anulkaa Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Na szosie jest nudno jak jedziesz wolno. To o co chodzi, to szybkość z jaką możesz sobie pozwolić jechać. W terenie natomiast zachwyca... teren.
siwyex Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 A ja sobie wczoraj kupiłem okulary na rower (poprzednie sprzedałem bo mi nie pasiły), rękawiczki z długimi palcami oraz pompkę malutką do kieszeni
Viviusek Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 a ja dzisiaj odwiedziłem wszystkie sklepy z rowerumi w moim mieście i nigdzie nie dostałem żadnej ciekawej sztycy chyba będe musiał zamówić na allegro I jeszcze jedna miła wiadomość ;D w tym sezonie przejechałem już 2015km<od kwietnia> hehe żeby jeszcze do końca roku zrobić te 985 i będzie miło
marcin1212 Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 JA dzisiaj robiłęm koledze z kołem, bo wczoraj 4 szprychy mu wyrwałem poszło nawet gładko:)
Kathar Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Od rana śmigam po niemieckich stronach szukając wszystkiego o Poisonie. Chyba się zakochałem w tej marce. A teraz właśnie wróciłem z przejażdżki. I pogoda fajna I nikt nie marudzi Dobry dzionek Oby więcej takich.
WojteK! Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Dla mnie pogoda nie fajna...;/ Dziś sobie nie porowerowałem, bo ciągle pada i tak przez cały dzień. Kurde, dwa treningi mi przepadły:/
DuzyMarek Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 W zeszłym tygodniu we wtorek pojechałem z dziewczyną do Kołobrzegu nad morze (pociągiem). Wróciłem (też pociągiem) w poniedziałek z narzeczoną . A z rowerowych to niestety lipa, bo w pracy siedzę cały dzień :/
WojteK! Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Łołoło DuzyMarek Gratulacje!!! Teraz tylko czekać na ślub:)
bartekgib Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Dzisiaj zakupiłem BC-906 i na razie nabiłem 11 km ( nie chce mi się iść do pokoju i sprawdzić ). Zakładali mi go w servisie, ale kolega zwalił sprawę i musiałem w domu wszystko zdjąć i na nowo założyć ( oraz wpisać ). Na zimę lekki tuning amorka - kumpel z servisu mi pomoże. Oglądałem też opony, i na razie widzę, że Conti Speed King ( zwijana ) mi podejdzie - jak za 59 zł sztuka to dobra cena. No - ale to w swoim czasie. Widziałem też niezły rowerek u chłopaków w servisie - Cube na totalnie dennym osprzęcie ( tj. stare Manetki ST-EF 50 na 3x8, z przodu jakiś stary RST chyba z 2004 roku, kierownica stalowa, gripy zjechane aż do kierownicy ) ale facet kazał sobie założyć : -Przerzutkę tył XT -Przrzutka przód też XT -Hamulce v'ki XTR -Korba XT Szczerze - nie widziałem w tym sensu. Facet ma tak stare klamkomanetki, amorek wręcz niedziałający, pedały platformowe VP ważące chyba z 0.5 kg i do tego osrzpęt XT/XTR. Żadnego sensu ....... A pozatym ramka była tak słaba, że v'ki XTR'a widocznie wyginały tylne widełki. Połączenie niskiej klasy roweru razem z wysokiej klasy połową napędu to złe połączenie. Wolę mój rower na v'kach Alhong'a Pozdrawiam !
Gucio112 Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 bendus, szczerze mówiąc zaczęło mnie to nudzić i mam wielką ochotę pośmigać w terenie. Nie mam jednak z kim, a sam nie chcę za bardzo, bo nie znam tych dróg i znając moje zdolności to jeszcze gdzieś zabłądzę Poza tym dzisiaj się wkurzyłem totalnie na szosę, bo przez opony (slicki) zaliczyłem glebę na mokrej nawierzchni co jeszcze bardziej utwierdziło mnie w tym, że trzeba się przerzucić na inne drogi
heavy_puchatek Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Mnie odstrasza pogoda Chociaż i tak rozważam możliwość zmiany kontenderów na zjechane larseny w ramach kompromisu - w teren i na szosę Dzisiaj zrobiłem sobie jakieś tam interwały między opadami, razem z przebijaniem przez miasto X2 35km
Kathar Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 DuzyMarek no wiesz! Żeby dziewczynę w Kołobrzegu zostawiać! Nieładnie... bardzo nieładnie... Z drugiej strony znalezienie w tym czasie narzeczonej, w tak krótkim czasie to też niezły wyczyn. Ehhh... życzę Wam wszystkiego dobrego
KuLa2030 Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam. Od rana wybierałem się na rower i wyszedłem w końcu o 19 Na początku teren później już bardziej płasko i szybsze tempo... Po drodze spotkałem Krawca pokrecilismy sie razem i z 20 minut sobie pogadalismy ;] Szkoda bo szybko juz się zaczyna robić ciemno ;/
heavy_puchatek Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Szkoda będzie jak się szkoła zacznie, nawet obwieszony lampkami źle się czuję na szosie po ciemku i trzeba jeździć w kółko po nudnej, płaskiej trasce po szkole jak się chce zrobić trochę kilometrów Albo po miejskich górkach Chociaż w nocy żadna nie jest nudna
Biera Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 Duzy Marku pogratulować Małej Narzeczonej No... 3 dni w domu już siedzę więc czas znów wyjechać... tym razem poznań potem zaraz warsztaty fireshow, a potem z dziewczyną na rowerki w bory tucholskie:) a już zacząłem znowu się wkręcać w życie forum...
