Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś odebraliśmy od Arnika pedałki dla Rycerza - Time Z, i dziś miała miejsce pierwsza jazda :P . Poszło mu lepiej, niż się obawiałam - lepiej, niż mnie, kiedy zaczynałam :D . Już po kilku km testowej jazdy po drodze gruntowej i chodniku śmigał bez stresu w ruchu ulicznym <_< . Jestem dumna ;) .

Jutro test terenowy :P

Pozdrówko przełomowe B) B)

Napisano

ja dzisiaj tylko śmig do szkółki (niedaleko)

aż szkoda było siedzieć w cholernej sali, marnować ostatnie podrygi pogody <_<

mam pytanko, czy ktoś z was może zostawiał już rower na stojaku przy wjeździe na parking Wydziału Zarządzania UW? jakie jest ryzyko, że mi stamtąd ukradną bajka? niby jest ochrona, budka i w ogóle...

Napisano

Hehe wróciłem z paintballa :P Graliśmy sobie 2 rundki po godzinkę :P Obie wygrała moja drużyna rozwaliłem 2 z bliska, i oczywiście cała seria w domek :P nie wiem dokładnie ilu poszło z mojej lufy na ławkę ale było mega :P Polecam każdemu :)

Napisano

A ja dzis byłem na fotosesji rowerzystów z L-c na ścieżkach rowerowych. Super sprawa będziemy w jakiejś gazecie i gdzieś na necie :) I była to ostatnia jazda na RDX'ie dziś go jeszcze rozkręciłem wyczyściłem i posprzedawałem połowe części :P

pzdr.

Napisano

Podjąłem decyzję - przechodzę bodajże na MTB Singlespeed ..... Ciężka decyzja, ale podoba mi się pomysł jazdy na rowerze z 1 przełożeniem. Brak pisków, jęków, babrania się w brudnych kasetach i terkoczących przerzutakach. Dzisiaj jechałem ciągle na przełozeniu 32-13 i wiem, że musiałbym mieć coś a'la 38 bo za dużo pedałuję. Chociaż nie powiem - biorę do siebie pomysł pozostania przy korbie 3-rzędowej z przodu i singlu z tyłu. Nie wiem czy ktoś to stosował, ale chyba tak zostawię - zawsze 3 biegi na przodzie się chyba przydadzą :) Pozdrawiam !

Napisano

a łańcuch jak napniesz? :) już lepiej jedno z przodu i 3 z tyłu, w niektórych trialówkach tak robią.

dzisiaj krótka rundka tylko, mało czasu dużo nauki. i nie mogę się znowu pochorować.

Napisano
Podjąłem decyzję - przechodzę bodajże na MTB Singlespeed .....

Ale wymyślasz:P zacznij jeździć z myśleniem poczekaj jeszcze troche:P

Witam po wakacjach na wyspach Bananowych ! :)

witamy w świecie piszących:P

Dzisiaj przyjeżdża do mnie rower:D

niestety dopiero wieczorem więc cały wolny dzień zmarnowany:/

chyba się poszwędam po Poznaniu albo co

Napisano

Nie to, że po jednej jeździe już zmieniam wszystko na singla .... Nie nie ..... Najpierw troszkę pojeżdzę ciagle na jednym przełożeniu i zobaczę, czy to mi się sprawdzi. Dzisiaj troszkę pojeżdzę, potestuję, itd. Pozdrawiam !

Napisano

A ja dziś byłem na wyścigu XC w Gliwicach :P Wywalczyłem 2 miejsce w kategorii 16 - 19 i 7 miejsce w Elicie :) Ogółem przez sobote/niedziele zrobiłem 130km :P

Napisano

A widzialo sie dzis Siwyex'a i Owena777 z forum :( Ja zajalem 3 miejsce w kategorii 12-15 lat :D moze byc :P Gratuluje miejsc Siwy & Owen.

Napisano

ja dzisiaj znalazlmel w garazu jakiegos starego castrola do motocyklowych lancuhców (na bazie syntetyku) posikałłem wytarłem szmato i chodzi za######iście cicho ( ten castrol jak się nałoży an łancuch ma konsystencje gumy ale takiej do której brud sie nie lepi0

Napisano

dzisiaj wieczorem niesamowite zjawisko koło trasy siekierkowskiej - bardzo niskie pasma mgły, mgła dosłownie przyklejała się do twarzy, w dodatku w miejscach, gdzie była mgła, temperatura wyraźnie o kilka stopni niższa - jakby się wjeżdzało rowerem do lodówki - normalnie ektoplazma na żywo... jechałam i się bałam :P

zajefajny klimat... angole mówią "spooky"

Napisano

nabyłem rower trekingowy, rower jest z duszą - nie jakis tam seryjny wyrób z odciskami małych żółtych rączek

jutro odbiór

Limuzynce dziękuję i zapraszam na zimę

szczegóły wkrótce

Napisano

48.5 km. Głównie szosa. Przez całą trasę 3 samochody mnie tylko wyprzdziły. Strasznie dużo muszek miałem na bluzie. Muszę powiedzieć, że w słuchawkach na uszach jeździ się jak dla mnie lepiej. Bo jak nie mam ich w uszach - to słyszę każdy zgrzyt, brzdęk, stukanie na dziurach i się przejmuje rowerem, że się porysuje, uszkodzi, rozreguluje. A jak jadę w słuchawkach - to słyszę tylko muzykę (In-Ear'y) i czy mi tu Alivio z tyłu wali, czy łańcuch terkocze - wszystko mi jedno. I odchudziłem siebie - ściąłem włosy :P . Lepsze chłodzenie głowy, mniej "Szopena" podczas jazdy w wietrze + jakże ważny zysk wagowy. Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...