Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 4

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

20 km jedynie, okrutny wmordewind i jeszcze kropić zaczęło - tragedia ;) I za cienko się ubrałem, przewiewiało mnie przy lepszym dmuchnięciu :) Ale nowe korby sprawują się idealnie i jakoś podejrzanie szybko się rozpędzam na blacie a mam zębów tyle samo co kiedyś. Ale chyba takiej dużej różnicy bym nie odczuł chyba z powodu odjęcia 600 gramów od swojego rowerku, a może jednak?

Napisano

A masz krossa? Bo jak tak to -600g poczujesz jak -2kg ;). A tak serio zależy co nazywasz dużą różnicą... na stronie zbooya chyba byly wyliczenia co do zysku czasu w przypadku gubienia masy.

Napisano
Yeaaa jestem trendy...tzn. moj brat jest :)

Teraz będe sie z nim zapuszczał na miasto- normalnie czysty lansik !

kross001le1.th.jpg

To jakiś rower do żużlu :);):D ? ? ? ? Spytaj się brata, ile chce za niego. Dam każde pieniądze za same naklejki Kross :P Ale mam dwie rady dla pełnego lansu :

1. Ty musisz mieć Kross'a, tak jak Twój brat ma ( on może się lansować i robić POM - powolny objazd miasta )

2. Dołóżcie mu jakiś bajernacki dzwonek, bo ten jest za konserwatywny :P

Pozdrawiam !

P.S. fallout - masz rację - wmordewind pięknie przeszkadza w normalnej jeździe.

Napisano

Sintesi dobre hehehe :D

A mi sie wczoraj odechciało juz szosy, wiec z kumplem zamiana rowerków na mtb i w teren. Jedziemy przez las, nagle koło mi zablokowało. Patrze, w przerzutce mam gruby kijak. Wyciągam i już mam jechać dalej, a tu krzywy wózek od przerzutki... nieco się wkurzyłem, ale i tak przerzutka już wcześniej była do wymiany to zbytnio sie tym nie przejąłem. Po tym zdarzeniu jedziemy dalej. Przejeżdżamy przez polane i znowu koło zablokowało. Myślę sobie, że znowu to samo, ale było gorzej. Wózek wykrzywił się jeszcze bardziej i wkręcił sie w szprychy i urwał mi ich 2 sztuki... Wykręciliśmy przerzutkę i wywaliłem ją gdzieś w krzaki, bo do niczego już sie nie nadawała. Kumpel mnie podholował do domu i tam zostawiam rower i biorę maszynę mamy (tak bardzo chciałem jeździć w terenie, że nie patrzyłem na sprzęt). Potem mnie już nic przykrego nie spotkało. Teraz została mi tylko szosa :) ale sie rozpisałem, dobranoc.

pzdr

Napisano

Mam tutaj fragment stenogramu z pelnej werwy wypowiedzi Juraska podczas wielkiego zjazdu Krossowcow na Smernej Polanie (czesc nie dojechala na wlasnym sprzecie), cytuje: "Bo prawdziwe kolarstwo jest tutaj - wsrod nas - uzytkownikow Kross'a! Reszta to normalne Zomo i lzekolarze!"

Z mojej strony dodam, ze po sprzedaniu tej informacji zostane drugim Kaczmarkiem. ;>

Napisano

dzisiaj ok. 0.30 (w nocy czywiscie) wpadłem na diabelski pomysł, coby zważyć moje stare siodełko od 24'' komunijnego magnuma. Stawiam na wadze i nie moge uwierzyć! 300g! Genialnie mówie. Było juz troche poprute więc rozprułem całe, wyciągnąłem wkładke, pozbyłem sie "śrubek" i zwazyłem ponownie... 240g! :) No tylko teraz będe musiał pomyslec nad dodatkową wkładką pod tyłek bo w pampersie po paru minutach wysiadam. Ale tez mam już patent :) Lżejsze niż SKN i co najważniejsze - lżejszo od mojego Velo (o 150g!) i wygląda z przodu jak Speedneedle xD

Napisano

A ja dzisiaj żyje Masą krytyczną :P wprawdze start o 18 ale rower już przygotowany. Wyczyszczony, przesmarowany, wyregulowany nic tylko wsiąść i jechać. Szkoda, że taka brzydka pogoda, ale dużo reklam było więc i sporo osób pojawi się na zakończenie wakacji na pewno. Hmm może i ja zobacze moje stare dwa siodełka ;p

Napisano

Troche pojeździłem i moge powiedzieć, że z pampersem i 2 gąbkami jakoś da rade :P Pojade na mase dzisiaj to sie zobaczy. 3 godziny na rowerze... Cóż... Albo wóz albo przewóz. Ale SKN'a chyba i tak kupie :P

fotki

http://img.photobucket.com/albums/v727/Markerek/01-1.jpg

Cały rowerek

http://img.photobucket.com/albums/v727/Markerek/02-2.jpg

Waga może nie najdokładniejsza ale te 240g widać.

http://img.photobucket.com/albums/v727/Markerek/03-1.jpg

Z bliska...

Napisano

25 km, wszystko na szosie z podejrzanie wysoką średnią jak na tą trasę bo 24km/h :) To pewnie przez nowe korby :) I zrobiłem aktualne foto mojego rowerku

photo0222fp5.th.jpg

Napisano
Puchatek, A ty gdzie po W-ch śmigałeś??

A co to jest W-ch? :)

EDIT:

Po dłuższym namyśle i zanalizowaniu miejsc, w których ostatnio byłem myślę, że tajemnicze W-ch to Wałbrzych :)

No więc kolega Riv prowadził, 3 wjazdy na szczyt Wielkiej Sowy z 3 stron i przy okazji trochę wokół masywu, trochę asfaltu Wałbrzych - Zagórze w ramach dojazdu i to by było na tyle :)

Napisano

A ja dzis dostalem "Biblie Treningu Kolarza Górskiego" juz jestem na 30 stronie, hehe. Bede sobie powoli ją czytal i zaglebial sie w tajniki dobrego treningu ;] Po za tym troche pokrecilem- zimnooo... no i czekam na spd i slicki ;)

Napisano

Masa krytyczna w deszczu nie ma to jak przejazd po mokrym asfalcie. Wie ktoś gdzie można kupić takie nasadki gumowe na nos od okularów Accent Tornado? Z tego co zauważyłem to Spider zbroi sie coraz bardziej hihi

Napisano

No ja dziś z baksem złozyłem moją nową Madzie i jestem po raz kolejny zakochany... Śmiga się znakomicie (jestem nisko osadzony, fajnie wyciągnięty) Jutro tylko musze zmienić pancerze, linki i łańuch i rower będzie przygotowany... Jutro wrzucę fotkę bo dziś za późno skończyliśmy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...