Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam dzis 52km avs 29km/h i kurde czekam na przesylke bo chce zlozyc rower z nowa tarcza i jechac pomeczyc hamulec :] Tym bardziej sie nie moge doczekac ze sie naucze czegos nowego - odpowietrzac i zalewac hamulec :D

Co do lidla. Kiedys kupilem tam spodnie i koszulke na rower.

O tyle spodni uzywam do dzisiaj i w zimie chyba tez bede bo sa na wypasie to koszulka troche do d.. ale to byla z krotkim rekawkiem. A teraz to sie chyba nawet przejde do lidla zeby obczaic to z linku :P

a.. no i zauwazylem ze w lxie z tylu znowu sie zrobiły luzy.. nie bede jej rozbierac tylko po prostu skontruje :P

Napisano

Tylko u mnie nie było tych koszulek i kuretk 20 minut po otwarciu wiem bo sam stałem 20 minut przed drzwiami żeby wziąć te narzędzia.

Napisano
z nową przerzutką tylną RD-M960, nowymi manetkami SL-M970, z założonymi już prawie wszystkimi rzeczami :D

O prosze Misiek nam sie przesiadl na shimano :P

Napisano

u mnie w lidlu jest wszystko co w ofercie bylem obczilem i pochowalem w inne miejsca zeby nik mi nie wykupil i pozniej ide kupic kurteczke i torbe podsiodlowa :D

Napisano

tez bylem w lidlu, kupiłem pompkę, co prawda to nie beto jak na zdjęciu ze strony. Ale wygląda całkiem porządnie i działa.

Ciuchy niestety były słabe, wiec skończyły sie zakupy na pompce;p

• Mod Team
Napisano

Wczoraj był u mnie adamm84 ze swoim Jurkiem Rybakiem. Musiał założyć okablowanie do przerzutek a nie miał narzędzi więc pomogłem. Trochę się pomęczyliśmy z regulacją X-0 a i tak nie udało się dobrze wyregulować. W dolnym zakresie chodziła idealnie, a z górnymi zębatkami był problem bo charczało próbując przerzucić łańcuch na sąsiednie zębatki. Skapitulowałem. Przy okazji przejechałem się na ubijakach i powiem, że zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Nie wiem kiedy będę miał tyle kasy, ale kiedyś kupię :D No i Adam na koniec obdarował mnie prawie nowymi blokami do Shimano, które były mu niepotrzebne a mi bardzo się przydadzą bo moje już nie dają rady. Wprawdzie to SH-55 a nie 51 ale po krótkiej próbie działają bezproblemowo. A jeszcze wieczorkiem było piwko, bilard i pogaduchy bo kuzyn z Anglii przyjechał. I dalej niecierpliwie odliczam dni do powrotu kobiety z kolonii (praktyki).

Napisano

Ja przed chwilą wróciłem z treningu, skoczyłem się do Siewierza, a potem jeszcze pokręciłem po mieście i na koniec walnąłem sobie jeden długi finisz (prawie pół kilometra koło 50 po dziurach potem 59 na kresce) Chyba polece również do Lidla. A popołudniu jakiś grill z kumplami się kroi :D

Napisano
dolnym zakresie chodziła idealnie, a z górnymi zębatkami był problem bo charczało próbując przerzucić łańcuch na sąsiednie zębatki.
Na kilku rowerach to stwierdzilem i za kazdym razem pomogło odgiecie haka w stronę koła :]

Póki co czekam z rowerem zeby ta tepa przesylka przyszla.. tzn z drugim wyjsciem na rower : ]

Napisano

Ja niedawno wróciłem z poznania potem zalogowałem się na forum i zajrzałem do tego tematu - przeczytałem że dużo osób chwali pompki z lidla - po przeczytaniu paru postów wskoczyłem na rower iiii.... kupiłem pompkę w lidlu ;) ;) :D

Naprawdę bardzo fajnie pompuje i ta cenaa... :)

Napisano

Coś czuję, że i ja skocze do Lidl'a :) Pozdrawiam !

na razie 7,9 km dzisiaj - troszkę po mieście, troszkę po pobliskim błotku, ogółem zauważyłem, że mając licznik jeżdzę rozważniej dozując siłę. Po prostu pod górę nie podjeżdzam jak szaleniec, a zjeżdzając z górki staram się maxymalnie przyspieszyć ;) Pozdrawiam !

Napisano

Tak. Zawsze na maxa podjeżdzam, a na zjazdach odpoczywam albo lekko dokręcam. Nie bawi mnie szczególnie cisniecie na zjazdach na trasie, wole sie wyżyć na podjezdzie :)

Napisano
Tak. Zawsze na maxa podjeżdzam, a na zjazdach odpoczywam albo lekko dokręcam. Nie bawi mnie szczególnie cisniecie na zjazdach na trasie, wole sie wyżyć na podjezdzie ;)

Każdy robi wg. swojego gustu. Jak dla mnie nie męcze się na podjeździe, bo tego nie potrzebuję. Za to wolę stanąć lekko na pedałach, pochylić się nad kierką i bacznie wypatrywać kamieni i malutkich urwisk na zjeździe. Ale zaczyna się to robić niebezpieczne na semi-slick'ach 1.95 :) Najwidoczniej mam troszkę zacięcia do enduro ( szczerze to podoba mi się ten styl jazdy ). Pozdrawiam !

P.S. Przepraszam za mini OFF.

Napisano
O tyle spodni uzywam do dzisiaj i w zimie chyba tez bede bo sa na wypasie to koszulka troche do d.. ale to byla z krotkim rekawkiem. A teraz to sie chyba nawet przejde do lidla zeby obczaic to z linku :)

a.. no i zauwazylem ze w lxie z tylu znowu sie zrobiły luzy.. nie bede jej rozbierac tylko po prostu skontruje :)

Lecicie do tego lidla jak muchy do lepu :)

ja może też kupie ta koszulke.;D

jacek dziś wyczaiłem luzy w prszednim lxie ale jzu naprawione xD

Co do tych podjazdów to podjazdy staram sie jechać na maksa. Szczególnie sie ciesze jak na szczycie górki mam wyższa predkość niż na dole.;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...