Napatos Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Jeśli chodzi o hałas, to i tak zdecydowaną większość "produkuje" łańcuch tłuczący o tylne widełki. Konstrukcja Srama w niczym nie pomoże. Jedyny praktyczny plus - mniej ruchomych elementów - mniej luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Patrząc na rower kolegi tobo w podpisie, to moim zdaniem łańcuch jest za długi i dlatego tak wali o ramę. Tak na oko, na zdjęciu jest chyba przełożenie 2x6/7 i wózek jest słabo naciągnięty, u mnie przy takim przełożeniu wózek jest praktycznie prostopadły do drogi i w sumie nic nie wali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Czy ktoś mógłby odpowiedzieć na moje wcześniej zadane pytaie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Różnica jest w cenie, wydaje mi się tez jak by spręzyna sx5 była trochę słabsza, ale tylko minimalnie i to jest moje subiektywne odczucie, kółek raczej nie opłaca sie kupować nowych lepiej co dwa lata zmienic przezutkę dlatego moim zdaniem lepiej wybrać tańsza opcję sx5, poza tym sidomo że przezutke tył najlatwiej uszkodzic to i strata mniej bolesna, co do walenia o widełki ramy to musze spore dziury zaliczyc co by to odczuć Sx5 cena/jakość 4+ do trwalości sie nie wypowiem bo dopiero 2 mieś na niej śmigam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Btw. czym się różni SX4 od SX5 ? Bo z wyglądu są w sumie identyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Odświeżam temat. Nadal nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Czyżbyś posiadał obie te przerzutki (7.0 i SX5), że wiesz która jest zdecydowanie lepsza??Posiadam Sram7 (ponadto X0) , mój syn SX5 i stwierdzam, że Sram7 jest lepsza - gdyby była wcześniej dostępna za taką cenę zdecydowanie wlał bym ją kupić niż SX5 Dlej polecam Sram7 : http://www.allegro.pl/item227234520_przerz...atis.html#photo Btw. czym się różni SX4 od SX5 ? Bo z wyglądu są w sumie identyczne. SX4 jest na 8 biegów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 A na 9 to już nie? Przecież szerokość kasety zarówno 8 jak i 9 biegowej jest taka sama ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Niestety nie : http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/goodd...d=342&pos=6 Ale jak chcesz sprawdzić to kup , przetestuj i daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Taaa a jak założysz do niej manetki na 9 to przestanie działać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 I wybuchnie Czym się różni budowa SX4 od SX5 ? Bo jak je porównywałem z wyglądu to raczej niczym. Dlaczego miałaby nie chodzić z 9 rzędową kasetą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Może dlatego , że kasety 7/8-mio biegowe Sram mają największą koronkę 23/32z a 9 biegowe 32/34z i kółko przerzutki było by za blisko koronki - bo przerzutka przesuwa się po innej lini (zaprojektowanej do takich właśnie koronek) Proste ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Też mi powód... Istnieje takie coś jak regulacja odległości górnego kółka od kasety To gadanie o kompatybilności to w większości marketing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Istnieje takie coś jak regulacja odległości górnego kółka od kasety To co da się wyregulować do kasety11- 23/32 może nie dać się wyregulować do 11-32/34 Ale zawsze możesz kupić i udowodnić, że tak nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 No może faktycznie, 34 zębów to ona raczej nie obsłuży, ale 32 jak najbardziej, bo sam tak mam, czyli wyszło na to, że obsłuży 9 biegów, tylko że największa koronka może mieć max 32 zęby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Czym się różni budowa SX4 od SX5 ? No to masz odpowiedź czym się różni - pasuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.