Skocz do zawartości

[rama]kross level a6

nabial

Rekomendowane odpowiedzi

dodam ze teraz jezdze na krossie vission xao - pierwsze sensowne rowerki tej firmy, od tego zaczynali, rozmiar 21,5" i mostek ok 90mm i z checia dalbym taki 100-110mm, dodam taka niecodzienna dlugosc - od srodka kiery(tam gdzie sa sruby na mostku) do srodka rury podsiodlowej mam 65cm, w zwiazku z tym jaka dlugosc mostka musialaby byc zeby w 19" tego krossa odleglosc ta byla taka sama? sztyca sie nie martwie:)

• 4 tygodnie później...

Ja mam nogi 81 cm i 19-tka jest idealna. Tzn. wolał bym 18,5 :P ale nie zawsze ma się ideał :D

Wg. spokojnie możesz brać 21 cali przy 88 cm nogi - tym bardziej że ta rama ciut dłuższa, co przy twoim wzroście jest zaletą. Jak lubisz pozycje relaksacyjną i dużo pod jajami, bierz 19.

• 7 miesięcy temu...

A teraz brałbym 21". 19tka jest dla mnie (przy 184 cm wzrostu) po prostu za krótka! Kumpel ma 21'', przymierzałem się, jeździłem tylko mostek dałbym krótszy niz standardowe 110 i byłoby super. A przy mostku 100-110 to chyba tylko 20'' by mi odpowiadała :D

ulvgar a masz sztyce z seatbackiem czy bez?

ja mam 183cm i 19" jest prawie idealna, mam sztyce z seatbackiem, siodelko przesuniete do ograniczkida do tylu, mostek 110mm, alec chetnie bym widzial dluzsza o 1cm rame i wtedy siodelko bym przesunal lekko do przodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...