kr1s1983 Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 hej mam taka sprawe,posiadam pulsometr vetta model 49,kupilem go nowego i fajnie dzialal od poczatku ale po miesiacu padla bateria w opasce,wymienilem na nowa i teraz znow po jakis moze 40h jazdy z nim padla:(czy to normalne i tak w kazdej opasce baterie trzeba wmieniac czy tutaj mam jakis felerny,pozdrawiam
Mad Max Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Co do tego czy to normalne, to nie wiem, ale podejrzewam że trochę energii to zżera, jeżeli chcesz zaoszczędzić, to zainwestuj w akumulatorki + ładowarkę. Powinno się zwrócić, jeżeli masz zamiar dalej z pulsometrem trenować. Tyle mogę doradzić.
kielon Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Może po prostu zżera tyle energii i nic na to nie poradzisz. Ja od 4 tygodni jeżdżę po 7 godzin tygodniowo, do tego ostatnie 8 tygodni po 2 godz siłowni na tydzień. Za każdym razem zabieram pulsometr. To pamiętam dokładnie. Wychodzi, że był używany 42 godz. A kupiłem go na początku roku, bodajże w styczniu. W zimie nie jeździłem na bike'u, z pewnych względów zacząłem dopiero pod koniec wiosny. Od tego czasu regularnie brałem pulsometr, ale nie określę ile czasu mógł działać. Ponadto w zimie przez około 2 miesiące brałem go 3 razy w tygodniu na siłkę (po ok. 90 minut), na wiosnę też kilka tygodni używałem go na siłce (2 razy w tygodniu po 1 godz). Trudno to obliczyć dokładnie, ale mniej więcej można zauważyć ile czasu mógł być używany. Na razie bateria trzyma. Dlatego troszkę to dziwne, te 40 godz. Zaledwie. Aha - mam sigmę PC-15.
kr1s1983 Napisano 20 Sierpnia 2007 Autor Napisano 20 Sierpnia 2007 akumulatroki chyba nie wchodza w gre bo w opasce jest plaska bateria jak w zegarkach
baksik22 Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Mam sigme fit watch trenuje z nią od czerwca jakoś cały czas i nic jej nie jest baterii też nie musiałem wymieniać może masz coś z pulsakiem ?
tobek Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Mam pytanie w sprawie może nie opaski, a odczytu z pulsometru... Ma HI, LO, IN i odczyt pokazuje mi np tak: 0:08 A na BB np. podaje się w godzinach, minutach i sekundach, czyli to znacz że 0 godzin i 8 minut czy że jakoś inaczej ;D? Pozdrówka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.