12p Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Warto dodać, że Wicher poza sentymentem, nie jest wart tych pieniędzy, choć być może są tacy, którzy płacą.... i chwała im za to. A już Wicher po proszku to jest ryzyko, bo klubowa historia to kompletny brak fizycznego szacunku dla tych ram przez lata używania, i leżakowania, i nie wiadomo jak ta rama wyglądała po piaskowaniu.... Ogólnie rama za 50- 100 zł jak niegdyś bywało - można było się zastanawiać. 200 zł to chyba granica rozsądku, może jakby ktoś wyjął z szafy Wichra w stanie igła wyceniłbym go wyżej, ale takiego nie widziałem bo to nie składak, i zjadacze chleba go kiedyś nie kupowali... Geometria Wichra jest dla mnie idealna - z oryginalnym widelcem, ale już sztywność tylnego trójkąta fatalna. Rower pływa przy sprintach. Widelec w opinii kolarzy z epoki jest też tykającym nieszczęściem, które choć trochę ratuje wbity weń drewniany kołek. Sam przez lata mocno dałem w kość swojej ramie, i ...nic. Ale strach jest. no ale niestety w chwili obecnej wichra nigdzie nie kupisz za 50-200pln niestety, i chyba żadnej torowej ramy za takie pieniądze się nie znajdzie. Niestety jest moda, jest sporo osób chętnych, wszyscy podnoszą ceny, bo i tak za takie pieniądze ktoś kupi. Tak jak w handlu od zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Piszę tylko po to żeby Ci co się zastanawiają, bo nie mają, zastanowili się trzy razy kupując Wichra za chore pieniądze :-). Ceny się przegrzały.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 czemu ktoś usuwa moje posty?! Pisałem ,że teoretycznie technicznie wartosc wichra jest taka sama jak huragana czy sporta. Co innego romet super czy special , którego robił chyba juz osvaldo (osca). Fixed freaks maja za 750 wichra :D a za 990 rychtarskiego na columbus AIR z widelcem. Nieporozumienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 2 lub 3 dni temu sprzedał się Wicherek z widelcem i sterami za 300 na allegro. edit: nie wiem czy przypadkiem kolega newman88 go nie zakupił bo nick z allegro to n...8 MZ cena dobra za taki komplecik, choć to malowanie i nick sprzedawcy nieco niepokojące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Macie jeszcze te śruby do zaciśnięcia sztycy? Może mi być niedługo potrzebna ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 .... Pisałem ,że teoretycznie technicznie wartosc wichra jest taka sama jak huragana czy sporta. Co innego romet super czy special , .... Nie masz racji, polska produkcja była niepowtarzalna i mój Wicher jest na bdb rurach prawdopodobnie Reynoldsie ( szt.siodła 26,4, lekka, nie kwitnie rdzą nawet po soli. Nie ma żadnego porównania do Huragana, czy zwykłego Jaguara, tylny trójkąt jest z cieńszych rur mimo, że u góry gięte w "U". Wszystko zależy od egzemplarza. Wicher odpowiada mi z powodu geometrii, w przypływie gotówki zamówię sobie kopię u pomorskich mistrzów :-) Tymczasem u Olsha na Potockiej 14 jest od groma ram pięknych CCCP rekordów, niektóre naprawdę w fajnym stanie z dobrym lakierem nawet z old korbami,( śliczne, na kliny) ceny na pewno nie po siedemset, jeśli ktoś jest żywotnie zainteresowany to znajdę telefon... Gdybym nie miał Wichra - mocno bym się nad takim zabytkiem zastanawiał... wcześniej były też jakieś alu ramy chińczyki dla wielbicieli dizajnu lat 80. Grube takie. A to sklep więc ceny przecież nie super okazja tylko normalny towar wystawiony. Tak więc Wichrowi za 700 stanowczo nie. PS Jeździłem na alu Rychtarskim baardzo fajna rama... PS2 śruba pod siodło - też poszukują do drugiego roweru. Ponoć bywały w Dekatlonach? Namierzył ktoś ostatnio nową porcję w innym sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Temat ruskich ram u Olsha był już wałkowany kilka razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Nie śledzę aż tak tematu, mają jakiś felerio? Rozpadła się pod kimś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Nie o to. Generalnie to takie "ruskie czołgi" czyli zero finezji, ciężkie i grubo ciosane. Przeszukaj forum, coś na pewno znajdziesz. Ktoś na takiej jeździ (był taki zielony w temacie ekshibicjonistycznym). