mj2 Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam Jestem szczęśliwym posiadaczem przerzutki x9 i manetki x7 w Giancie Reign. Troszkę mniej szczęśliwy jestem z powodu samej pracy przerzutki. Z opinii które przeczytałem powinna chodzić jak żyleta, niestety często nierówno wybiera tryby. Bez obciążenia wszystko gra, podczas jazdy niestety. Nie wspomnę już o ciężkim terenie. Jazda wygląda tak, że przed każdym zrzuceniem na niższy tryb z lekka się spinam - zrzuci tak jak ma zrzucic czy dwie tarcze zrzuci. Nie powiem żeby było to zbyt miłe Nie pomaga regulowanie i inne cudowanie Nadto mam wrażenie, iż dosyć często się rozregulowuje - muszę tak co paredziesiąt km o parę obrotów poprawiać... Jest możliwe, że jazda w ciężkim terenie okraszona co jakiś czas malutkimi dropikami oraz sama charakterystyka pracy zawieszonego roweru powoduje w/w? Od razu zaznaczam, że rower nigdy nie bity - hak i inne ok. Aha, przejechane ma na te chwile 300km, większość w trudnym terenie - Beskidzkie kamieniste szlaki Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trenton Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Nie wiem czy to pomoże ale postaraj sie wymienić linki i pancerze. Może to poprawi jakość pracy. Ja posiadam komplet manetki i przerzutka tył X7 i nie mam żadnych problemów z przerzutka, chodzi świetnie nawet pod obciążeniem Więc może u Ciebie to sprawa linek lub pancerzy.Pozdrawiam i życzę Twojemu rowerowi szybkiego powrotu do zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Albo spróbuj puścić jeden długi pancerz od manetki do przerzutki, wtedy przerzucanie będzie niezależne od obciążenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Ja bym jeszcze sprawdził przerzutkę, czy nie ma w niej syfu, na sprężynie i w okolicy. Ogólnie tak jak przedmówcy radzili - sprawdzić pancerze, linki (naciągnięcie) i samą przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.