Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na szosie jest nudno jak jedziesz wolno. To o co chodzi, to szybkość z jaką możesz sobie pozwolić jechać.

W terenie natomiast zachwyca... teren.

Napisano

A ja sobie wczoraj kupiłem okulary na rower (poprzednie sprzedałem bo mi nie pasiły), rękawiczki z długimi palcami oraz pompkę malutką do kieszeni :)

Napisano

a ja dzisiaj odwiedziłem wszystkie sklepy z rowerumi w moim mieście i nigdzie nie dostałem żadnej ciekawej sztycy :mellow: chyba będe musiał zamówić na allegro ;) I jeszcze jedna miła wiadomość ;D w tym sezonie przejechałem już 2015km<od kwietnia> hehe żeby jeszcze do końca roku zrobić te 985 i będzie miło

Napisano

Od rana śmigam po niemieckich stronach szukając wszystkiego o Poisonie. Chyba się zakochałem w tej marce.

A teraz właśnie wróciłem z przejażdżki. I pogoda fajna ;) I nikt nie marudzi :) Dobry dzionek :mellow: Oby więcej takich.

Napisano

W zeszłym tygodniu we wtorek pojechałem z dziewczyną do Kołobrzegu nad morze (pociągiem). Wróciłem (też pociągiem) w poniedziałek z narzeczoną :).

A z rowerowych to niestety lipa, bo w pracy siedzę cały dzień :/

Napisano

Dzisiaj zakupiłem BC-906 i na razie nabiłem 11 km ( nie chce mi się iść do pokoju i sprawdzić ). Zakładali mi go w servisie, ale kolega zwalił sprawę i musiałem w domu wszystko zdjąć i na nowo założyć ( oraz wpisać ). Na zimę lekki tuning amorka - kumpel z servisu mi pomoże. Oglądałem też opony, i na razie widzę, że Conti Speed King ( zwijana ) mi podejdzie - jak za 59 zł sztuka to dobra cena. No - ale to w swoim czasie.

Widziałem też niezły rowerek u chłopaków w servisie - Cube na totalnie dennym osprzęcie ( tj. stare Manetki ST-EF 50 na 3x8, z przodu jakiś stary RST chyba z 2004 roku, kierownica stalowa, gripy zjechane aż do kierownicy ) ale facet kazał sobie założyć :

-Przerzutkę tył XT

-Przrzutka przód też XT

-Hamulce v'ki XTR

-Korba XT

Szczerze - nie widziałem w tym sensu. Facet ma tak stare klamkomanetki, amorek wręcz niedziałający, pedały platformowe VP ważące chyba z 0.5 kg i do tego osrzpęt XT/XTR. Żadnego sensu ....... A pozatym ramka była tak słaba, że v'ki XTR'a widocznie wyginały tylne widełki. Połączenie niskiej klasy roweru razem z wysokiej klasy połową napędu to złe połączenie. Wolę mój rower na v'kach Alhong'a :) Pozdrawiam !

Napisano

bendus, szczerze mówiąc zaczęło mnie to nudzić i mam wielką ochotę pośmigać w terenie. Nie mam jednak z kim, a sam nie chcę za bardzo, bo nie znam tych dróg i znając moje zdolności to jeszcze gdzieś zabłądzę :) Poza tym dzisiaj się wkurzyłem totalnie na szosę, bo przez opony (slicki) zaliczyłem glebę na mokrej nawierzchni co jeszcze bardziej utwierdziło mnie w tym, że trzeba się przerzucić na inne drogi :P

Napisano

Mnie odstrasza pogoda :D Chociaż i tak rozważam możliwość zmiany kontenderów na zjechane larseny w ramach kompromisu - w teren i na szosę :w00t:

Dzisiaj zrobiłem sobie jakieś tam interwały między opadami, razem z przebijaniem przez miasto X2 35km ;)

Napisano

DuzyMarek no wiesz! Żeby dziewczynę w Kołobrzegu zostawiać! Nieładnie... bardzo nieładnie... :D

Z drugiej strony znalezienie w tym czasie narzeczonej, w tak krótkim czasie to też niezły wyczyn. :D;)

Ehhh... życzę Wam wszystkiego dobrego :w00t:

Napisano

Witam.

