Skocz do zawartości

[opony] Conti Vertical czy Explorer?

ulvgar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nadszedł czas zmiany ogumienia (Shwalbe RR powoli dokonują swego żywota) i wybór padł na dwie oponki: Continental Vertical 2.3 (na przód) i Explorer 2.1 (tył). Czy to dobry wybór? Ostanio dość często jeżdżę po błocie i sypkim piachu, w którym RR nie za bardzo się sprawdzają i szukam kompletu opon na takowy teren. A może 2x Explorery?

Continental Vertical

Continental Explorer

Napisano

Nie wiem jak z Verticalami, ale Explorery, przynajmniej te w najtańszej wersji są bardzo podatne na przebicia. Jednak właściwości jezdne w terenie który zamierzasz "eksplorować" są genialne.

Napisano

Chyba zaryzykuję i ewentualnie założę jakąś grubszą dętkę... Jak dotąd to na RR złapałem tylko jedną gumę, a właściwie snake'a - miałem mało ciśnienia i podjeżdżałem pod krawężnik, przód dał radę ale tył niestety nie. Jeśli właściwości Explorerów są dobre to je wypróbuje, a średnio mi się widzi zakładanie do tyłu drugiej opony 2.3. A jak się sprawują Verticale? Nadadzą się na przód?

Napisano

Ja na Twoim miejscu rozglądałbym się za jakimiś zwijakami. Te Moutain Kingi zapowiadają się rewelacyjnie - kup je i daj znać innym ile są warte :). Za 149 zł masz komplet Mythosów II zwijanych 2.1. Cena bardzo dobra jak na takie gumy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

A czy to nie jest przesada zeby dawać tak rozbieżne szerokości opon- 2,3 na przód i 2,1 na tył??

Ja chciałbym znaleśc jakiś komplet za 100 może do 120. Możecie mi jakoś pomóc?? Potrzebuje je do XC ale planuje jeszcze teraz wyjechac w góry. Wole stawiać na wytrzymałość opony i długość jej użytkowania niż na wagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...