Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Katyń fakt - dobry. Napisy bez podkładu muzycznego są dość wymowne. I tylko Małaszyński jakoś mi nie pasował.

Z rowerowych? Kupiłem mostek Truvativ XR (120mm 5 stopni) i teraz mam lepszą sylwetkę. Przejechałem tylko dookoła bloku, zobaczyć ustawienie, bo chory jestem.

Od poniedziałku studia :P Piątki mam wolne na rowerowanie (albo nadrabianie zaległości :P). Ale godzin dużo nie ma (zaryzykowałbym stwierdzenie że połowa tego co było w klasie maturalnej) więc może tak źle nie będzie.

No i rutinoscorbin zażeram, bo taki niewyraźny jestem xD

Napisano

Wyjechałem na trening, po jakichś 2,5km w myśl zasady że jak przez cały sezon w terenie nie złapiesz kapcia to wbije ci się w oponę kawałek blachy w mieście usłyszałem dziwny dźwięk, powtarzający się co obrót koła. Zorientowałem się że to mocno siedzi i rura do domu, niestety po 0,5km odpadło i 2km pojechałem sobie bez powietrza (a co, nie lubię prowadzić a za blisko żeby zmieniać:) ). Obręcz nie oberwała (się dbało o to, raz na slicku 1.0 przez 10km w mieście jechałem więc doświadczenie mam^^), jedynie jedna, krótka niteczka od mojej skatowanej opony się oderwała ale nic się dalej nie pruje. Zmieniłem obie dętki na ultralighty (pewnie ze 100g mniej mam :)) i podjechałem do sklepu po paczkę łatek (skończyły się). W sumie wyszło całe 8,2km :)

Teraz myślę jak się zabrać do nauki i z czego opłaca mi się uczyć a co zostawić na ewentualny przypływ energii (wszystkiego na raz to za dużo :P)

Napisano

chandra mnie dopadła. nawet na rowerze było mi smutno dzisiaj...

poza tym miałam zabawny przypadek... jechałam ścieżką rowerową za parką niedzielnych rowerzystów, którzy sie nie mogli zdecydować, czy jadą po prawej, czy po lewej. więc zdecydowałam się działać i dep po pedałach po prawej stronie stronie od laski. pech chciał, że ona akurat zdecydowała, że po prawej... wjechała na mnie kierownicą, potem zaczepiła pedałem o mój pedał. zniosło mnie ze ścieżki na jednej nodze (dosłownie, bo druga spadła mi z pedału). o dziwo, nie wywaliłam się... o dziwo, ona też się nie wywaliła ;)

przeprosiła mnie, ale w sumie to była moja wina bo nie użyłam żadnego sygnału o nieprzeraźliwym dźwięku :D

ps Ecia&Rycerz, czy ja was czasem nie widziałam dzisiaj w al. jerozolimskich niedaleko dw. zachodniego koło 13tej?

Napisano

A ja dziś 65km z Lukashs z forum... Byłem w budzie i dostałem telefon że przyjechał z Gliwic do Rybnika po mnie i idziemy na rower ;) Długo nie myśląc zwiałem z lekcji wróciłem na chatę i pojechaliśmy na rower :D Na S-works-ie śmiga się znakomicie, a pełen XTR to jest to ;) No i już nie wspomne o Avidach ultimate... Jednym słowem narobił mi smaka ;p

Napisano

a ja dzisiaj zmienilem oponki i po 2 tygodniach przerwy spowodowanej choroba przejechalem sie na rowerze i odczowam bol w kolanach podczas jazdy szczegolnie na podjazdach czym to moze byc spowodowane ? zaznaczam ze jezdze w spd ale nigdy wczesniej nie mialem takich problemow moze od tej choroby ?

PS dzis przekroczylem 5 tys w tym sezonie :)

Napisano

Może za zimno? Jak pod koniec sierpnia na masie zmokłem, spodnie przylepiły mi sie do kolan i owiał mi to lodowaty wiatr, to prawe mnie do dziś pobolewa.

Napisano

raczej mnie nie przewialo bo bylo z 15 st a ja bylem w dlugich spodniach a kolana bola mnie juz od jakiegos tygodnia. Jak pare dni temu przykucnolem zeby zawiazac buta po wstaniu przez okolo 1 minute odczowalem duzy bol ze musialem na chwile postac w miejscu ;/

zeby nie bylo OT to zaraz ide na rower :)

Napisano

hmmm dzisiaj jest MASA :) żeby nikt nie zapomniał hihi ide zaraz poszperam przy rowerku troche a później jade na rynek wziąć udział. A weekend zapowiada sie na rowerze

Napisano

Zakupiliśmy butki SPD dla Rycerza :D .

Jeszcze pedałki (już obstalowane :P ) - i zacznie się prawdziwa jazda :)

Pozdrówko na nowej drodze życia :(

Napisano

temat założony zapraszam do głosowania ;)

ja dzisiaj rozpocząłem studia:)

na razie pierdoły organizacyjne

od poniedziałku zaczyna się

wyczaiłem kilka fajnych książek w bibliotece (trenowanie, zmęczenie i regeneracja organizmu, przetrenowanie itd:D)

Napisano

ja też chcę SPD ;(

a dzisiaj udało mi się wyjechać centralnie w oberwanie chmury i zmoknąć w ciągu 30 sekund oO w związku z tym nie dotarłam do dojo... :(

a poza tym mało nie zabiłam motocyklisty wracając z pracy ;)

nie moja wina, że jechał po chodniku bo na ulicy był korek, i chciał wjechać na ulicę poprzeczną do kierunku jazdy, akurat skręcając w tym kierunku, w którym ja właśnie chciałam przez tę ulice przejechać oO minęłam go o 10 cm...

Napisano

A ja chce nowe spdy :( i mam nadzieje , ze jakies buciki sobie zakupie , bo moje poczciwe Sh juz powoli odchodza :)

Dzis odszedlem z pracy :P bylo pozegnanie ... dopiero wstalem :D niedlugo zaczna sie studia , ale do tego czasu jeszcze moze zdąża sobie pojezdzic ;) Zime tez jakos trzeba przeczekac ...

Napisano

Bardzo udana deszczowa Masa krytyczna, szkoda że było mało osób. Zaraz po starcie zaczęło intensywnie padać, ale nikt sie nie poddał. Zrobiliśmy 12 km i wróciliśmy kilka minut po godzinie 19. Wróciłem do domu od razu kąpiel, pranie ubranka i suszenie butów przy pomocy suszarki. Zostało mi wytarcie maszyny i mam nadzieje, że do jutra wszystko wyschnie, bo mam zamiar rano wyjść na rower i przejechać sie do Iłży

Napisano

A ja dziś wymieniłem klocki w swojej madzi :D Nie wiedziałem że na klockach można zyskać ~50g :D Z oryginalnych avidów zmieniłem na Jagwire... I to tyle z rowerowych rzeczy...

Napisano

Wczoraj 20km w terenie. Jeszcze nigdy nie widzialem tyle aut na raz w lesie. Grzybomania panuje :D Wieczorem bylem na siatce i wybilem sobie kciuka. Wczoraj tak nie bolalo jak dzis. Raczej dzis nie poszaleje. Kupilem sobie dzis rekawiczki 661 MTX za 52zl :D Nareszcie.

Napisano

Dzisiaj rano zakupy rowerowe :D Kupiłem trenażer Tacx Sirius SoftGel taniej niż na allegro :D i okularki nowe. Potem szybki test okularów, a teraz zabieram się za składanie Tacxa :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...