Skocz do zawartości

[opony] Nobby Nic a Hutchinson Bulldog. Które ?

slav4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Może jeszcze za wcześnie pytać, ale na maratonie w Krakowie (26.08) zapowiada się niezłe bajoro. Dużo odcinków leśnych, a w Kraku ma lać do czwartku. Dalej mi prognoza "nie sięga", ale i tak nie wyschnie. Zresztą Wąwóz Kochanowski straszy i po tygodniu upałów.....

Na Pythonach na 100% nie pojadę bo wiem co się z nich robi w błocie (piękny zapchany slick o wadze 2 kg). Typowo "błotnych" (XCR mud, itp) nie chcę, bo jest jednak trochę asfaltu i odkrytego terenu gdzie do niedzieli ma szansę podeschnąć.

Z racji dostępności i zniżek w USR w grę wchodzą te dwa typy. Nieśmiertelne pytania do użytkowników:

1.co polecicie (mam max 250 PLN na komplet i powinieniem się zmieścić)

2. jak z oporami toczenia i czyszczeniem z błota ?

3. Waga ? NN tylko kevlar, Bulldogi mogę kupić z drutem lub zwijane. Nie walczę o pudło (o pierwszą połówkę klasyfikacji też nie ;) ) i dla 50-100 g zysku na oponie raczej nie chcę przepłacać za kevlar, ale może mnie ktoś przekona ?

4. Szerokość. opłaca się wchodzić w 1.85 ? A może zestaw mieszany 2.1 przód, 1.85 tył ?

Pzdr i do zobaczenia w bajorze :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...