Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hmmm a ja sie szykuje do zakupu jakiegoś wdzianka na zime i dłuższej lżejszej sztycy hihi może ktoś ma na zbyciu 350-400mm czarna lekka no i zaczął sie sezon jazdy do szkoły :D 10-15 km dziennie zawsze+jakiś bonus jak sie nie chce wracać

Napisano

Zimno, brak czasu, zbrzydł mi wygląd rower, szkoła - siedze w domu i zamulam :D Pozatym doszedłem do wniosku, że nie warto jest ładować w 3biegowca. Ale z pewnych powodów mam nadzieje, że w wakacje odpicuje porządnie Kross'a ( wpadnie dużo grosza :D z powodu przeprowadzki ) Pozdrawiam !

Napisano

strój późno jesienny

kask z chusta a`la bandamka

koszulka termoaktywna , koszuka rowerowa, kurtka mount wave

rękawice z pelnymi palcami z widstoperem (LIDL)

spodnie długie ocieplane (LIDL)

skarpety sportowe (LIDL), buty KRUK

warunki : gradobicie z piorunami

wynik testu :

grad przez szczeliny w kasku boleśnie uderza , rękawice przemokły że można wykręcać

po opadach gradu jest cholernie ślisko , po prostu lód na drodze jak zimą

do tego przyprawa do smaku w postaci błyskawic i piorunów

kolejne stopień wtajemniczenia za mną

Napisano
Szanuj kolana, bo to co zrobiles to najwieksza rzeznia!

Prawda. Kolan wymienić nie można. O czym boleśnie przekonuje się mój towarzysz podróży...

Może jeszcze lato wróci ;) ... ponoć 2. połowa września ma być znowu ładna.

Trzymam prognostyków za słowo B) ...

Pozdrówko babioletnie :D

Nie wierzę meteorologom ani prognostykom. Każdemu mówię, że oni nawet na jutro pogody nie potrafią w większości przypadków przewidzieć, a co dopiero za 2 tygodnie...

zapewne w przyszlym roku...jesli wszyscy bedziemy grzeczni :)

ROTFL!! Uśmiałam się przy tym.

Napisano

ale lol... kupilem sztyce FSA SL-K[karbonowa][http://allegro.pl/item241120334_sztyca_fsa_sl_k_carbon_159_zl_super_cena.html]. Odbieram dzisiaj przesyłkę , a tam przynajmniej w zewnętrznej warstwie nie są ułożone włókna poprzecznie[tak krosowane jak to znacie ze wszystkich karbonowych produktów], tylko cala "szmata"włókna obwinięta- pod światło widać drobne nitki, które idą wzdłuż sztycy. Efekt- z daleka wygląda jak czarna, a pod światło szara. No ale to nic, przykładam sztyce do promaxa założonego w rowerze i widzę, że mam zonka- min insert jest dokładnie w miejscu, gdzie mam wysuniętego promaxa... co oznacza, ze jakbym miał niższy profil siodła, będę miał problem[w promaxie do min. insertu mam z 3,5 cm zapasu...w ogóle dziwny zabieg bo z tego co widzę co sztyca fsa nawet o takiej samej długości i szerokości to ma inny min insert ].

No nic teraz się zastanawiam co zrobić :/. Albo odsprzedać sztycę[min. insert...], albo zostawić, ze świadomością kłopotów w przypadku zmiany siodła[raczej nie planuje, ale gdyby nawalił mój avatar to chciałem wziąć slk].

... :/

Napisano

jak sie spamerem śmigało po forum ?

- jakies dowody, taśmy, zapisy z kamer o rzekomym spamie? :banana:

Pamiętej, grad ot tak nie atakuje, to zawsze jakas kara :D

I troszku na temat, idę na rower ;))))))))))

Napisano

anulkaa: ja prognostykom też nie wierzę - ale wierzę w moją szczęśliwą gwiazdę ;) . Wybieram się w góry, więc pogoda musi być :) . Doświadczenie mi podpowiada, że jeśli będę grzeczna - to lato wróci jeszcze w tym roku B)

Pozdrówko magiczne :D

Napisano

dzisiaj z powodów pogodowych rowerem do pracy tylko w jedną stronę :) - tak się rozpadało że został zagarażowany z nadzieją na jutrzejsze odebranie

niech się szybko wypada na zapas bo za półtora tygodnia szykuje mi się wypad w górki albo góry - to się jeszcze okaże która opcja zwycięży

Napisano

Ciągle pada i pada i pada... Z drugiej strony to dobrze, bo już w puławskich lasach był wprowadzony 2 stopień.

Oczywiście jeszcze się nie dorobiłam jakiś porządnych ciuchów rowerowych na deszcz, niestety...

Napisano
O ile mowa o tym najniższym modelu 'popularnym' to niezbyt dobry interes :D

Dlaczego? Nie znam sie na siodełkach ale jestem zadowolony z niego. Tak apropos to mam do sprzedania stare siodełko za małe pieniądze, bo mi niepotrzebne.

Napisano

No może źle trochę napisałem, 70zl za skn to normalna cena z allegro + przesylka wiec zadna okazja :D.

A kiepski interes w porównaniu do tego co kupił Siwyex bo SKN wazy 260g.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...