roswell Napisano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam! W zeszłym roku po długim zastanawiwaniu się jaki zestaw wybrać, na początku grudnia założyłem nowy napęd. Nie sądziłem, jednak, że tak szybko padnie. Aktualnie ma troche ponad 9 miesięcy i przejechane 6100 km, głównie na szosie, ale zdarzała się również ostra jazda po śniegu, błocie i w deszczu. Łańcuch jest kompletnie rozciagnięty. Na pewno posłużyłby dłużej gdyby nie jeden błąd, który zrobiłem. Non stop używał z tyłu przełożenia 5 i 6 i one są kompletnie zniszczone ząbki są dosłownie pourywane. Za to reszta zębatek (poza 5 i 6) wygląda jak nowa. W związku z tym mam pytanie, czy przeszłoby coś takiego, że zmieniłbym tylko te dwie zebatki i łańcuch? Czy można je gdzieś kupić? A jeśli nie jaki nowy zestaw mam kupić, łańcuch PC-48, ale kaseta: dalej Sram czy postawić na Shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 gdyby udalo ci sie kupic same zebatki to caly system powinien dzialac prawidlowo pod warunkiem, ze pozostale zebatki sa w naprawde dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Jutro postaram się zrobić foty to sami ocenicie. Ale obawiam się, że będzie ciężko dostać zębatki Srama, wszędzie tylko są Shimanowskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 19 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Zębatek/koronek samych nie da się kupić, a przynajmniej mi o tym nic nie wiadomo. Jeżeli już się uda, łańcuch nie wpasuje się w nowe i będzie po prostu przeskakiwał. Czyli jednocześnie bedziesz musiał zmienić i łańcuch. Poniesie to za sobą kolejne wydatki, gdyż prawdopobonie blaty w korbie będą też mocno ścięte przez stary rozciągnięty łańcuch, że io korba bądź same blaty będziesz musiął wymienić . Jak widzisz to taka mała reakcja łańuchowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.