roswell Napisano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam! Mam taki problem, po każdym ściągnięciu koła i ponownym założeniu hamulce nadają się do regulacji, po prostu inaczej wygląda odległość pomiędzy klockami a obręczą z jednej i z drugiej strony. Wcześniej miałem hamulce Promax i uważałem to za normalkę. Jednak teraz używam Avida SD-7 i problem się powtarza. Wiem, że to nie powinno mieć miejsca, ale jak to wyeliminowac? Denerwujące jest reguowanie hamulców po każdej złapanej gumie. Jeszcze boję się, gdybym złapał "kapcia" na maratonie, co mam się wtedy bawić w regulację hampli? Jak rozwiązać ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 U mnie takie objawy występowały, kiedy miałam zapaskudzone piwoty. Po ściągnięciu hamulców, przeczyszczeniu, przesmarowaniu i ponownym założeniu dała się odczuć wyraźna poprawa. Pozdrówko zaradcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Po prostu źle zakładasz koło. Hamulce same się nie przestawiają z minuty na minute. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Moja rada jest taka Rozepnij V-ki, otwórz szybkozamykacz od koła. Ustaw koło idealnie równo w tylnych widełkach ramy i tak ustawione koło przymocuj (zamknij szybkozamykacz). Wyreguluj hamulec dla tej pozycji koła. Jak będziesz musiał następnym razem zdejmować koło, to jak będziesz je później zakładał -> włóż koło do tylnych widełek ramy, ale nie zamykaj szybkozamykacza. Naciśnij mocno tylną v-kę i w ten sposób koło ustawi się tak jak za poprzednim razem. I zamykaj szybkozamykacz na wciśnietej v-ce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 mam identyczny problem. ustawie pieknie, cudnie klocki, przyjdzie zmiana detki, lub opony i juz jeden klcoek wyzej od drugiego i rozne odleglosc od obreczy :/ ehh, czyli andrzejek taka metoda jest na pewno dobra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz1306 Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 całkowicie zgadzam sie z andrzejkiem... jedyne dobre roizwiązanie!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 1- przy zaciskaniu dopchnij rower calym ciezarem do ziemi i zapnij;| 2- regulujesz 3- .... 4- zmieniasz detke 5- robisz jak w pkt. 1. nigdy nie mialem problemow tego typu;| a jak sie nie podoba to zamien oske na nakretki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 A linki i pancerze sa dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.