Skocz do zawartości

[Kupię/sprzedam]

Grabarz

Rekomendowane odpowiedzi

Kupię oś przedniej piasty pod nakrętki, średnica 9mm tak jak w torowych przednich piastach (przynajmniej w miche i blb).

Mogę kupić nawet całą piastę jeżeli ktoś ma jakąś szosową starą na nakrętki a nie szybkozamykacz i przeszczepię oś do swojej piasty, tylko musi być koniecznie 9mm.

Kaemes mógłbyś mi wytłumaczyć o co chodzi?

Jak już wiesz, chcę przerobić piastę campy z szybkozamykacza na oś pod nakrętki. Mogę kupić nakrętki miche z gwintem 9mm które pasują do gwintu który jest w tej chwili w osi pod szybkozamykacz. Z tego wynika że gwint w nakrętkach miche i gwint w oryginalnych konusach piasty campagnolo jest taki sam. Więc wystarczy kupić dłuższą oś 9mm i wszystko powinno grać. Czy się mylę?

Papista na pewno kupiłeś oś 9mm? We wszystkich sklepach w moim mieście mieli ośki z gwintem 8,5mm lub 9,5mm dlatego piszę tu. Do jakiej piasty i jakich nakrętek ją użyłeś jeżeli można wiedzieć?

Marian! Tak jak pisałeś nie jest to zwykłe 9mm bo musi ono pasować do campa, problemem jest skok na gwincie i jeżeli kupisz inną ośkę np shimano to konusy już nie będą pasowały a jeżeli kupisz komplet ośkę nakrętki i konusy jakieś inne to się nie zgrają z łożyskami więc musisz kupić tak jak mówiłeś miche, campagnolo czy jakies gipemme. Jak by co to mam nakrętki torowe pod ośki shimano do starych dura-ace na 9 mm.

więc musisz kupić tak jak mówiłeś miche, campagnolo czy jakies gipemme. Jak by co to mam nakrętki torowe pod ośki shimano do starych dura-ace na 9 mm.

miche na tor ma taką samą średnicę i skok gwintu co shimano (przynajmniej szosowe, o torowej grupie się nie wypowiadam).

Wychodzi na to że to układanka którą ciężko będzie rozwiązać kupując przez internet.

W ciemno kupować i liczyć że pasuje nie ma co.

Może to coś jeszcze zmieni. Na konusie do którego potrzebuję dłuższą oś jest oznaczenie 9 X 26

Ostatecznie będę skazany na szybkozamykacz bolt on, wrzuce aluminiowe końcówki do kreta, wypoleruje i może nie będą tak się rzucać w oczy. Będą udawały nakrętki :)

Przy okazji:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12489757

koła sprzedam info pw

obecnie z tyłu łożyska wybite, czekają na wymianę, zębatka zdjęta, gwint zębatka i kontra ideał, przetarłem szmatą i niewiać że coś było nakęcane

nowe łożyska przód, dodam opony free, proste twarde markowe

Picasa Web Albums - Damian Jama - tor

piasta już nie jest flip flop, ma gwint z jednej strony

adas651, co prawda to dział ostre, ale akurat czegoś takiego szukam, no może nie do końca ale jest bardzo blisko:) Wyczyść skrzynkę bo maila nie mogę do Ciebie wysłać, albo napisz do mnie ile za całość?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...