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Z wierzchu po nich tego nie widać, a waga - nie sprawdzałem ale kto je tam wie, a od wichra dizajnem się nie różnią z 3 metrów takie same, gwint suportu standard, od biedy można się toczyć jak ktoś choruje na haki do tyłu A zakładając pancerną wytrzymałość - to tylko lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Ty jakiegoś chyba dobrego Rekorda widziałeś, bo te od Olszewskiego, które tu były demonstrowane, to skrajnie się różniły od Wichra. Serio serio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Dla mnie taki: http://velospace.org/node/11539 podobny jest do Wichra, dopiero mufy i zaspawane inaczej rury pod siodłem krzyczą Rassija!!! Ale na nim nie jeździłem.... A tak na marginesie ciekawe czy standard gwint na widelcu jest taki jak w Wichrze czy bardziej... europejski, Najbardziej w tych rekordach wpadł mi w oko złoty, kolor prawie taki jak mój Wicher.... Tu jest podobny :http://velospace.org/node/30874 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
12p Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Kupię mostek typu fajka, tanio. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 itr . ale ten jest jakis inny niz te od Marcina , tamte sa bardziej leniwe. Choć moze i takie mogą miec/mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a197 Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 1.Rama szosowa aluminiowa „Thunder”, nowa: wymiary: - od sterów do sztycy podsiodełkowej 56 cm - od sztycy podsiodełkowej do suportu 54 cm - od suportu do sterów 65 cm - rura sterowa 12 cm - stery 1 1/8" Cena: 99 zł 2.Widelec szosowy, stalowy, niebieski, 1 1/8 cala, nie gwintowany, rura sterowa długa, nie przycinana- dla zainteresowanych sprawdze dlugość, cena: 99 zł. 3.Korba „stara-szkoła” Ritchey, na kwadrat, kwadrat w bardzo dobrej kondycji, gwinty na pedały w stanie idealnym, jeden blat- zębów 52? Sprawdzę dla zainteresowanych, cena:79 zł 4.Pedały platformy, używane, gwinty sprawne, cena: 10 zł. 5.Wkład suportu, Accent, nowy, 68x113mm, cena: 20 zł. 6.Obręcz szosowa, nowa alexrims AT 450 32 dziury, cena: 39 zł. 7.Koło przód, alexrims AT 450 32 dziury, Shimano tiagra, nowe, nawet się nie przekręciło w rowerze, cena: 99 zł 8.Opony, dwie sztuki, nowe, Rubena, 700x23, cena:35 zł 9.Stery 1 1/8, kulki, NECO (chyba) nowe, cena: 20 zł 10. Mostek 1 cal, fajka, wpuszczany w ramę, nowy, kalloy (chyba) dlugość 115mm? (sprawdze), cena: 15 zł 11.Kierownica prosta, stalowa, nowa, cena: 10 zł Dla zainteresowanych foto na maila, na Śląsku możliwość interesu z ręki do ręki, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 timbuk cwaj do sprzedania http://picasaweb.google.com/lh/photo/hKqUOO8366sa1zkDGHv9iQ?feat=directlink kontakt gg 6038811 jak ktoś cierpliwy i się wybiera to może odebrać na pcmc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a197 Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 1.Rama szosowa aluminiowa „Thunder”, nowa: wymiary: - od sterów do sztycy podsiodełkowej 56 cm - od sztycy podsiodełkowej do suportu 54 cm - od suportu do sterów 65 cm - rura sterowa 12 cm - stery 1 1/8" Cena: 99 zł 2.Widelec szosowy, stalowy, niebieski, 1 1/8 cala, nie gwintowany, rura sterowa długa, nie przycinana- dla zainteresowanych