ulvgar Napisano 16 Sierpnia 2007 Napisano 16 Sierpnia 2007 Nadszedł czas zmiany ogumienia (Shwalbe RR powoli dokonują swego żywota) i wybór padł na dwie oponki: Continental Vertical 2.3 (na przód) i Explorer 2.1 (tył). Czy to dobry wybór? Ostanio dość często jeżdżę po błocie i sypkim piachu, w którym RR nie za bardzo się sprawdzają i szukam kompletu opon na takowy teren. A może 2x Explorery? Continental Vertical Continental Explorer
Rychlapl Napisano 16 Sierpnia 2007 Napisano 16 Sierpnia 2007 Nie wiem jak z Verticalami, ale Explorery, przynajmniej te w najtańszej wersji są bardzo podatne na przebicia. Jednak właściwości jezdne w terenie który zamierzasz "eksplorować" są genialne.
ulvgar Napisano 16 Sierpnia 2007 Autor Napisano 16 Sierpnia 2007 Chyba zaryzykuję i ewentualnie założę jakąś grubszą dętkę... Jak dotąd to na RR złapałem tylko jedną gumę, a właściwie snake'a - miałem mało ciśnienia i podjeżdżałem pod krawężnik, przód dał radę ale tył niestety nie. Jeśli właściwości Explorerów są dobre to je wypróbuje, a średnio mi się widzi zakładanie do tyłu drugiej opony 2.3. A jak się sprawują Verticale? Nadadzą się na przód?
adass Napisano 17 Sierpnia 2007 Napisano 17 Sierpnia 2007 a ja bym dal,co zreszta sam niebawem zrobie,Mountain King. waga 470 w wersji 2,2 cena .....no wlasnie cena,ale nie kupuje sie przeciez opon raz w miesiacu http://www.allegro.pl/item224746577_2_supe...supersonic.html
Paviarotti Napisano 18 Sierpnia 2007 Napisano 18 Sierpnia 2007 Ja na Twoim miejscu rozglądałbym się za jakimiś zwijakami. Te Moutain Kingi zapowiadają się rewelacyjnie - kup je i daj znać innym ile są warte . Za 149 zł masz komplet Mythosów II zwijanych 2.1. Cena bardzo dobra jak na takie gumy.
scoora Napisano 27 Sierpnia 2007 Napisano 27 Sierpnia 2007 A czy to nie jest przesada zeby dawać tak rozbieżne szerokości opon- 2,3 na przód i 2,1 na tył?? Ja chciałbym znaleśc jakiś komplet za 100 może do 120. Możecie mi jakoś pomóc?? Potrzebuje je do XC ale planuje jeszcze teraz wyjechac w góry. Wole stawiać na wytrzymałość opony i długość jej użytkowania niż na wagę.
artro219 Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Moge polecic Tioga EXTREME XC wersja zwijana, ewentualanie Panaracer Pro FIRE XC
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.