dejot Napisano 2 Września 2007 Napisano 2 Września 2007 Allegro to mi się nie zamyka nigdy. Tylko odświerzam co jakis czas Jak na razie w poniżej 1000 to tylko te słabsze Recony SA bez MC. U-turn jest za 1300 z synkrosu.
Qba66 Napisano 2 Września 2007 Napisano 2 Września 2007 I prawidłowo z tym allegro tak trzymac.. swego czasu można było kupic na allegro Recony 351 SA po 999zł więc chyba warto poczekac.. uważam, że dawac 1300 to przesada..
Szajbz Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 Skąd te niusy? Masz może Pike'a? Jeżdżąc na Psylo z takim samym U-turnem jakoś nie wymieniam ślizgów co tydzień... ludzie sprowadzają piki i sprzedają na forach nówki za 800zł, armia ludzi sie na nie rzuciła, w mojej okolicy były 4 piki, ci co jeździli na min skoku mieli luzy w expresowym tempie, nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje ja tam do pika nic nie mam
dejot Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 Na allegro pojawił się Pike od 600 złotych używany. Jednak już 3 oferty rzucono a do końca licytacji pozostało 6 dni więc nie wiem... Może by poczekac z miesiąc na jakieś obniżki posezonowe?
NorieL Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 Szajbz i dlaczego od razu z pyskiem do mnie? Zastanowilem sie i.... napisalem ze Pike wedlug mnie!!! bedzie dobry. Masz inne zdanie to napisz ale nie jedz po mnie bo noobem nie jestem i swoje juz na rowerze przejechalem. To ze masz wiecej "gwiazdek" nic nie znaczy. Akurat tak sie sklada ze mam Pike i Blacka (ktory takze podchodzi pod ta kategorie) i z tych dwoch do ciezszego xc wybralbym Pike, pomimo koniecznosci zainwestowania w sztywna os. Ciezszcze XC to wedlug mnie All Mountain a do tego Pike sie nadaje. To ze ma 145mm skoku nic nie znaczy, od tego masz u-turn zeby sie nim bawic. Nie zaproponowalem przeciez Travisa albo Nixxona?! Ponadto Pike w polsce mozna dostac po bardzo okazyjnej cenie co dodatkowo przemawia na jego korzysc (czesto taniej nic recoon lub revelation). Co do kwestii lapania luzow przy zmniejszonym skoku, sorry ale wiekszych glupot nie slyszalem(Powinno byc na odwrot, dluzsze golenie = dluzsza dzwignia a co za tym idzie wieksze sily dzialajace na glowke ramy i slizgi w amorze). Problem lezy w innym miejscu. Ludzie rzucili sie na te amory, to fakt, tylko nikt nie wpadl na to ze dla bikera o wadze ponad 70 kg standardowa sprezyna jest za miekka i dobijal przy zjezdzie z kraweznika. U mnie luzow nie ma a z u-turna korzystam dosyc czesto.
Robert Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 Co do tych ślizgów, to jeszcze sporo zależy czy ktoś wie jak się jeździ czy nie. Jeżeli ktoś myśli że ma wypasionego amora i ładuje się jak głupi na każdą wielką przeszkodę z radością, że amor to "połknie" też nie służy jego długiej żywotności. Nie twierdze, że te osoby tak właśnie jeżdżą, ale bardzo wiele zależy od stylu jazdy.
Szajbz Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 NorieL 1.Pysk to ma krowa 2.Dla ciebie mogę sobie zrobić nowe konto z jedną gwiazdką 3.Przekonaj autora żeby kupił pika a nie mnie 4. Co do luzów "Co do kwestii łapania luzow przy zmniejszonym skoku, sorry ale wiekszych glupot nie slyszalem" to ty chyba mało jeszcze widziałeś, mam ci wysłać te piki z luzami? uturn to tylko na asfalt sie nadaje do niczego innego Nie spinaj sie
bodziekk Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 Na asfalt to się sztywniak nadaje. U-Turn wpływający na zużywanie się ślizgów? Nie wiem jak co ci twoi kumple robią, ale ani ja, ani moi znajomi takich problemów nie mamy. Bo niby czemu?
Szajbz Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 dalej nie dyskutuje o u-turnie bo go nie miałem, a tylko mówię co sie dzieje z pikami kumpli koniec OT
dejot Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Tak dziś wpadłem na tą aukcje i się zastanawiam czy nadałby się do enduro : http://allegro.pl/item241263205_marzocchi_...07_okazja_.html Dane katalogowe to 32mm górne lagi 90-130 mm skoku regulowanego za pomocą ATA Zapewne cena jeszcze kilka stów może podskoczyc...
tobo Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 pytanie co dla ciebie znaczy enduro. dwa trzy lata temu widelec o takich parametrach byl widelcem do fr. jesli dla ciebie enduro to turystyka to jak najbardziej. jesli jestes ciezki, lubisz latac - to nie.
dejot Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 80-85 kg to już się łapie do ciężkich? A latanie...owszem ale to nawet nie ułamek dirt jumpingu- do metra w górę i tyleż samo maksymalnie w dropie.
dejot Napisano 6 Września 2007 Napisano 6 Września 2007 Dziś na allegro pojawił się Pike 409 z gwarancja i nie przycinana rura sterowa za 1099 ziko Kupiłem od razu (kilkanaście minut po rozpoczęciu aukcji ) Mniejsza z tym że będę z gołą d latał bo kasy na nic nie starczy ale kupiłem xDDD To chyba cykloza jak myślicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.