Skocz do zawartości

Tour de Pologne

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Napisano

hej

od niedzieli większość z Nas roweromaniaków ogląda i fascynuje sie Tour de Pologne

więc mam propozycje opisujcie swoje wrażenia jakie macie z wyścigu i wszystko co z tourem związane

wczoraj peleton zawitał do mojego miasta więc nie mogło mnie tam zabraknąć, oglądałem finisz na żywo B)

Po finiszu uśmiałem się po pachy wraz z kolegą gdy dzieci biegały i prawie wyrywały bidony kolarzom a jednemu z grupy T-mobile omało co kasku i ciuchów nie stracił jak je położył do prania koło wozu technicznego:)

oczywiście zawitałem na do "parku maszyn" gdzie mechanicy pracowali miedzy innymi nad rowerami Marka Rutkiewicz(Olsztynianina) i Adasia Wadeckiego(też z war-maz) który miał wywrotkę niestety :P a mógł być wysoko

ich sprzęt jest naprawdę super choć jak wszyscy wiemy to nie są zespoły z elita ProTour

a na zakończenie miałem przyjemności za mienić kilka słów z kilkoma zawodnikami

jako Olsztynianin jestem przekonany że w tym roku Marek będzie na podium :)

a jakie są wasze typy????

Napisano

Dzisiaj ogladalem koncowke w Gdansku, nawet pare fotek udalo sie pstryknac, niestety polakow nie uchwycilem.

image00001pe2.th.jpg

image00003xh3.th.jpg

image00004ua2.th.jpg

image00006vt4.th.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

To się dzisiaj Gdańska drogówka popisała na ostatnim kilometrze ;) Nie tylko ze autobusy stały w wąskim gardle al też radiowóz w poprzek. Chyba ktoś po leci za to bo była chwila grozy?? ;)

Napisano

no z tym radiowozem to beka i to pod koniec jak byli rozpędzeni...dobrze że żadnej kraksy nie było

nie tam że coś narzekam ale jakiś tandetny ten tdp chodzi o relacje tv

mam wrażenie że nie którzy reporterzy to nie wiedzą ocb

mało wnikliwych komentarzy oj taak nie ciekawie jakoś kurde.. na tdf to pamiętam biegłem ze szkoły .. :)

Napisano

Masakra! Ale gleba pana z T-mobile i innych ktorzy zostali zacheczeni :/ Cholera... sam finisz i gleba... Oby nic powaznego sie nie stalo i mogli jutro wystartowac.

Napisano

Gleba straszna, aż w fotelu człowieka podnosi... ale widziałem tam na powtórce, że zawodnik dostał czymś w pierś, najechał na coś co wystawało z boku - ręka albo coś innego. Czysta głupota oglądających.

Napisano

Dla mnie szok. Widok kolarzy slizgajacych sie po asfalcie jak po lodzie nie wygladal przyjemnie. Gerald Ciolek wjechal w te plotki poniewaz byly nierowno ustawione. Moim zdaniem to nie jego wina. Wczoraj rowniez byla wpadka na koncowce.

Jak bedziedzie miec linki do zdjec i filmow to dajcie.

Napisano

Jeżeli to prawda że jakiś człowiek zrzucił Ciolka z roweru to ręce opadają. Przecież oni jadą z 80km/h, przy tej prędkości można się po prostu zabić, przecież kolarstwo to jego zawód i z tego żyje jak jest zdrowy. Czy my Polacy jesteśmy tacy źli czy tylko głupi ?

PS Eddy Merckx również został znokautowany podczas TdF na Lanca napluto

Napisano

Na powtórce było widać jak zahaczył o coś wystającego (to była chyba ręka). Ale nikt przecież nie zrobił tego specjalnie. Po prostu brak wyobraźni u tego gościa.

Kilka zdjęć zrobionych już po zakończeniu. Jak finiszowali to za duże emocje były, żeby robić zdjęcia. Na zdjęciach kolarze oglądają na telebimie powtórkę z kraksy, jest też Danilo Di Luca oraz zmasakrowany dotychczasowy lider Wouter Weylandt i jego uszkodzony rower.

http://przeor1.fotosik.pl/albumy/268632.html#e

Napisano

Widziałem dzisiaj tę kraksę na własne oczy... W sumie nie widziałem dokładnie co było przyczyną, choć stałem około 3 - 4 metry za linią mety - wiadomo, emocje są za duże żeby zobaczyć szczegóły... Nie da się jednak ukryć, że kolarze wjechali na finisz bardzo szeroko a przed samą metą było małe zwężenie. Do tego kibice... Prawie każdy miał jakąś flagę, rękawicę z reklamami itp. więc to logiczne, że będą nimi machać - w końcu o to chodzi... No cóż... tak to już jest w sporcie, że trzeba się liczyć z upadkami, kontuzjami itp.

Widok ślizgających się kolarzy był okropny... Jeśli znajdę chwilkę czasu to może wrzucę swoje fotki - zaraz obejrzę co udało mi się uchwycić.

Najważniejsze, że nikomu nic poważnego się nie stało...

Napisano

witam

dziś niestety nie mogłem oglądać relacji ale z opisów wynika że dużo się dziś działo:)

co do upadku to ja im nie za zdroszcze ze 2 miechy temu wpadłem w dziurę na zjeździe i walnołem na szczęście do rowu i prętkość nie była tak jak u nich ponad 60km/h tylko kolo 45km\h a i tak chwile trwało zanim sie pozbierałem

a wiecie czy któryś z naszych kolarzy ucierpiał w tej kraksie?

a co do komentatorów i relacji to zgadzam się że są strasznie kiepsko im to w tym roku wychodzi

a nie miałem okazji oglądać relacji na eurosporcie2 tam są zawsze dobre komentarze typu na zjeździe jest pod górkę :)

Napisano

Z tego co widzialem w tv to nie z ekipy TMobile sie przewrocil pierwszy, ale ten ktory rozprowadzal dzisiejszego zwyciezce ;)

Z jego ekipy.

Po 2, sadzilem ze gwizdnal sie o barierke <nozke> a nie o kibica :)

No i mowili ze obfity krwotok z nosa mial <zlamanie badz pekniecie>, trzymal sie za reke, podobno <niby, ale slabo mi sie chce w to wierzyc> ktos najechal mu na szyje :) ale do karetki doszedl o wlasnych silach.

Jesli chodzi o ten wypadek to uwazam, ze to jakis sukces, cud ze Ciolek przezyl... przy 80km/h asfalt wydaje sie byc dosc twardy... tym bardziej jesli wpada na Ciebie fragment peletonu :)

Co do dzisiejszego etapu sie nie wypowiem, bo nie widzialem calosci ;)

Napisano

Jeśli ktoś z Was jest zalogowany na studentix'ie to w moim albumie (Dawid Brudnicki) jest parę fotek z mety. Niestety nie mam czasu na wrzucanie ich gdzie indziej.

Napisano

No dobra, niech Wam będzie :)

Wrzuciłem je na swój serwer, dzięki temu macie oryginalną rozdzielczość (każde zdjęcie ma około 1 MB)

Finisz zaczyna się od godziny 16-16-20

http://farmacja.witaj.info/dave/64TdP/

PS. Jeśli chcecie na jakiejś stronce wkleić linka do zdjęć, to najprawdopodobniej będzie trzeba go później ręcznie wkleić w pasek adresu gdyż mam włączoną ochronę przed linkowaniem (dlatego tutaj podaję w tagach code)

PS2. Zdjęcia z 16-16-20 , 16-16-21 , 16-16-22 są chyba najlepsze, jeśli można tak o nich napisać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...