End Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam, nie widzialem gdzie napisac ten temat,wiec napisalem tu,zeby mi nie polecali butow mtb Chce kupic jakies buty do absulotnego max 350zl Oczywiscie szosowe ;)Co byscie doradzadzili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Virus333 Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Vittory VT-1 230zł 2 zepy, dobra wentylacja i bardzo dobre usztywnienie ale to oczywiscie moja subiektywna ocena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarredphp Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 tylko SIDI sa najlepiej wykonane trzymaja sie najdluzej i maja przystosowane podeszwy do kazdego rodzaju blokow. Chyba brałbym któreś z tych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Moja opinia podobna gdybym miał kupować teraz buty do szosy brałbym w ciemno Sidi. Sidi w mtb sprawdzają się perfekcyjnie http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=3268 Fakt faktem mam najwyższy model przez co sporo droższy ale te niższe modele stoją również na wysokim poziomie wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
End Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 http://www.allegro.pl/item223643554_nowe_b...7_za_grosz.html a co mysliscie o tych? ;)Znacie ta firme?Waza podobno 284g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Panowie, zauważcie że Sidi za 350 zł nie oferuje nic poza rozpoznawalną marką ledwie 2 rzepy, a jak zwykle fani Sidi pieją że są niezniszczalne a kumplowi po 2 miesiącach zaczęła odklejać się od buta podeszwa w Eaglach . http://www.allegro.pl/item224718525_najnow...owe_299pln.html Shimano są niezłe, ale niektórym osobom nie leżą dobrze więc trzeba przzymierzyć (mnie uciskają bardzo) ale na pewno są najbardziej atrakcyjne cenowo Na allegro aktualnie słabo z wyborem ale rozejrzyj się za Northwave'ami bo często są mocno przecenione drogie modele (np. Ninja z 899 były kiedyś po 300 ) No i z własnego doświadczenie mogę polecić jeszcze Diadory, do 350 spokojnie powinieneś znaleźć fajny model z klamrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Oferują, nie oferują Alvaren już 4 sezon katuje sidi rampa i jakoś jest zadowolony :] A przypadek o którym piszesz odnośnie odklejenia się podeszwy potraktowałbym jako "wyjątek potwierdzający regułę" End co do tych DMT firma znana może nie tak jak sidi czy shimano produkują bardzo lekkie buty i jak na moje oko aż do przesady, chwyć puszkę redbulla do ręki i pomyśl że masz w ręku parę butów do których masz wkręcić bloki i do tego w nich jeździć. Po prostu nie wierzę aby te buty były wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
End Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Pomysle nad tymi co podal karolyfer SH-R085 , lookas. Wiesz moze gdzie je mozna dostac w wawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 W airbike maja buty shimano Warszawa - Dereniowa 6 (Ursynów) Warszawa - Mangalii 4 (Stegny) praz w bikemnie http://www.bikeman.pl/index.php/cPath/81_86 http://www.bikeman.pl/contact_us.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 kolega jeździ w sidi i po jednym sezonie rzepy prawie nie trzymają :/ http://www.skiteam.pl/akcesoria-rowerowe/S...port_Road_Shoe/ sam jeżdżę w obuwiu shimano i podpisuję się pod opinią o SH-R085 sprzączka potrafi czynić cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Parę zł. więcej i masz carbonowe sh-r131.Sztywne jak cegłówka.A na szosie to ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 nieważne jakiej firmy są buty, tylko czy pasują do stopy. wbrew pozorom każdy ma inną budową tejże części - i nie chodzi tylko o sam rozmiar. ja jeżdżę w sidi bo są najwęższe (z dostępnych na naszym rynku) i najlepiej przylegają do mojej stopy. próbowałem diadory, time'a, shimano a nawet dmt i czułem się jak w kaloszach. podobnie jest zresztą z butami narciarskimi - każda firma ma swoje 'kształty' i radziłbym zacząć od wybrania tej, która pasuje najbardziej, a potem pomyśleć o modelu. sztywność to w tym momencie drugorzędny problem - jeśli but będzie źle dopasowany to straty energii z tego tytułu będą znacznie większe i bardziej odczuwalne niż sztywność podeszwy. podobnie jest z zapięciami - to raczej kwestia gustu, skoro zawodowcy mogą jeździć z rzepami, to możemy i my. zapięcia typu żyłka czy pasek czasem pękają, więc przed zakupem danego modelu warto sprawdzić czy są do nich dostępne zapasowe zapięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 kolega jeździ w sidi i po jednym sezonie rzepy prawie nie trzymają :/ Jest taki wynalazek i nazywa się gwarancja .Ponadto ludzie pomyślcie chwilę .DOBRE RZECZY KOSZTUJĄ i niech nikt nie opowiada że za 20 zł kupi super wypas bo to są durne teksty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Jest taki wynalazek i nazywa się gwarancja .Ponadto ludzie pomyślcie chwilę .DOBRE RZECZY KOSZTUJĄ i niech nikt nie opowiada że za 20 zł kupi super wypas bo to są durne teksty . taki wynalazek jak gwarancja nigdy nie uwzględnia 'naturalnego' zużycia produktu, tj. wszelkich zmian jakie zachodzą w czasie użytkowania zgodnie z przeznaczeniem i wynikają li tylko z 'przebiegu'. dotyczy to wszystkiego, od skarpetek po plazmy. sorry za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Ja kupiłem Time RXT. Zapłaciłem za nie 300 zł u pana Poręby. Jestem z nich bardzo zadowolony bo są bardzo przewiewne, doskonale się trzymają. Użytkuję je od roku i nie ma z nimi problemów. Fakt faktem są na same rzepy, ale na razie trzymają się mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.