marcin1212 Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam. Sprawa wygląda tak: Srubka mocująca ramie v brake zapiekła sie (w każdym bądź razie nie chce sie odkręcić) w piwocie i wykręcił sie z ramy. Próbowałem zrobić kontre na piwocie i wyrecic ta srubke jedak nici z tego (użyłem takiej siły że śrubki z kontry sie starły. Jedynym wyjsice jakie mi przyszło na myśl to zeszlifowanie głowki tej śrubki kątówką. Co o tym sadzicie?? Macie jakiś inny pomysł?? W załączniku jest plan o co mi chodzi.
Schwefel Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 Próbowałeś WD40 czy colą i zostawić na noc?
marcin1212 Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Napisano 19 Sierpnia 2007 Wątpie żeby jaki kolwiek specyfik dał rade, bo nie ma jak dostać sie miedzy gwinty. jak zeszlifuje ją od czoła pomał do ramienia to nie powinno być kłopotu chyba.
Mod Team Pixon Napisano 19 Sierpnia 2007 Mod Team Napisano 19 Sierpnia 2007 Spróbuj najpierw jakimś specyfikiem jak żes to nazwał. Zostaw na noc a rano przebudzisz się i będziesz zdziwiony efektem
killo Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 Ale jak delikatnie podgrzeje piwot to ten klej na srubie powinien puscic. Sam tak z spd robilem i jakos nic sie niestalo
marcin1212 Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Napisano 19 Sierpnia 2007 tak. podgrzałęm piwot nad palnikeim i puściło. śrubka siedizała tak mocno ze do ostaniego pierścienia musiałem sie siłowac. Dzieki za rade killo:) Topic do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.