Skocz do zawartości

[Kupię/sprzedam]

Grabarz

Rekomendowane odpowiedzi

Konik

nie mialem na mysli skidowania. chodzi o lapanie snejka. myslisz,

ze plyn rozwiaze ten problem?

to teraz pojechałeś po bandzie ze snejkiem i szytkami.

ps serio myślicie, że tego nie przemyślałem i ot tak pozbyłem się starych kół, złożyłem nowe i do przodu?

ps2 teoretyków proszę o niewypowiadanie się.

Zresztą olać, koniec ot. Sorry, ale nie czuję się w obowiązku tłumaczenia z moich decyzji.

Snejk snejkiem, ale tak fajnie się jeździ na niskich ciśniniach, poważnie fajnie, że jedną szytkę tak nadziałem na ziarno żwiru, że prawie je musiałem z wnętrza gumy wyciągać :) przy niskim ciśnieniu można ostrym żwirem przeciąć szytkę o obręcz, dlatego w zimie, kiedy pobocza są sypnięte i żwirki się zdarzają, nie warto dla lepszej przyczepności jeździć na pół flaku.

Uszczelniacz Tufo wydaje się być niezły, ale większość moich km po mieście była bez niego. Na dwóch kompletach szytek w mieście przejechałem około 1000 km, jedną z nich udało mi się załatać uszczelniaczem, dwie przeznaczyłem na naukę łatania, - rezultaty słabe, bo traci się regularny kształt, ta z dziurą jak stodoła to była Wiktora naklejona kontinental klejem, po zerwaniu - mozolnym z obręczy, taśma zlazła z szytki. Ot tego się nie powinno mieszać. Szytkę Tufo przd taśmą czy klejeniem warto kilka dni potrzymać na obręczy żeby się naciągnęła..

moze na szytkach jeszcze nie jezdziliscie, wiec teoretyczne wypowiadanie nie ma sensu.

ale, ze mam cos ciekawego, a akurat z szytkami jest to zwiazane, to:

mam dwie NOWE obrecze ambrosio montreal w rozmiarze 650C, 32H.

cena za sztuke 80zl.

szytki takie jak na zdjeciu (torowe, continental - zalozylem tylko pokazowo) dostepne u fixie.pl

73821_118795514852076_100001648842068_132511_6795416_n.jpg

SAM_1375.JPG

SAM_1376.JPG

Dzien dobry,

Mam niestety/stety 53z z przodu, wiec

poszukuje zebatki na tyl 20 lub 21 zebow.

Gdzie mozna kupic cos takiego w Polsce?

(tylko nie te z blachy)

Wiem, ze moge kupic w USA lub w UK, ale

moze da sie u nas?

pozdrawiam

MarcinB

Pojedz do rowerowego i popros o pojedynczą nakretke na wolnobieg - w najzwyczajniejszych sklepikach rowerowych maja takie cuda po 20 i 16 zebów, a koszt to 5zł. Tez jezdzilem 53x20 i nic mi sie nie stalo przez 3 sezony z ta nakretka.

Pojedz do rowerowego i popros o pojedynczą nakretke na wolnobieg - w najzwyczajniejszych sklepikach rowerowych maja takie cuda po 20 i 16 zebów, a koszt to 5zł. Tez jezdzilem 53x20 i nic mi sie nie stalo przez 3 sezony z ta nakretka.

No wlasnie tez mam takie za 5 zlotych i niestety czesto maja

bicie, chociaz sa z miekkej blachy wiec i tak sie wszystko ze

zoba uklada. Skladam drugie ostre i zamarzyla mi sie zebatka CNC.

Ze zmiana blatu tez mam problem poniewaz mam 135 BCD i znowu

problem dostac jakis blat. Ostatnio przeoczylem na Allegro

(chyba od Pana Gromady) blat za 100zl.

pozdrawiam

MarcinB

Ja mam do pogonienia ramę Wichra z delikatnym mankamentem (żadne pęknięcie czy coś w tym stylu). Kolor czarny, proszkowo malowana, od malowania nie tknięta (nic do niej nie montowałem, więc wygląda jak nówka sztuka), ale bez widelca. Rozmiar 55 cm (c-c rurka pozioma) zdaje mi się. Za 400 orzełków + wysyłka ją oddam. Jutro (znaczy się w niedzielę) po południu zmierzę ją dokładnie i jakieś foty zrobię. Zainteresowany?

wiosna z tymi snejkami toś faktycznie poleciał

szytka jak szytka. do tyłu się nie jaram bo nie da się w środek włożyć 2 opony :(

konik składaj co tam chcesz tylko w końcu wyjdź z tego akademika bo póki co nikt cię nie widział z tego co wiem

a ty kabekaes włóż sobie te campy w wentydż tornister bo do jazdy po mieście to one się nie nadają i wiosna już o tym bardzo dobrze wie. dlatego też do fixa lepsze są miche. ale skąd masz to wiedzieć. twój rower stoi oparty o biblioteczkę. tym samym ani nie jeździsz ani nie czytasz

i powściągnij język bo nie jesteś u siebie na forum o harrym potterze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...