Skocz do zawartości

[Kupię/sprzedam]

Grabarz

Rekomendowane odpowiedzi

no te szytki... mam kilka pieknych obreczy na szytke. kreci mnie ten ich niski profil, ale jednak teraz rozchodzi sie o taka na opone..

jutro bede sie dowiadywal jak wyglada sprawa anodowania obreczy. z tego co widac, to anodowane elementy sa zwykle malych gabarytow, wiec nie wiem.

chociaz posiadam jedna obrecz anodowana (ambrosio) i jakos to musieli zrobic. jutro przedzwonie i dam Wam znac jesli sie interesujecie.

a jeszcze moje pytanie; orientujecie sie czy lock ring miche bedzie pasowal na campagnolo skoro tez wloch?

sory za skladnie, ale wstalem po imprezie chwile temu...

Sieciu jak się coś dowiesz o tym anodowaniu to pisz, jestem zainteresowany tym tematem bo chciał bym dać do anodowania obręcze, mostek i korby myślę ze dobrze było by je wcześniej wypolerować ,a wiele obręczy na rynku jest anodowanych wiec chyba nie będzie problemu, to napisz ile ci powiedzą za to i jakieś namiary na firmę

Anodowanie obręczy jest bardzo mało prawdopodobne. Zakłady zajmujące się anodowaniem anodują najczęściej małe podzespoły, albo profile aluminiowe. "Wanna" do anodowania obręczy to nie jest raczej standard. Ja ostatnio byłem we wrocku pytać o anodowanie mostka/korby/sztycy i gość stwierdził, że za twarde to aluminium, będzie czernieć - cokolwiek to miało oznaczać i się nie chciał podjąć zadania. Kolejnym problemem jest to że andodowanie najczęściej odbywa się w kolorach: "bezbarwny", złoty inne kolory najczęściej nie są dostępne, bo nikt kolorowych rurek nie szuka.

jeśli chodzi o anodowanie obręczy, to dowiadywałem się jak to jest u mnie, czyli w Warszawie, bo chciałem dać na swoje obręcze białą anodę. nie było problemu jeśli chodzi o gabaryty - dowiadywałem się tu: http://www.anodal.pl/ był jedynie problem z barwnikiem. możliwe były: czarny, złote, różne odcienie brązu. niestety białego nie ma (czasem mówią "biały" na tzw. naturalny czy też satynowy tudzież srebrny, więc trzeba się upewnić). w całej Warszawie i prawdopodobnie w całej Polsce nie ma białego - w sensie białego jak papier.

Mój ojciec jest galwanotechnikiem i powiedział mi, że można spokojnie anodowac obręcz, a nawet całą ramę. Jedyny warunek to taki, żeby dana część była wykonana z odpowiedniego rodzaju aluminium, bo jak jest za dużo krzemu to anodować się nie da. Aluminium, które się nadaje to np.: almg3, pa6, pa8, pa62. Ze złotym kolorem także nie ma problemu.

Mój ojciec jest galwanotechnikiem i powiedział mi, że można spokojnie anodowac obręcz, a nawet całą ramę. Jedyny warunek to taki, żeby dana część była wykonana z odpowiedniego rodzaju aluminium, bo jak jest za dużo krzemu to anodować się nie da. Aluminium, które się nadaje to np.: almg3, pa6, pa8, pa62. Ze złotym kolorem także nie ma problemu.

Zapytaj się ojca o stopy typu 20xx/6xxx/7xxx. Większość ram to stopy typu 6063, 7005 czy cś w tym stylu, stare mostki/sztyce to 2012 czy jakos tak. Nie wiem jaki one mają skład.

Sath śledziłem śledziłem wzdychałem do niej i wzdychałem aż mi wkupili... kurr...

mało kasy mam.. ale 100 za nią to była super cena... jeszcze jakbym popchnąl klamki to by mnie wyszla pewnie z 80...

tak więc nadal:

ma ktoś moze na sprzedaż, w jak najnizszej cenie kierownice - typu Syntace Stratos, Ritchey PROlogue?

baranek z obnizeniem, aluminiowy, na 25,4clamp, ew 26

Kilka szpejów na zbyciu posiadam:

- noski zwykłe jakieś, rozmiar S, z paskami parcianymi nie śmiganymi - 10zł komplet

- siodło zamszowe Selle Italia Sprint 275mm/150mm/pod moim zadem przejechało może ze 20km (nie podpasowało mi) - 25zł

- sztyca made in France :( 24mm średnicy/długość 170mm/jarzemko na 2 śruby - 10zł

Wszystko do obczajenia tu --> http://picasaweb.google.pl/travisb.adamus/DoSprzedania#

Ponieważ Święta za pasem, zabawię się w Mikołaja i pokrywam koszty wysyłki. Promocja trwa do końca Świąt ;-) Później po staremu czyli jakoś 9zł za paczuszkę.

Zamienię 2 mostki 1calowe do sterów nakręcanych (oba na kierę 25.4 mm długie na jakieś 100mm, jeden to 3t drugi ?- nabite logo "SR") na mostek 1/1.8'- koniecznie czarny, ze wzniosem około 8 st. długośc najlepiej ok.80mm. W grę wchodzi dopłata, lub kupno ww mostka.

Zdjęcia na prv.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...