Od rana wybierałem się na rower i wyszedłem w końcu o 19 :D

Na początku teren później już bardziej płasko i szybsze tempo...

Po drodze spotkałem Krawca pokrecilismy sie razem i z 20 minut sobie pogadalismy ;]

Szkoda bo szybko juz się zaczyna robić ciemno ;/

Napisano

Szkoda będzie jak się szkoła zacznie, nawet obwieszony lampkami źle się czuję na szosie po ciemku i trzeba jeździć w kółko po nudnej, płaskiej trasce po szkole jak się chce zrobić trochę kilometrów :) Albo po miejskich górkach :) Chociaż w nocy żadna nie jest nudna :)

Napisano

Duzy Marku pogratulować Małej Narzeczonej :)

No... 3 dni w domu już siedzę więc czas znów wyjechać... tym razem poznań potem zaraz warsztaty fireshow, a potem z dziewczyną na rowerki w bory tucholskie:) a już zacząłem znowu się wkręcać w życie forum... :)

Napisano

jeszcze nie wiemy, jutro bedziemy szukac. troche na żywioł to robimy, no ale mamy nadzieję zdążyć. Gdzieś w okolicy jeziora charzykowskiego

Napisano

a ja dzisiaj po południu jeszcze sobie pojeździłem i sie zebrało 50km ;) pogoda taka nie wiadomo jaka ;P raz pada a raz słońce... mogła by sie zdecydować

Napisano

wilku - może masz rację

a może (i imho dużo prawdopodobniejsze) że to koleś z cyklu: coś mnie wkurza to wymieniam - a jak wymieniam to na najlepsze. Denerwował go napęd to kupił najlepszy możliwy żeby wiecej już z nim nie mieć problemu.

Napisano
bartekgib - a nie pomyslales, ze facet zaczyna modernizacje roweru od wmiany napedu, a nastepnie ramy, amora etc. ?

To rozumiem. Ale popękanych klamkomanetek + v'ek XTR, gripów zjechanych do kierki, starej kasety + starego łańcucha + nowej korby nie mogę zbytnio zrozumieć ;) Wiem, że komponenty XT w napędzie + połączenie tak dennego osprzętu to już z lekka głupota, więc ja bym najpierw zaczekał z pieniędzmi i wymieniłbym przy okazji klamki + manetki, kasetę i łańcuch przynajmniej. Pozdrawiam !

Napisano

Bartek ale za przeproszeniem co Cię to obchodzi ? Nie zarzucaj mu głupoty - nie znasz szczegółów. Może teraz miał kasę tylko na to i może np. nie będzie jeździł na rowerze dopóki nie zmieni reszty? To jest jego decyzja i mniej lub bardziej przemyślany wybór. Zajmij się lepiej swoim Krossem ;)

Z rowerowych:

Przedwczoraj: Robiłem przy rowerze doprowadzając go do stanu użyteczności po maratonie w Komańczy: Rozkręciłem wszystko, wyczyściłem wszystko, pozbyłem się piasku, błota etc z hamulców i zacząłem skręcać.

Wczoraj: Rower stoi na przeserwisowanych piastach (co błota było w środku to aż się zdziwiłem), z nową przerzutką tylną RD-M960, nowymi manetkami SL-M970, z założonymi już prawie wszystkimi rzeczami :)

Dzisiaj: Znowu będę go serwisował ale już mi malutko do końca zostało :D

Napisano

jak na razie to bardzo wczesnie rano 50km z średnia 26.2km/h 78% teren.;] a teraz lece troche na miasto. wiec i średnia pewnie spadnie.;/

Napisano

Kupiłem torbę pod siodłową w lidlu z narzędziami. osłonę pod łańcuch w tesco i błotnik przedni zakładany na ramę. Torba 19.90 osłona 9.00 błotnik 0.54. A wczoraj zrobiłem ok 15km bo mnie koledzy żebym w siatkę grał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...