SLOSO Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam.. zastanawiam się nad kupnem nowego roweru i w oko wpadły mi 3 modele: CORRATEC X-VERT MOTION '07 http://allegro.pl/item225624924_okazja_mtb..._motion_07.html Przejechałem się na nim kawałek, i muszę przyznać, że rama ma super sztywnośc. Rower naprawde dobrze przyspiesza. Osprzet deore. SCOTT REFLEX 40 '07 http://allegro.pl/item225701022_okazja_row...flex_40_07.html hmm.. osprzęt alivio, acera, suntour xcr lo.. właściwie to bardziej przyciąga mnie wyglądem niż osprzętem. UNIBIKE EVOLUTION 2007 http://allegro.pl/item224691963_unibike_ev...is_krakow_.html Słyszałem, że ludzie chwalą Odstrasza mnie troche amortyzator i niepewność co do ramy. Jeszcze w podobnym przedziale cenowym fajna jest taka merida http://allegro.pl/item222654470__merida_ma...od_merluk_.html tylko, że z axel-em z przodu. Dodatkowe info: Jeżdżę ok. 70% teren (lasy i góry) i 30% asfalt. ok.183cm wzrostu i 74kg wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 scott ma najlepsza baze, czyli rame i przyzwoity amortyzator, jezeli chcesz rower rozwojowy to wez go jezeli chcesz jezdzic bez zmian ile sie da to chyba corratec, chyba dlatego ze slyszalem ze te ramy pomimo ze wygladaja niecodziennie, to sa bardzo dobre, a manetki i przerzutki rownej, wysokiej jak na ta cene grupy deore to mocny pkt merida troche nacudaczona, bo ten xt tak troche nie pasuje tam i wsadzony jest chyba po to, zeby byl lans, rama jak dla mnie porownywalna do scotta, zapewne ciezsza, ale amortyzator lepszy - rozwojowka tak samo jak scott wybor nalezy do ciebie - na czym ci zalezy ja bym wzial meride i sprzedal ta xt a wsadzil alivio i mial w kieszeni 50-70zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 no tak jakby. całe alivio, tylko z przerzutką tylną sie wybili. u mnie w rowerowym jest fenix race 93 z całym napędem deore i RST gilą z regulowanym skokiem. teraz kosztuje chyba 1500zł, mój tata go sobie wczorak kupił i fajnie mu sie na nim jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Następnym razem stosuj się do zapisów regulaminu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Nie lepiej było kupić Krossa Levela A4 albo A6 2007? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Z tych, które podałeś raczej brałbym Scott'a. Osprzęt można zawsze wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Ja zatanawiał bym sie jeszcze nad krossami bo póki co to biją na głowe wszytskich. Ale jezeli chodiz o te trzy które podałes to scott. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ja zatanawiał bym sie jeszcze nad krossami bo póki co to biją na głowe wszytskich. Ale jezeli chodiz o te trzy które podałes to scott. ja bym sobie darował Krossa,może i bije na głowę wszystkich ale mam poważne wątpliwości co do jego jakości-i żeby nie było to jestem posiadaczem V4 i jakoś nie jestem zachwycony:(. może obejrzyj Unibike Expert- bardzo wypaśny rowerek na przyzwoitym osprzęcie, na stronie firmowej jest za 2500zł ale w firmowych punktach można go wyrwać za 2000zł a to już niezła oferta:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Nie lepiej było kupić Krossa Levela A4 albo A6 2007? Ja zatanawiał bym sie jeszcze nad krossami bo póki co to biją na głowe wszytskich. Ta jasne i za niedługo cała Polska bedzie śmigać na Krossach. Kolega proponuje 3 modele, a Wy mu wyjezdzacie z Krossem... ;/ Scott, dobra rama i amor całkiem przyzwoity, a osprzęt wiadomo kiedyśsię zuyje i bęedzie trzeba wymienić. Zastanowiłbym się rtównież nad Meridą osprzęt troche lepszy do Scotta. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Sixer i co w tym złego ze cała polska bedzie jezdzic na krossach? skoro sa najlepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLOSO Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Jednak zdecydowałem się na Krossa A6 Dzisiaj powinien do mnie dotrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaJaS Napisano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Mam tego Corratec'a i jest naprawde swietny. Na asfalcie spisuje sie swietnie, w terenie rowniez! Nie mowie tutaj o jezdzie w lesie, ale o wyprawach w gorach Naprawde spisuje sie niesamowicie. Bylem na nim w karkonoszach jeszcze przed przegladem i zadnych problemow. Przerzutki bez zastrzezen, nic sie nie wyregulowaly, amortyzator- no troche jeszcze nie wyjezdzony, ale po kilku dniach juz ladnie chodzil Do tego dobre kola- po tych wszystkich zjazdach tylko leciutko sie wycentrowaly, ale to trzeba sie przyjrzec Bardzo leciutki- 13,4kg, co mi sie bardzo przydalo,. gdy musialem go niesc przez jakies 4km w gore po ogromnych kamieniach Hamulce tez calkiem dobre, mocno trzymaja i sa dosc wytrzymale, bo naprawde czesto ich uzywalem i sprawowaly sie naprawde bez zarzutu. Do tego jest bardzo wygodny, ja osobiscie wcale nie narzekam, plecy mnie nie bola po dluzszej jezdzie, nogi dopiero jak juz skoncze jezdzic Mysle rowniez, ze tez jest rozwojowy, bo raczej duzych problemow ze zmiana osprzetu i innych nie bedzie Pozdrawiam i polecam rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.