Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja także rowerowy dzień miałem

wczesnie rano wstałem i umyłem samochód, nastepnie zapakowałem rower do samochodu i popędziłem do sklepu rowerowego. Niestety śrubki baryłkowej nie mieli na stanie ale kupiłem hak przerzutki. Niestety mechanika w serwisie nie było więc niepotrzebnie targałem ze sobą rower - korba nadal mi bedzie tykać:/

Wróciłem do domu, podmieniłem haki przerzutki i zauważyłem że obecna śrubka baryłkowa już się prawie urwała - trudno przerzutka do zmiany:/ zabandażowałem ją taśmą izolacyjną i w tej postaci doczeka swego żywota. przy pomocy śrubki baryłkowej w manetce udało mi się odpowiednio wyregulować przerzutkę, poprzesuwałem też klamkomanetki do wewnątrz kierownicy i założyłem resztki chwytów, które uciąłem zakładając rogi - teraz już ręce mi się mieszczą i jest wygodnie:)

kiedy już wszystkie naprawy zostały ukończone - ruszyłem na krótką wycieczkę po okolicy - spacerowe tempo, bez fajerwerków. Po powrocie - kąpiel łańcucha i smarowanie. Za chwile lece jeszcze po klucz do nypli bo dwie szprychy mi się luzują.

A wszystko to w ramach przygotowań do jutrzejszego maratonu w Lesznie:)

Napisano

A ja dzisiaj byłem na rajdzie rowerowym organizowanym w moim mieście. Tempo było bardzo małe, bo to był rajd rodzinny. Ale potem były rożne konkursy np. slalom itp. zająłem 2 miejsce i wygrałem pompkę i oświetlenie na przód i tył. Odrazu po rajdzie pojechalismy do Słupcy(oddalona jakies 25km od mety) Wyszło mi 85,5km;p Zaraz ide jeszcze na rower i dokrece do setki:D:D

Pozdrawiam

Napisano

1 raz w zyciu nie wziałem ze sobą łatek ani pompki...co skończyło się 25 km marszem do domu. Oczywiscie na trasie kolarzy od groma...ale zaden nie zatrzymał i nie zapytał lub nie zaoferował pomocy. Trudno...

Napisano

Dokładnie miesiąc od zakupu BC-906 i ..... 303 km na liczniku :) Muszę powiedzieć, że jestem z siebie zadowolony. To jest mój pierwszy ( ale nie ostatni ) poważniejszy rower i ten cały miesiąc był raczej chłodny i wietrzny a wspólnymi siłami ( ja z rowerkiem ) nabiłem 303 km. No i szkoła się zaczęła - zawsze "troszkę" czasu to zajmuje. Ja wiem - dla niektórych to są 3-4 wypady na rower i już mają te 3 i dwa 0 na liczniku, no ale dla mnie to sukcesik. Nie mam butów SPD, nie mam jeszcze kasku, nie mam odpowiedniego ubioru na rower - ale i tak jestem zadowolony. Zawsze to jakieś rokowanie na przyszłość - że będzie coraz to lepiej. Pozdrawiam !

Napisano

no a ja dzisiaj przejechałem, przed jutrzejszym maratonem, 20 km... cały tydzień szkoły(bez roweru) daje sie we znaki... ;P

Napisano

ja jakies półtorej godziny temu wróciłem jeszcze z krótkiej przejazdzki i stukneła mi setka na liczniku a dokładnie 106km;p to na razie mój rekord;p ale jeszcze go pobije :):D

Napisano

Dzisiaj w Kielcach odbyła się masa krytyczna. Powiem szczerze, że jak dla mnie to troche niewypał jesli chodzi o ilość osób :) Swojego czasu bywało dwa, trzy razy więcej bikerów. Trasa się troszkę zmieniła i to moim zdaniem dobrze, bo dłużej sie jechało. Mam nadzieję, że następna masa będzie liczniejsza ;)

Napisano

I właśnie o komfort mi tylko i wyłącznie chodzi. Wygląd w tej kwestii - sprawa drugo- a nawet trzeciorzędna. Byle nie być "jaskrawym" jak z PKP :) Pozdrawiam !

• Mod Team
Napisano

Ostatnio udało mi się trochę pojeździć rowerkiem, jeszcze pamiętam jak się to robi :D Czasu mało, roboty dużo, kupiłem autko (VW Polo Coupe '91) i jest przy nim trochę dłubania choć z dnia na dzień jest coraz lepiej, ale niestety dług u ojca rośnie. Rower od ok. 2 tygodni doprowadzał mnie do szału cichym metalicznym popiskiwaniem. Kombinowałem jak się da żeby to uciszyć. Kilkakrotna regulacja hamulców (myślałem że tarcza obciera) i dalej piszczy. Dalej smarowanie pedałów, psikanie ich wd-40 i dalej piszczy. No to czas wytoczyć ciężkie działa - zdjąłem korbę, wykręciłem suport, wszystko dokładnie nasmarowałem i... dalej piszczy. W końcu dopuściłem do siebie myśl, którą jakoś podświadomie odpychałem - przecież to kółka przerzutki mogą tak grać. Z lenistwa jedyne co byłem w stanie zrobić to wypsikać je wd-40 i przetrzeć co by się syf nie kleił. Jak jutro wyjdę na rower i usłyszę pisk... nie ma takiej opcji :)

Napisano

Jeśli chodzi o czynności rowerowe... prostowałem dzwoniącą tarczę od Freezera-180mm-przód w biku mojej siostry, bo jakiś <CENZURA> wjechał w nią i pokrzywił.

A wczoraj docinałem kierownicę BOP Endo wmojej endurce szlifierką kątową :P

Napisano

Dziś udało mi się wyskoczyć na bike'a po czterodniowej przerwie... Od razu humorek się poprawił :D Mam nadzieje że dziś ostatni raz śmigałem na rowerze o tej specyfikacji (myślę że paczka z częściami jutro przyjdzie)

A to moja fotka z dzisiaj w barwach klubowych :

b4885a4dcf0dbdc7m.jpg

Napisano

Xsystoff,wrocilem godzine po Tobie :D pojechalem polookac na zawody xc w Rzeszowie . Ze startem byłoby krucho przy tej feralnej niedyspozycji :D Gdyby nie to , ze umowilem sie z Wilkiem i Bilskijem na dworcu to bym nie wstawał caly dzien z łozka...Ale kilku godzinny pobyt na swieżym powietrzu , przy tej pieknej pogodzie bardzo dobrze mi zrobił . Troche załuje ze nie wystartowalem no ale . Człowiek głupi to teraz cierpi .

Wykrecilem jakies 40 km dzis :P

Napisano

Witam...

Ostatni w tym roku cykl Gryf Maraton MTB i zakończył się dla mnie pechowo a zarazem szczęsliwie :)

Pechowo bo na 60km zerwałem łańcuch i 10 km biegłem z buta a z małych górek robiłem ,,hulajnogę"

Szcześliwie bo wróciłem z xd002pm3.th.jpg

6 Miejsce na 70km dziś i 4 miejsce w generalce kat. M1 :) ( co było dla mnie wielkim zaskoczeniem :P )

No i pogoda dopisała !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.