johndoe2 Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 A po cholerę zdjęcia suportu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasiowaty Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Kupię siodło do 50 zł selle italia turbo itp. gg. 6455927 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Mam czarne turbo i białą mundialitę. gg 4204457. foty jak sieciu zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Za niedługo (pewnie miesiąc/dwa) będę sprzedawał Olmo: - rama z widelcem i sterami campagnolo record - olmo competition z 78-79 roku - oryginalny lakier, więc ze względu na wiek w wielu miejscach porysowany, ale dobrze się trzyma i rdzy nie ma, rozmiar 57; - koła na obręczach FiR Zeus (nyple chowane w obręczy, dodaję klucz do ich obsługi): - przód - 18 szprych płaskich, piasta miche expert (świetnie się kręci) - tył - 24 szprychy, piasta Gromady pod rozstaw 126, kręci się jak nowa, miały być płaskie szprychy, ale nie było na razie kasy, więc tylko otwory są ponacinane, a zaplecione na zwykłych; - sztyca - campagnolo record titanium praktycznie nowa (kupiłem parę miesięcy temu u Poręby); - siodełko - Ritchey WCS Streem V2, małe "zszarzenia" skóry; - mostek - shogun zero (waga na pudełku to 180 gr.), długość 100, kupiłem nowy i tak też wygląda; - kierownica - nitto b125 (mniejszy drop i zasięg niż b123) stalowa, kupiona parę miesięcy temu i właściwie nie ma śladów użytkowania; - pedały - exustar e-pm25 - wizualnie trochę podniszczone, ale to normalne w tych pedałach (blok się odciska w korpusie) - korba - w sumie to do dogadania - na zdjęciu jest shimano 600 z blatem gebhardt 44z, ale dodaję oryginalny blat 52z. Trochę zeszlifowane progi, bo były za blisko ramy na suporcie 110. W planach miałem zamontowanie innej korby, która czeka na dobrą pogodę - dura ace 7700 25th anniversary edition (w Ameryce Płn. wypuścili tylko 1000) w świetnym stanie tylko z kilkoma ryskami, blaty 53/39, oryginalne tytanowe śruby, do tego nieużywany suport ultegra 6500 na gwint włoski (octalink, długość odpowiednia do tej korby 109,5 - podobno dużo lepszy i trwalszy od dura ace) i właśnie z tą korbą i suportem chciałbym sprzedać. Zębatka z tyłu do wyboru 15,16 albo 18 pod wąski łańcuch. Opony w bardzo dobrym stanie - zwijane vittoria rubino pro. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to niech zbiera pieniądze, czekam na oferty;) Nie chciałbym go w sumie sprzedawać, ale mam dwa rowery, których w pełni nie wykorzystuję, a ładuję w nie i tak za dużo kasy, bo ciągle coś chcę zmieniać. Szkoda mi trzymać rower tylko jako ozdobę... Pomacać i pojeździć można w Warszawie mail: fpierowski@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horniasty Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Ja go chcę ;( ale domyślam się, że 300zł to troche mało? naprawdę pięknie to wygląda życzę kupcy dużo radości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 300 to trochę za mało;) Prawdę mówiąc mam duży problem z ustaleniem ceny, bo nie mam z czym porównywać. Nie wiem, jak wyliczyć cenę niedostępnych (lub rzadko się pojawiających gdziekolwiek) np. sztycy, która używana na ebayu kosztuje 250 dolarów, obręczy, które można porównywać z bardzo drogimi shamalami, czy korby dura ace z limitowanej edycji, jeśli cała grupa kosztowała ponad 3000 dolarów. Do tego dochodzi jeszcze chociażby rama, która nie jest w świetnym stanie wizualnym, ale jest tak naprawdę już ramą kolekcjonerską i nic jej nie brakuje. Dlatego napisałem "czekam na oferty". Chciałbym poznać opinie innych, bo ja wiem, ile czasu i pieniędzy pochłonęło złożenie tego roweru, ale nie wiem, na ile wyceniają to inni. Wolałbym jednak w miarę możliwości pominąć na razie portale aukcyjne, rozbiórkę na części, czy zabawę w wysyłanie roweru za granicę (chociaż na ebayu pewnie dostałbym niezłą kasę za ten rower;)). Nie śpieszy mi się, żeby sprzedać jak najszybciej, więc jeśli ktoś się zdeklaruje, że za jakiś czas kupi, mogę poczekać - wszystko jest do dogadania:) Jeśli macie pomysł na cenę - piszcie. Pozdrawiam, Filip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Piękny rower i gorąca sztyca. Ale muszą zareagować na stwierdzenie że jakiekolwiek obręcze można porównywać z "bardzo drogimi szamalami" bo po pierwsze shamale nie są takie drogie na allegro można mieć shamala pista przednie koło całe 700c na szytkę za sto złotych a po drugie shamale były PIERWSZE i hmm jako takie w porządku rzeczy mają pewną wartość nie do dyskusji. To jakby mieć łyżke do zupy Eddiego Merxxa , z jednej strony można ją porównynać do innych łyżek widelców i słomek a z drugiej strony... Shamale to były pierwsze kompletne koła do kupienia w sklepie jako zestaw i pierwsze koła na wysokich obręczach. Więc biblijne sprzety poprostu i nawet Campagnolo Bora Bora nie można porównywać do Shamali bo to relikt epoki i początek jakby hmm pierwszy pankowy zespół świata. Das Ja? Odkrywca. Shamale Kolumby a cała reszta następcy. Ale piękny rower i na pewno ktoś się zajawi i da mu dużo radości. Poz:dr:oo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 a jak plasujesz w swojej obręczologii campy vento? