Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No ja wczoraj złożyłem meride, dziś wymieniłem łańcuch na XT, linki, pancerze i zrobiłem tylną magure, ale i tak kupuję v'ki... Opony będą zmienione na lżejsze i waga będzie oscylowac w granicach ~11kg Teraz jest 11,6 :)

Oto obiecane fotki (z telefonu;/) :

b49defeb03e48fa1m.jpg 03d0fabb0a8baf55m.jpg 466d8384c4860e95m.jpg

Napisano

hmmm siwyex piękny rower :P

Z rowerowych to w tym tygodniu już chyba nic bo cały czas siedze na lotnisku robie zdjęcia i oglądam pokazy chociaż pogoda naprawde słaba :)

PS. Nie ma to jak opera w telefonie ]:->

Napisano

Siodło idzie do wymiany na pewno, jednak budżet chwilowo nie pozwala a sztyca to ritchey pro i nie zamierzam jej wymieniać... Jeszcze tylko dokupię rogi żeby się nieco wygodniej śmigało i dodać mu pazurków :) Jak dostanę aparat (mamuśka ma na wakacjach) to zrobię jakąś ładniejszą sesję, gdyż tutaj jeszcze brzydko wygląda :P

Napisano

Siwy Meridka się dobrze komponuje z ogródkiem i trawą :) Dzisiaj chyba nie pośmigam bo co chwila się zbiera na deszcz i już padało pare razy. Przed chwilą wróciłem z basenu i na razie czekam co przyniesie czas :P

Napisano

A ile tak mniej więcej kosztowała. Ja to będę miał komin jak przełożę wszystkie podkładki nad mostek ok 4 cm. I będę musiał czekać na koniec gwarancji żeby to uciąć. Dzisiaj jeszcze nie jeździłem bo pogoda nie zachęca.

Napisano

Ale gość w serwisie wie. A to głównie od niego zależy gwarancja. Ale skoro tak mówisz to spytam się go na przeglądzie miesięcznym.

Napisano

o kurde, ale tam zimno. Porowerowałem 34 km ze średnią 24km/h i mi sie juz nic nie chce ;)

Aa, i przyszła do mnie paczuszka, zobaczycie co jak ją odbiore z poczty :P

A z nierowerowego to zapisałem się na kurs Krav Magi (Krav Maga) ;)

Napisano

Krav Maga dobra rzecz, pewnie nie raz Ci sie przyda, tylko sie przykładaj. Sam trenowałem przez 2 lata, a potem 2 boks tajski.;] Ogólnie fajna sprawa.;]

a zaraz na trening.;]

Napisano
Ale gość w serwisie wie. A to głównie od niego zależy gwarancja. Ale skoro tak mówisz to spytam się go na przeglądzie miesięcznym.
Czemu od niego ma zależeć?? On nie rozpatruje gwarancji tylko producent/dystrubutor. Sprzedawca przyjmuje zgłoszenie i wysyła i tyle.
Napisano

A ja własnie skończyłem trening. Dzisaj poznałem nowego kumpla, co tez jezdzi na kolarce i pojechalismy na małą traske. Kurde nie spodziewałem się, że on ma tyle mocy. Złapałem mu sie na koło i utrzymywaliśmy przez całą trase czyli 46km prędkość 40-45km/h. Średnia z tego mi wyszła 31,6km/h. Ehh ide teraz odpoczywać, a potem jeszcze poroweruje.

pzdr

Napisano

Ustawiłem mostek na - i postanowiłem strzelić parę km i zobaczyć czy może bóle w krzyżu ustąpiły. Jednak nie, jeszcze tylko gorzej się zrobiło. No to trzeba jeździć na + i chyba zmienić go na coś krótszego o większym wzniosie ale to pewnie za rok, w tym jeszcze pokombinuje z tym. Zrobiłem 32 km, z czego jakieś 12 w terenie (piękne błotko ;)) i musiałem robić postoje żeby się wyprostować... Na + to mnie krzyż pobolewał ale nie sztywniałem tak ;) Ból pewnie od niewytrenowanych pleców, za rok to poprawię. A jak nadal będzie boleć to zmieniamy mostek ;) Bardzo dobrze się rowerek sprawował i pogoda dopisywała, na sam krótki rękaw śmigałem spokojnie. No i rano szok przeżyłem rowerowy ;) Wstaje, patrze na rowerek a tu z przodu flak ;) Wczoraj przecież jeździłem i wszystko było ok! A tu taki klops. Zdejmuję oponę, oglądam dętkę a tu idealnie okrągła mała dziurka. Załatałem i dla pewności obejrzałem oponę bo takiej dziury to jeszcze nie widziałem... Oglądam, oglądam a tu patrze - kolec. Ale za to jaki kolec! Chyba jakiś z jeża, bo taki cholernie sztywny był. Całe szczęście że go znalazłem bo inaczej to dziura kolejna jak się patrzy ;)

Napisano

Wróciłem do domu z pokazów z smutną miną ;) szkoda, że doszło do tego wypadku...

Ku pamięci zmarłym pilotom Piotrowi Banachowiczowi i Lechowi Marchlewskiemu [`]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...