Sintesi Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 @ biera bory tucholskie...jedno z piekniejszych miejsc w jakich w zyciu bylem. polecam miejscowosc wzdydze tucholskie
Biera Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 jeszcze nie wiemy, jutro bedziemy szukac. troche na żywioł to robimy, no ale mamy nadzieję zdążyć. Gdzieś w okolicy jeziora charzykowskiego
Viviusek Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 a ja dzisiaj po południu jeszcze sobie pojeździłem i sie zebrało 50km pogoda taka nie wiadomo jaka ;P raz pada a raz słońce... mogła by sie zdecydować
Wilku89 Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 bartekgib - a nie pomyslales, ze facet zaczyna modernizacje roweru od wmiany napedu, a nastepnie ramy, amora etc. ?
Biera Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 wilku - może masz rację a może (i imho dużo prawdopodobniejsze) że to koleś z cyklu: coś mnie wkurza to wymieniam - a jak wymieniam to na najlepsze. Denerwował go napęd to kupił najlepszy możliwy żeby wiecej już z nim nie mieć problemu.
bartekgib Napisano 23 Sierpnia 2007 Napisano 23 Sierpnia 2007 bartekgib - a nie pomyslales, ze facet zaczyna modernizacje roweru od wmiany napedu, a nastepnie ramy, amora etc. ? To rozumiem. Ale popękanych klamkomanetek + v'ek XTR, gripów zjechanych do kierki, starej kasety + starego łańcucha + nowej korby nie mogę zbytnio zrozumieć Wiem, że komponenty XT w napędzie + połączenie tak dennego osprzętu to już z lekka głupota, więc ja bym najpierw zaczekał z pieniędzmi i wymieniłbym przy okazji klamki + manetki, kasetę i łańcuch przynajmniej. Pozdrawiam !
Misiek^^ Napisano 23 Sierpnia 2007 Napisano 23 Sierpnia 2007 Bartek ale za przeproszeniem co Cię to obchodzi ? Nie zarzucaj mu głupoty - nie znasz szczegółów. Może teraz miał kasę tylko na to i może np. nie będzie jeździł na rowerze dopóki nie zmieni reszty? To jest jego decyzja i mniej lub bardziej przemyślany wybór. Zajmij się lepiej swoim Krossem Z rowerowych: Przedwczoraj: Robiłem przy rowerze doprowadzając go do stanu użyteczności po maratonie w Komańczy: Rozkręciłem wszystko, wyczyściłem wszystko, pozbyłem się piasku, błota etc z hamulców i zacząłem skręcać. Wczoraj: Rower stoi na przeserwisowanych piastach (co błota było w środku to aż się zdziwiłem), z nową przerzutką tylną RD-M960, nowymi manetkami SL-M970, z założonymi już prawie wszystkimi rzeczami Dzisiaj: Znowu będę go serwisował ale już mi malutko do końca zostało
omen Napisano 23 Sierpnia 2007 Napisano 23 Sierpnia 2007 jak na razie to bardzo wczesnie rano 50km z średnia 26.2km/h 78% teren.;] a teraz lece troche na miasto. wiec i średnia pewnie spadnie.;/
peeres Napisano 23 Sierpnia 2007 Napisano 23 Sierpnia 2007 Kupiłem torbę pod siodłową w lidlu z narzędziami. osłonę pod łańcuch w tesco i błotnik przedni zakładany na ramę. Torba 19.90 osłona 9.00 błotnik 0.54. A wczoraj zrobiłem ok 15km bo mnie koledzy żebym w siatkę grał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.