tbike Napisano 17 Sierpnia 2007 Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam, Na początku chciałbym się przywitać ! Ostatnio stanełem przed wyborem butów MTB do mojego roweru ( Giant Boulder 2004, robie ok. 300 km rocznie ) i niestety moje możliwości są ograniczone ponieważ mam dużą stope ( wkładka około 32 cm - rozmiar 48, 49 ). Z tego co poczytałem / dowiedziałem się w ofercie SiDi są buty o takich rozmiarach i teraz chciałbym się dowiedzieć czy ktoś w Polsce kupował buty w takich rozmiarach i czy inne firmy mają taka dużą rozmiarówke.
Mad Max Napisano 18 Sierpnia 2007 Napisano 18 Sierpnia 2007 Co prawda ja nie kupowałem aż tak dużego rozmiaru, ale kupowałem buty Sidi i w sklepie mieli rozmiar do numeru 50-tego, więc jeśli chodzi o Sidi na pewno coś wybierzesz (mowa oczywiście o butach spd). Jeżeli chodzi o innych producentów to o ile się nie mylę jeszcze Shimano i jedna firma (niestety nazwy nie pomnę), ale to widziałem w pojedyńczych aukcjach na allegro. Aha - ja buty kupowałem w Poznaniu, ale sprzedają też przez neta.
rymo Napisano 18 Sierpnia 2007 Napisano 18 Sierpnia 2007 Sidi z serii mega http://www.sidisport.com/eng/cycling/art.asp?atp_id=c04 polski dystrybutor oczywiscie ich nie ma (przynajmniej na stronie) shimano...coz ma zanizona rozmiarowke i nie wiem czy dla 32cm znajdziesz..ja mam okolo 30.5 i juz sa problemy :/
tbike Napisano 18 Sierpnia 2007 Autor Napisano 18 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedzi. Skontaktowałem się z jednym sprzedającym z allegro, który ma w ofercie buty Sidi, konkretnie model Bullet i teraz czekam na odpowiedź. Mam także możliwość zakupu takich bucików w Niemczech. Jeżeli ma ktoś namiary na jakieś fajne sklepy to proszę. Na niemieckim ebay znalazłem za ok. 110 euro buty Sidi Bullet 2 w cenie 110 euro. Z tego co przeczytałem na forum to jedyny minus jaki butom Sidi się przypisuje to śliska podeszwa, jednakże sądze że byłyby dobrym wyborem jak dla mnie. Nie wiem tylko jaka jest rozmiarówka w tych butach. Ma ktoś?
frondziak Napisano 18 Sierpnia 2007 Napisano 18 Sierpnia 2007 duzy rozmiar posiada tez Specialized, jest nawet teraz aukcja na allegro, rozmiar 49, długość wkladki 316 mm. Posiadam osobiscie spece ale rozmiar troche mniejszy. Buta polecam.
Mad Max Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 Ja posiadam Sidi Bullet i nic się nie ślizga. Generalnie pisałem już w jakimś temacie o nich - moim zdaniem bardzo dobre buty i jeżeli masz okazję to bierz.
tbike Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Napisano 19 Sierpnia 2007 A masz może informacje na temat jak wygląda rozmiarówka u Sidi ? Potrzebuje buta na stope 32 cm
manio49 Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 ja mam zwykłe buty o wkładce około 30.5 a jeżdżę w specach 48. są dobre. ale na 32 cm 49 pewnie będzie przymałe. sidi są wąskie, a co do dużych rozmiarów to hm. może Lake? albo nike, też do 49. warto przymierzyć
rymo Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 A masz może informacje na temat jak wygląda rozmiarówka u Sidi ? Ech, przeciez podalem link :/ Przyklad: Sidi Genius 5 Mega Perforated Lorica: 40 40.5 41 41.5 42 42.5 43 43.5 44 44.5 45 45.5 46 46.5 47 48 49 50 51 52 Co do szerokosci, moim zdaniem w serii mega chyba poszerzyli buciki. Wkleja z sidi: MEGA LASTMade with a special Mega shape, studied and projected for those who have a high or wide instep or a large foot Skrotowo po polsku: Mega Last. Specjalny kroj dla tych to maja wysokie albo szerokie srodstopie(chyba...raczej chodzi o szerokosc przy kosciach tych od palcow ) badz maja duze stopy.
tbike Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Napisano 19 Sierpnia 2007 Znalazłem taką oto tabelke i według niej powinienem wejść w rozmiar 49. Kwestia tylko czy rzeczywiście będą na tyle szerokie na śródstopiu.
Mad Max Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Zawsze możesz kupić większe i dopasować sobie jakąs wkładkę z obuwniczego, jeżeli oryginalnie będą za wąskie. Chociaż nie wiem na ile to się sprawdzi. Co do szerokości, ja na swoje nie narzekam. Da się je rozciągnąć, najpierw faktycznie przy dłuższych (> 80km) trasach można było to odczuć, ale po tygodniu jazdy było już ok
DuzyMarek Napisano 22 Sierpnia 2007 Napisano 22 Sierpnia 2007 tbike, witaj . Też mam dużą stopę. Do tej pory rozglądałem się właśnie za wkładką 32 cm, ale na nic się nie zdecydowałem - głównie dlatego, że w Poznaniu nie mają nigdzie takich dużych butów. Z tego co zdążyłem się zorientować to LAKE (sklep Secesja w Krakowie) i NORTHWAVE (sklep Bikershop również w Krakowie, sprzedają też na Allegro) mają takie rozmiary. Niedawno znalazłem gdzieś buty NIKE, ale dystrybutor nie miał takich rozmiarów (nie pamiętam danych niestety). Na SIDI w ogóle nie patrzyłem, bo ceny zaporowe, podobnie jak SPECIALIZED. Natomiast ta tabelka wcale nie jest najlepszym porównaniem, "czternastka" "czternastce" nierówna. Najważniejsza jest długość w mm, najbardziej obiektywne porównanie. Pozdrawiam!
tbike Napisano 22 Sierpnia 2007 Autor Napisano 22 Sierpnia 2007 Cze Marek, w tym sklepie co podawałem na ebay.de sprzedawca ma nawet Sidi Bullet 2 Mega w rozmiarze 51. Niestety nie jestem w stanie ocenić jak ten rozmiar przekładałby się na 'rzeczywistość'. Nie mniej jednak, mój tłumacz jutro wyśle do tego sklepu zapytanie po niemiecku i może dowiem się jakiś szczegółów.
Mad Max Napisano 23 Sierpnia 2007 Napisano 23 Sierpnia 2007 Zmierz długość wkładki w swoich butach (które używasz i są ok) i niech w sklepie zmierzą w tamtych (co masz kupić), jak będze taka sama to brać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.