rowerze w pokoju smutno), ale i tak było super. Na widoki się za bardzo nie napatrzyłem z racji mgieł, ale co przejechałem, to moje :)

810623a86570a503m.jpg

Izera... mniam :)

Musze tam wrócić, ale w jakimś większym gronie.

Napisano
...ale w takiej lekkiej mżawce się fajnie jeździ :(

tak fajnie krople deszczu na twarz padają

podobne uczucie miałem jak wiele , wiele lat temu brałem prysznic

:D:D :D

to była moja odpowiedź koleżance w pracy kiedy mi współczuła że w deszczu do pracy przyjechałem

zamontowałem licznik (nie zapomniałem przestawić mu parametrów ) nadal nie mogę znaleźć odpowiedniego położenia dla giętej kierownicy

Napisano

Jurasku, masz mnóstwo miejsca na mostku i tam go przyczep :D , a wtedy na kierownicy zostanie dużo miejsca na jakieś inne dodatki [gpsy, pulsometry i laptop z głosowym dostępem do internetu  :D ].

Po tygodniu bike-orientowo/trenażerowo/basenowym czas na porządną wyprawę... aaale się stęskniłam za łykaniem kilometrów :(

miłego dnia :)

Napisano

LOL ja zrozumiałam, że on nie może odpowiedniego położenia kiery ustalić...

chyba dzisiaj nici z roweru. dałam się wystrychnąć na dudka jednemu takiemu, który miał mnie zabrać gdzieś na motorze więc zrezygnowałam z wypadu do MPK a tu, szlag by go, on odwołał wyjazd dzisiaj. No nic, może pozałatwiam zatem sprawy, które odkładałam dotychczas, z Tatą autem... (pewnie też cały dzień będzie z głowy i zero czasu na rowerowanie)

• Mod Team
Napisano

A to i ja trochę pospamuje ;]

Od rana na nieoficjalnym maratonie. Grunt to poprawić wynik z zeszłego roku i to całkiem nieźle.

Napisano

A my czyli ja i kilku chłopaków też bikerów pojechaliśmy na paintball zabawa niesamowita teraz jak się oglądam to mam pełno sińców na sobie ale wiem jedno na pewno pojedziemy jeszcze raz ;)

Napisano

właśnie wróciłem, z zakończenia sezonu.:] zrobiliśmy mała pętle 62km w okolicach Żywca i Jeleśni itd.:] błota ogromne ilości. piękne szybkie zjazdy ale również wyczerpujące podjazdy.:] dały mi w kość te 2 tygodnie bez bika. Skończyło sie na 92km. średniej prędkości 19km/g i nowym maksie 77.1km/h na zjeździe.:] ogólnie bardzo jestem zadowolony. Po raz pierwszy zagrzałem tak tarcze ze nie miałem czym hamować ;) ale udało sie zmieścić w zakręcie.:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...