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervan Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 generalnie to kupię/sprzedam na ostre koło... ale może jednak ktoś posiada jakieś zbędne klamkomanetki szosowe, bo ciężko znaleźć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skeletor Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 a na jaką ilośc biegów cię interesuje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervan Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Generalnie jeszcze nie wymieniłem kasety. Aktualnie jest 2x7, ale modernizcje są całkiem prawdopodobne, więc jakiekolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Ale muszą zareagować na stwierdzenie że jakiekolwiek obręcze można porównywać z "bardzo drogimi szamalami" bo po pierwsze shamale nie są takie drogie na allegro można mieć shamala pista przednie koło całe 700c na szytkę za sto złotych a po drugie shamale były PIERWSZE i hmm jako takie w porządku rzeczy mają pewną wartość nie do dyskusji. Shamale to były pierwsze kompletne koła do kupienia w sklepie jako zestaw i pierwsze koła na wysokich obręczach. Ja się nie spotkałem ostatnio z takimi okazjami na allegro, widocznie nie mam szczęścia;) Według mnie można porównywać ze sobą różne rzeczy, bez względu na to, co było pierwsze. Czasem się przecież zdarza, że rozwiązania prekursorów, mimo że nowatorskie, zostały potem dopracowane, a w każdym razie niekoniecznie były najlepsze... Nie wiedziałem, że Shamale były pierwszym zestawem do kupienia w sklepie, dzięki;) Gdzie można więcej o nich poczytać? Porównanie do Shamali miało raczej charakter marketingowy, a Wy mi tu wszystko psujecie:P O kolach FiR Zeus nie udało mi się znaleźć żadnych informacji, a że niezaprzeczalnie są podobne do Shamali, Vento, starych Gipiemme Tecno 716 Pro i pewnie jeszcze kilku innych (poza ilością szprych), to porównałem je do Shamali. I wcale nie uważam tego za jakieś karygodne nadużycie;) Sorry za zaśmiecanie tematu niezwiązanego z historią kół Więc wracając do tematu - jakiś pomysł na cenę? Naprawdę mnie interesuje czyjaś opinia poza moją własną - jakby co, piszcie na maila fpierowski@gmail.com nawet jeśli nie macie zamiaru kupić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Dobrze, że nie mój rozmiar stawiałbym tak na ~3000zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emulov Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=962846451 Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=962846451 Dlaczego macie takie wielkie te ramy :/ wszystkie za######iste są 56 lub większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horniasty Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=962846451 Zapraszam Eh.. szkoda, że chwilowo nie mam za co, ale bardzo chętnie bym ją kupił a rozmiar to mi właśnie świetnie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horniasty Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć skąd najtaniej można załatwić torowego baranka Nitto skąd ściągnąć, jakieś sprawdzone oferty na ebay, a może to się da załatwić gdzieś w Polsce? no i na koniec - może poprostu ktoś chce mi taką sprzedać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć skąd najtaniej można załatwić torowego baranka Nitto skąd ściągnąć, jakieś sprawdzone oferty na ebay, a może to się da załatwić gdzieś w Polsce? no i na koniec - może poprostu ktoś chce mi taką sprzedać Ja kupowałem tutaj model b125 stalową http://shop.ebay.com/japandeco/m.html?_nkw=nitto+handlebar&_sacat=0&_trksid=p3911.m270.l1313&_odkw=nitto&_osacat=0 Razem z przesyłką zapłaciłem jakieś 220. Od wpłaty kasy do odebrania z poczty minęło jakieś 10 dni (płaciłem paypalem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emulov Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć skąd najtaniej można załatwić torowego baranka Nitto skąd ściągnąć, jakieś sprawdzone oferty na ebay, a może to się da załatwić gdzieś w Polsce? no i na koniec - może poprostu ktoś chce mi taką sprzedać fixie.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horniasty Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 fixie.pl kurde no.. i teraz musze tyle pieniędzy zgromadzić bo oni tam mają tyle fajnego sprzętu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 kurde no.. i teraz musze tyle pieniędzy zgromadzić bo oni tam mają tyle fajnego sprzętu ;p Tylko zauważ, że nie mają wszystkich rozmiarów tej kierownicy i jest ona używana. Poza tym, według mnie, b123 są strasznie wielkie (duży zasięg i spadek). B125 jest bardziej komfortowa. Przez jakiś czas miałem kierownicę deda pista o zbliżonych wymiarach do b123 i w dolnym chwycie nie było mi najwygodniej. No ale w sumie to też zależy od różnicy poziomów kierownicy i siodła. I z estetycznego punktu widzenia też wolę bardziej b125 niż b123;) A jeżeli zależy Ci na wadze, to stalowe są naprawdę ciężkie (około 700 gramów), ale wyglądają lepiej od wersji aluminiowych (które są o połowę lżejsze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ja wybralem b123 od fixie.pl nawet porysowana nie jest poniewaz to gruby ładny japoński chrom , w polaczeniu z wypolerowanym njpro wyglada cudnie , drop musi byc ! nawet jak mam jezdzic na gornym chwycie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć skąd najtaniej można załatwić torowego baranka Nitto skąd ściągnąć, jakieś sprawdzone oferty na ebay, a może to się da załatwić gdzieś w Polsce? no i na koniec - może poprostu ktoś chce mi taką sprzedać Odezwij się do gościa "ewa_aga" z allegro. Kupowałem od niego ramę, i min. miał baranka torowego NITTO z mostkiem, chyba też NITTO na sprzedaż. Za całość chciał bodajże 300zł. Gość jest z Wrocławia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Sprzedam 2 siodełka; tak jak pisałem gdzieś tam. 1. Turbo - na żywo dużo lepiej wygląda 2. Mundialita w bardzo średnim stanie Ceny na pw lub 4204457 foty http://www.speedyshare.com/files/21538533/siodla.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasiowaty Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 siodła już kupione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.