Mathieo Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 no dzisiaj do gryfina jechałem zapisać sie do domu kultury na koło plastyczne. 15 km w 20 min a średnia to jak patrzyłem co jakiś czas to miałem 26 km/h i jeszcze podczas powrotu zjadłem sobie loda z automatu no i mnie dupsko bolało, muszę chyba wymienić siodło . Ale najlepiej to jak samochody stoją a ty jedziesz, dziwinei się ludzie na mnei patrzyli jak ich samochody wyprzedałem ale niefart w sobote był dzień bez samochodu ale ze mnie gapa a tak sie szykowałem na niego
Blue Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 Mathieo cos mieszasz, 15 km w 20 minut to wychodzi ...45km/godzinę. Potem nagle średnia 26 czyli duuużo niższa .
Mod Team Odi Napisano 24 Września 2007 Mod Team Napisano 24 Września 2007 ODI ja proponuje z mp3 jeździć wtedy naprawdę nie słychać żadnych pisków Eeeee nie, wyrosłem z tego bo to jednak niebezpieczne. I wolę słyszeć szum opon i dźwięki otoczenia. W słuchawkach rower by mógł się wypać a nawet bym tego nie uzłyszał Zmotywowany sporą ilością czasu postanowiłem coś zmienić w rowerze. Dawno tego nie robiłem z braku czasu i gotówki. No więc zabrałem się za polerkę rogów (a właściwie roga) WCS. Po 2 godzinach pracy, z bólem ręki stwierdzam, że efekt jest zadowalający Ale na drugiego roga nie mam już siły ani ochoty tak więc na pewien czas będzie asymetrycznie
omen Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 Odi ile zrzuciłeś wagi? a dziś nic rowerowego nie zrobię, bo za dużo nauki. ;/
Ombre Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 Kupilem buciki speca teraz tylko czekac na przesylke z sh 540 W niedziele xc... fajno ;]
heavy_puchatek Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 O właśnie też sobie przypomniałem że przecież dzisiaj wykonałem milowy krok w odchudzaniu roweru i zakupiłem 2X maxxis ultralight Wrzucę je przy najbliższej okazji
Mod Team Odi Napisano 24 Września 2007 Mod Team Napisano 24 Września 2007 Odi ile zrzuciłeś wagi? ~5g
bartekgib Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 eee... zanim się tam wybierzesz to sugerował bym spróbować ją wyregulować samemu... no chyba że masz "gwarancję" jeszcze i mogą się czepiać w serwisie... tak czy siak samemu zawsze lepiej, pewniej no i lepiej poznasz swój rower... Podregulowałem, posmarowałem i na razie działa to znośnie. Czemu tylko znośnie ? Bo zgadł heavy_puchatek - hak krzywawy 5 pkt masz u mnie. Jeszcze 5 i odchudzę Ci rower o jakieś 1700 g ( ukradnę Ci amorek ) Będzie trzeba kiedyś poprostować ( nieduże "zboczenie" no ale tak się jeździć nie da ). Odi - a jak to polerowałeś ? Ręcznie. Bo ja troszkę "polerek" mam za sobą - moge polecić jak się "nie" napracować. Dzisiaj 21.61 km, ale i tak dobrze, bo jeżdzę codziennie i jest dobrze. 5 dni i setka wejdzi Dla mnie zawsze coś. Pozdrawiam !
peeres Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 Ja dzisiaj pojechałem na przegląd po miesiącu. Ale przed tym chciałem zrobić zadanie domowe robiłem robiłem nie zauważyłem jak już późno i pojechałem jak dojechałem to była już 18 (otwarte do 17) zacząłem wracać do domu a tu zonk zaczął mi łańcuch skakać patrze co jest nic nie widać. Jadę dalej powoli myślałem że to linka w przerzutce się naciągnęła. Wjeżdżam na górkę dosłownie pół metra i trzask nie ma oporu na pedałach. Zjeżdżam w dół tej górki. Patrzę co się stało a tu łańcuch wlecze się po podłożu. Doprowadziłem rower do domu i wziąłem się za oględziny i okazało się że nit był zły. http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal...87/68/243876815 łańcuch taki jak ten i jak są te sworznie to jeden (ten na którym poszło) nie miał z jednej strony kołnierza. Tak mi się wydaje. Jak myślicie uznają mi to na gwarancji??
omen Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal...87/68/243876815 łańcuch taki jak ten i jak są te sworznie to jeden (ten na którym poszło) nie miał z jednej strony kołnierza. Tak mi się wydaje. Jak myślicie uznają mi to na gwarancji?? rozkuwałeś kiedykolwiek ten łańcuch.? Odi czyli na 2 zrzucisz 10gr a to już coś jest. co to za rogi? :] Dziś jedynie na rower spojrzałem. Jutro muszę go umyć, i zrobić jakaś wycieczkę.:]
omen Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 nie zauważyłem. upośledzony jestem xD i okularków nie mam na nosku xD
siwyex Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 Dziś zakończyłem swój projekcik Rower waży 9869g A oto jak wygląda :
Mod Team Odi Napisano 24 Września 2007 Mod Team Napisano 24 Września 2007 Do polerki najlepsza cyrkularka . Yyyyy co takiego?
Biera Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 siwy co sie stało z twoim bordowo różowym siodełkiem? podmalowałeś je jakoś czy jak?
Blue Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 Yyyyy co takiego? Takie cosik na co nakładasz albo tarcze tnącą, albo szlifujące nakładki albo inne np polerującą taką.... ja tak mostek polerowałem, nakładałem troche pasty polerskiej na tą końcówkę, ta koncowka sie obracala z duuuużą szybkoscia i przykładałem mostek obracając nim tam gdzie ma polerować...zresztą ja mam w piwnicy wszystko, tokarki frezarki,gwintowniki,wierkatki .... .
peeres Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 rozkuwałeś kiedykolwiek ten łańcuch.? Nie, rower mam od miesiąca. Jak gościu powie że reklamacja będzie trwała wiecej niż tydzień to biorę spinkę sram'a (podpasi?) i jadę do domu. BTW: zauważyłem że jakoś dziwnie mi hamulec tylni chodzi jakby zapowietrzony. Ale przód cud, miód.
omen Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 yy.dziwne. ale na Sobie też przetestowałem ten łańcuch i sie zrywał jak głupi. Jakaś lipa te hg 53.
heavy_puchatek Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 Peszka macie, ja tam od 6300km hg53 użytkuję i jest super, kaseta nawet znośnie wygląda, do wiosny bezproblemowo pociągnie
bartekgib Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 Bartek nie byłby Bartkiem, gdyby nie wykorzystał pięknej pogody i pięknego wieczoru. Dokładnie co do metra 10 km jeszcze przed chwilą nabite. Jazdą nocą w taki dzień to jest dosłownie MARZENIE Żadnych samochodów, żadnych ludzi, włączone lampy i brak wiatru. No i piękna temperaturka. Mógłbym tak ciągle jeździć. No to dzisiejszy dzień zamykamy już na stałe z wynikiem 31.61 km. Pozdrawiam !
Mathieo Napisano 24 Września 2007 Napisano 24 Września 2007 takie małe OT:) heavy_puchatek własnie kupiłem siodło scotta takiego samego jakiego widac w twojej sygnaturce i mam pytanie jakie one ma kolor bo tu i http://www.koral.bielsko.pl/pl/cz%C4%99%C5...2a/id_3379.html i tu wyglada na takie niebieskawea many od którego kupiłem pisze że jest szaro czarne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.