sprawdze dlugość, cena: 99 zł. 3.Korba „stara-szkoła” Ritchey, na kwadrat, kwadrat w bardzo dobrej kondycji, gwinty na pedały w stanie idealnym, jeden blat- zębów 52? Sprawdzę dla zainteresowanych, cena:79 zł 4.Pedały platformy, używane, gwinty sprawne, cena: 10 zł. 5.Wkład suportu, Accent, nowy, 68x113mm, cena: 20 zł. 6.Obręcz szosowa, nowa alexrims AT 450 32 dziury, cena: 39 zł. 7.Koło przód, alexrims AT 450 32 dziury, Shimano tiagra, nowe, nawet się nie przekręciło w rowerze, cena: 99 zł 8.Opony, dwie sztuki, nowe, Rubena, 700x23, cena:35 zł 9.Stery 1 1/8, kulki, NECO (chyba) nowe, cena: 20 zł 10. Mostek 1 cal, fajka, wpuszczany w ramę, nowy, kalloy (chyba) dlugość 115mm? (sprawdze), cena: 15 zł 11.Kierownica prosta, stalowa, nowa, cena: 10 zł Dla zainteresowanych foto na maila, na Śląsku możliwość interesu z ręki do ręki, pozdrawiam. nowe ceny: 1.Rama szosowa aluminiowa „Thunder”- Cena: 79 zł rama+zacisk+szyca accent+siodło author (wszystko nowe), cena: 150 zł 2.Widelec szosowy, stalowy, niebieski, 1 1/8 cala- cena: 79 zł. 3.Korba „stara-szkoła” Ritchey, na kwadrat, cena:69 zł 4.Koło przód, alexrims AT 450 32 dziury, Shimano tiagra, nowe, nawet się nie przekręciło w rowerze, cena: 79 zł 5.Opony, dwie sztuki, nowe, Rubena, 700x23, cena:30 zł 6. mostek- fajka- 1 cal wpuszczany+ kierownica, cena:20 zł http://www.fotosik.pl/pok...10919b14d6.html 7. Stery zintegrowane 1 1/8, kulki, NECO (chyba) nowe, cena: 20 zł foto: http://a197.fotosik.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 kupię Koło używane miche/novatec Sama piasta tez styknie byle używane niedrogo odbiorę w poznaniu lub na pcmc z chęcią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 kupię Koło używane miche/novatec Sama piasta tez styknie byle używane niedrogo odbiorę w poznaniu lub na pcmc z chęcią Mam piastę Miche ze zjechanym gwintem kontry jeśli cię interesuje:P No i będę na PCMC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naimwwa Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Kupię ramę szosową wysoką na 54 / 52 cm (podsiodłowa c-c), najlepiej z widelcem pod kółka 28" proszę o kontakt na gg - 1899725 lub forumowe pw dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorian Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Nazbierało mi się kilka części, które może komuś się przydadzą... Tarcze z korby Truvativ Elita. Nowe, 52-39-30, BCD 130. Identyczne jak na zdjęciu. Korba THUN, używana w stanie bdb, gwinty i kwadraty nie zniszczone, zębatka 42, BCD130, ramiona 170mm. Do korby suport Sh 105. Hamulec Tektro R350, nowy/nieużywany/niemontowany Klamka Tektro RX 4.1, używana, bez rys w bdb stanie Mostek i kierownica z roweru poniżej, używane. Mostek anodowany Jeśli ktoś byłby czymś zainteresowany proszę pisać na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Oddam ramę Wichra w dobre ręce (lub zamienię na większą torową). Więcej w tym wątku (ostatnie posty): http://www.forumrowerowe.org/topic/60289-rama-jaki-rozmiar-pod-ostre-kolo-dla-187cm/ Więcej info na PRIV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 thorian, biorę klamkę Pisz na priv ile i jaki numer konta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NmN Napisano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Prawe ramię shimano 105, FC-1056, praktycznie nowe, zdemontowane z roweru Więcej na priv. Mój odnośnik Mój odnośnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naimwwa Napisano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Kupie korbe na kwadrat. Najlepiej 48z lub 50. Ale jesli macie jakies 46/47 to rowniez mi podpasuje. Sprawa pilna. najlepiej z warszawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.